Jump to content
Annons

Llauma

Medlem
  • Antal inlägg

    46
  • Gick med

  • Senast inloggad

Allt postat av Llauma

  1. Du har helt enkelt en för låg latency. Höj den lite så hänger processorn med bättre. Dessutom ska du göra om ogg-filerna till wav eftersom ogg-filerna belastar processorn.
  2. Neil Young är fantastisk. Han har flera sköna insatser så som Cortez the Killer men personligen blir jag mest lyrisk när jag hör Throw Your Hatred Down från Mirror ball. Sountracket han gjorde för Dead Man är också gudomligt.
  3. 6 poäng - No time to waste Punk rakt igenom. Produktionen kunde ha varit bättre men va fan, det är ju punk. Sköna Ramones-vibbar. 4 poäng - Litar inte Skön tidig svensk punk med politiska texter. 2 poäng - Just say it Bra driv i låten och en riktigt fin produktion. 1 poäng - Another loser suicide I brist på låtar med en riktig punk-känsla får denna poppiga dänga en poäng. Spelar man den lite punkigare så kan det helt klart bli något.
  4. Det låter alldeles utmärkt. Du är välkommen att mejla över dina idéer så jag får antingen såga eller hylla dom. Haha, jag visste inte att danskar var så dåliga på geografi. Normalt brukar norrland börja norr om dalälven eller möjligen norr om dalarna. Borlänge befinner sig på södra sidan om älven även om delar av kommunen ligger norr.
  5. Jag är inte så insatt men jag antar att det kan vara ett jordfel. Det knäpper till när spänningen kommit upp i en viss nivå och frigörs. Om du inte har datorn i ett jordat uttag så se till att ha det.
  6. Det här är riktigt bra.. Möjligen skulle du kunna slipa på vissa delar som blir lite för grötiga. Bl a sista kören behöver poleras. Trumpeterna vid 2:25 känns aningen svaga. Jag gillar dom skarpt så jag skulle gärna se att de var lite mer dominerande, möjligen även längre. Hur som helst så är orkestreringen och mixningen kanon. Melodierna är fina men ändå kraftfulla. Du får gärna hjälpa mig med mina framtida verk.
  7. Det är kanske inte min favoritgenre. Gillar dina filmiska låtar mer. Låten i sig har en för anonym melodi, speciellt om det är pop du försöker skapa. Trumtakten är riktigt svår att få grepp om. Den känns hackig/ryckig de första gångerna man hör den. Det blir lite bättre efter ett antal lyssningar men du borde ändå omarbeta dom. Kör med en mera förutsägbar takt. Det behöver inte vara en dunk dunk dunk trance-takt men nåt låter lyssnaren följa med i takten första gången de hör den.
  8. Ärligt talat så låter det inte alls bra med den falska leaden. Disharmonic nights vore en bättre titel. Lite svårt att bedömma låten i sig med en så uppenbar distraktion i den. Se till att fixa det så blir det nog bra.
  9. Snyggt jobbat.. Håller dock med de övriga om att sången slår igenom vid ett antal tillfällen vilket inte är så bra. Musiken i sig är ganska typisk för dig. Som vanligt håller den hög klass. Jag gillar elgitarren som ger låten tryck. Det vore kul att höra lite kitchig kinesisk tjejsång mitt i låten, sånt men hör i filmerna.
  10. Reglerna säger att den måste vara nyskriven och icke utgiven..
  11. Jag gillar EWQL-instrumenten. De låter riktigt bra, speciellt i rätta händer. Dock tycker jag att du kanske ska undvika att lägga upp fler låtar då du får oss andra att framstå som talanglösa. 😕 Får man fråga var du lärt dig det göra låtar som denna?
  12. Llauma

    Peace & Love

    Jag lade just märke till att Iggy & the Stooges är bokade. Det kan bli en riktig höjdare. Någon som planerar att besöka festivalen? Här har ni iaf länken till festivalsidan.. Peace & Love
  13. Grattis.. Du har lyckats göra en riktigt fin låt. Dock håller jag med föregående person om att låten skulle behöva braka loss lite. Du skulle kunna låta stråkarna ta över en stund vid 3:06. Förresten, vad använder du för instrument?
  14. Haha.. Känner till en sådan person själv. Han skickar låtar han gjort, dock hade han glömt att ta bort ID3-taggen en gång. Dessutom påstår han sig bli anlitad av företag för att göra musik för reklamfilmer. Han säger sig få runt 25 000kr för varje liten snutt.
  15. Låter riktigt bra men lite väl mycket som Yann Tiersens soundtrack för Amelie. Personligen tycker jag att de plankat av hans stil helt och hållet.
  16. Gabba gabba hey.. Det blir intressant att höra vad folk kan åstadkomma. Tyvärr har jag själv inte riktigt förutsättningarna för att spela in en punklåt.
  17. Bra mixning samt en riktigt fin popdänga. Möjligen skulle den kunna vara lite skarpare. Dock finns det inte ett enda uns punk i låten. Modern radiopop är en bättre benämning.
  18. Llauma

    Ny gitarr

    HH Double fat låter som om den har dubbla humbuckers. Den kan nog låta lite väl fet om du vill spela skrikiga hårdrockssolon.
  19. Den lär överhetta ganska snabbt om du tar bort fläkten, om du inte klockar ned den rejält. Du skulle ju kunna byta ut kylningen mot passiv kylning utan fläkt. Det kostar ett par hundra kronor men då slipper du all fläktljud.
  20. Elgitarr eller synth.. Lite tvekande då de är väldigt olika andra instrument i det syftet att de kan låta hur som helst. Av de akustiska instrumenten så är jag inte speciellt förtjust i trumpetens vassa ljud. Givetvis kan även den låta vackert i rätt händer.
  21. Glöm inte att han gjorde musiken till Braveheart. Det han gjorde för 'Glory' är också riktigt bra.
  22. Tidning? Okej.. man har full koll, eller inte. Blev tipsad av divine nånting.
  23. Förutsatt att bilderna i fråga inte är skapade i syftet att säljas som avatarer så anser jag att det bara är löjligt att gnälla om en sån sak. Det finns inget vinstsyfte i användet och bilderna är mindre än thumbnails. Att använda fullstora bilder på sin site är en annan sak.
  24. Ni Hao! Låter riktigt bra.. Den är betydligt mindre grötig än den första version. Skön mix av filmiska stråkar och synth. Det finns väl inget att riktigt gnälla på. Möjligen skulle det väl vara instrumenten som låter lite för artificiella ibland.
  25. Jag har inte läst böckerna än men jag fick några tips när jag ställde samma fråga. The Technique of Orchestration av Kent Kennan, Study of Orchestration av Samuel Adler och Orchestration av Walter Piston. Som sagt så har jag inte läst dom själv men du kan väl kolla in dom åtminstone. Givetvis är Nikolai Rimsky-Korsakovs Principles of Orchestration värt att ta en titt på om du inte redan gjort det.
×
×
  • Skapa ny...