Jump to content

Unicron

Medlem
 • Content Count

  484
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  2

Unicron last won the day on February 10 2013

Unicron had the most liked content!

Community Reputation

41 Utmärkt

2 Followers

About Unicron

 • Rank
  Medlem

Profilinformation

 • Kön
  Man
 • Stad/plats
  Växjö
 • Min utrustning
  Macbook Pro Late 2010
  Hagström Sigma Akustisk
  ESP LTD H-351 FR BLK
  Studio Projects B1
  NI Traktor Kontrol S4

  Logic Pro X
  Pro Tools 9
  reFX Nexus 2
  NI Komplete 8
  Various NI plugins
  Overloud TH2
  Steven Slate Drums 4
  Antares Autotune EFX2
 1. Tycker du fortfarande att det är roligt att göra musik så ska du absolut inte sluta, punkt. Och idag är det lättare än någonsin att nå ut. Se till att finnas på så många sidor som möjligt. Lägg upp din musik på olika forum, som detta. Vissa är mer aktiva på att ge feedback än andra. Din musik är ju heller inte dålig. Många gånger undrar folk varför deras musik inte når ut och många gånger kan det vara för att låten inte säger lyssnaren något, är tråkig, med intetsägande melodier osv. Men för att återgå till ditt problem så kan man väl se det lite som med att giga i början. Dem första spelningarna kommer det bara ett antal personer, kanske familj och vänner, men ju mer du spelar, och utvecklas, så ökar antalet besökare. Så ge inte upp, någon kommer gilla din låt och rekommendera den för någon annan och sen är snöbollen i rullning. Annars är ett tips att testa en annan konstform. Själv jobbar jag mycket med foto och filmning när jag inte gör musik. Och det kan vara väldigt befriande att uttrycka sig i andra former!
 2. Menade bara att jag skulle ha bytt ut lead-ljudet i dropet till något mer distinkt som överraskar lyssnaren och ger mer karaktär till låten. Tänk typ Bingo Players eller TJR.
 3. Definitivt den andra, men jag skulle se över ljudvalet dock och lägga något mer distinkt som hoppar ur mixen mer.
 4. YouTube är din vän, finns många tutorials som tar upp House-produktion. Arrangeringsmässigt så har du i princip 3 st vanliga byggstenar: Intro, Bygg och Drop. Nu vet jag inte vilken budget du har heller men i syntväg använder jag oftast Native Instruments FM8 eller Massive till House. Min största arbetshäst är dock Nexus 2, som är oerhört lättrattad, men kan vara aningen begränsad. Vad för typ av house är det du vill göra?
 5. Hoppas att du lägger upp materialet sen så att man får höra! Lycka till!
 6. Har länge letat efter vettiga filter till EDM, tack för tipset!
 7. EDM är ju en relativt enkel genre att skriva musik till eftersom att det finns så mycket regler som är praxis (intro, build-up, drop osv). Sen kan man välja att följa eller inte följa dessa "regler" hur mycket man vill. Ett tips är, ifall du har ett midi-klaviatur, att bara spela dina melodier på dem vita tangenterna, med bara dessa kan du återskapa vilken du vill av Avicii's hits. Tror även att det ska finnas stöd på tangentbordet för att "spela klaviatur" på, iaf i Logic Pro X. Men som det redan har sagts, bara öva öva och återigen öva så kommer utvecklingen. Alla har sin stil när det gäller att skriva melodier. Personligen skriver jag på ett visst sätt, som är relativt likt Avicii's sätt att skriva melodier, men det är bara så jag hör melodier inuti huvudet. Andra är olika. Men vet du att du kommer fortsätta skriva musik så råder jag dig verkligen att lära dig lite grundläggande musikteori. Du är fortfarande väldigt ung så du har alla möjligheter i världen att utvecklas! Det kommer möjligtvis inte göra dig till världens hitskrivare, men det kommer underlätta mycket när du ska samarbeta med andra musiker och låtskrivare. Börja med dur och moll, terser, kvinter och annat som är grundläggande i musikteori. Hoppas att det har hjälpt något! / R
 8. Min gissning är att det är en stålsträngad gitarr, spelad med plektrum. Det är rätt mycket strängljud på gitarren i Wake Me Up så försök få fram det i ditt preset. Gitarrerna i Wake Me Up komprimeras rätt hårt med, så att dem inte spretar för mycket i mixen.
 9. Personligen så tycker jag att House-genren är relativt "lätt" att skriva för eftersom det finns så många "regler" som man behöver följa. Då syftar jag mest på progressiv och electro-house. Eftersom att man måste ha bygget och dropet så vet man ju redan vad man behöver göra. Vissa låtar skriver jag på några timmar, andra på en månad. Personligen har jag oftast ett fåtal element i låten som är viktigast (hooks), framförallt melodier. Sedan byggs låten utefter dessa element. Mycket som läggs är mestadels utfyllnad för att limma mixen (noise, filtersvep, risers och downers). Om man ska vara filosofisk så tar en låt så lång tid att skriva som det behövs. Men ofta behöver man tillämpa "kill your darlings" ifall inte "wow det här kan bli hur bra som helst"-känslan infinner sig och bara slänga låten. Lycka till med skrivandet! / R
 10. Så lite. Kan även rekommendera att kolla på presets för Massive. Ett tips är Push Button Bangs presets, har själv "Dubstep Shock". Finns som sagt säkert mycket nytt då det var ett tag sedan jag köpte det. Nexus-expansionerna är bra, men det finns väldigt mycket sequenses (loopar), så var försiktig med dem och kolla igenom preset-listan innan du köper. Dem flesta sequenses går dock att modda, men jag brukar aldrig använda dem ändå.
 11. reFX har ett antal expansioner på sin webbplats för electro house/complextro som du hittar här, däribland: Commercial Electro 1 & 2 Dubstep-Electro 1,2,3 Kan även vara värt att kolla in SID-expansionen om du är ute efter Savants sound. Trummässigt brukar jag använda lite spridda samplebibliotek, främst ifrån loopmasters och soundstosample. Har kommit mycket nytt sedan jag köpte mina bibliotek så gå in och lyssna på vad för nytt dem har att erbjuda.
 12. Finns hur mycket vocal-samplingar som helst på www.loopmasters.com eller http://www.soundstosample.com, så ta en titt där och se ifall du hittar något bra!
 13. Tackar! Jo det är det, har gjort allt i låten själv.
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.