Jump to content

LAME 3.100 mp3 för Apple Silicon (arm64)


Björn Olsberg

383 views

Det finns fortfarande tillfällen när jag har behov av att kunna koda ljudfiler till mp3. Eftersom det oftast går betydligt snabbare att använda Terminal än att importera ljudfilen i exempelvis Logic Pro och exportera därifrån, kompilerade jag LAME optimerat för just Apple Silicon (M1, arm64).

Eftersom det eventuellt kan finnas visst internationellt intresse, skriver jag resten på engelska.

In the package:

 • LAME command-line encoder, for encoding audio files in the command-line
 • libmp3lame.dylib - used by for example Audacity when exporting to mp3

Source downloaded from https://lame.sourceforge.io/
Compiled with Xcode 12.3, for Apple Silicon (arm64)  processors only.

Download:
lame-3.100_macos_m1_arm64.dmg

 • Gilla 2

0 Comments


Recommended Comments

There are no comments to display.

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 • Similar Content

  • By Ezzet
   Hej, 
   Sitter i Cubase Pro 8 som tjänat mig väl i 2 års tid, men nu har jag ett problem. När jag bouncar ner en mp3 av ett projekt resulterar det i oregelbundna knäppande ljud i mp3-filen. Vet att det hänt mig på ett projekt innan som jag har liggandes och inte gjort något av, men det här projektet behöver jag använda till en grej så det är mer brådskande. 
   Vid ny bounce hamnar knäppande ljuden på nya ställen. Har testat starta om projektet.
   Ska börja dra bort pluggar och göra uteslutningsmetoden, men man önskar ju helst förstå problemet snarare än att behöva limitera sig till att "några pluggar/effekter kan bli så." 
    
   Någon som vet vad det kan bero på?   Mvh Sune
  • By mimla
   Haj!
   Detta kan mycket väl vara något som "alla känner till", men jag har lyckats missa det!
   Vi gör hyfsat ofta så att om någon ska t ex spela in sång eller andra pålägg i annan studio skickar vi en slaskmix i mp3 att sjunga/spela in till. Detta av den enkla anledningen att det är smidigt att slippa gegga igen dropbox eller motsvarande med wave-filer när det inte behövs.
   Nu har en sångerska vi jobbar med upptäckt att det verkar som om både Cubase och ProTools lägger till ca 15ms tystnad i början av mp3-filer? Om hon lägger in en av våra mp3-filer i ett projekt som har samma bpm och vår mp3-fil är bouncad så att den ska hamna i synk så hamnar den alltså snett till hennes grid. Om vi gör exakt samma bounce i wav hamnar de i synk. Om hon sen bouncar sången i mp3 och lägger in i samma projekt igen hamnar den ytterligare 15 ms efter.
   Är det någon som vet varför detta sker? Har inte googlat ihjäl mig direkt, men jag tycker ändå att ni är trevligare än google. Är det månne en massa filinformation som ligger där och spökar på något vis? Känns ju helt sjukt att vi inte märkt detta tidigare, men det har ju oftast handlat om just sång som vi ändå ska redigera, och då är ju ett häng på 15ms inte direkt något iögonfallande..
  • By viggo
   Hej!
   Jag har en fråga på en sak som är väldigt konstigt. Har aldrig varit med om det förut. Men när jag ska exportera en låt till MP3 eller annat uppspelningsformat så ändrar hela låten tonart. Hur kan detta ske? Jag använder FL Studio 12 och har endast använt mig av Gary Garritan Personal Orchestra 4.
   Tack på förhand!
   TILLÄGG: När jag har sparat den, i MP3 i detta fall, och lägger in den i playlisten i samma projekt som jag komponerat låten i så låter det som det ska göra. Det är alltså när jag lyssnar på den "utanför" FL Studio som det blir fel tonart.
   TILLÄGG2: Nu är det så att det blir endast så när jag har FL Studio igång. När jag inte har igång det så låter det som det ska. Men fortfarande, så ska det ju inte vara. Någon som har något tips?
  • By Trollfar
   Hej!
   Nyligen börjat köra Studio One och stormtrivs!
   Jag spelar trummor, och ska spela in lite trumslingor, och spelar jag ofta till färdig musik eller ljudspår för att kunna följa..
   I dagsläget gör jag det via Spotify.. men problem uppstår vid felspel, då får jag spela om alltihop..
   Så därför undrar jag om jag ska lägga in t.ex MP3 låt på ett eget track? Hur löser jag detta smidigast?
   Tack på förhand!
  • By rasmus507
   en låt som jag har gjort som heter "Fade". Det är nu förtiden svårt att få feedback på det man göra eftersom att precis alla gör elektronitk musik, hoppas att ni lyssnar igenom min låt och droppar en comment om ni känner att den är bra.
 • Blog Entries

 • Bloggar

×
×
 • Create New...