Jump to content
Annons

drglas

Medlem
  • Antal inlägg

    18
  • Gick med

  • Senast inloggad

Rykte i communityn

0 Neutralt
  1. http://www.mfberlin.de/Produkte/Musikelekt...b-step64_e.html
  2. debatt: Du behöver inte ansluta både USB och MIDI från keyboarden. Eftersom den har USB så antar jag att du slipper strömförsörja keyboarden så använd USB. I Cubase skapar du ett MIDI-spår där du väljer antingen MIDI-keyboarden som MIDI-ingång (eller alla MIDI-ingångar). Sedan väljer du att spela upp ett VST instrument eller annan synt från MIDI-såpåret.
  3. Jag har kört detta kort i några månader ihop med min Asus laptop och är helnöjd. Har kört det ganska hårt då jag snart mixat klar vår platta. Den är mest elektroniskt med vsti:n + sång men jag håller också på med ett projekt vilket inkluderar bas+gitarr+sång och det fungerar utmärkt att spela in på alla kanaler samtidigt (med Guitar Rig 3 på alla kanaler). Jag kör nu Cubase 5 på Vista Ultimate 32-bit och det verkar stabilt. Det bästa är formatet, d v s att man får några fler ingångar med pre-amps utan att behöva gå upp till 19 tums rackformat. Minuset är en aningens klena hörlursförsärkare men det finns två av dem så min setup är verkligen portabel. En laptop, Fast Track Ultra och ett par hörlurar. Det har även 6 analoga utgångar vilket passar utmärkt då jag kan ha flera olika mixar igång till olika monitorer etc.
  4. Problemet är väl om du vill har fler ingångar än två...speciellt med mic pre-amps på. Då finns det inte så mycket att välja på om du inte vill ha ett ljudkort i 19 tums rackformat. Själv har jag ett M-Audio Fasttrack Ultra som fungerar perfekt i liknande sammanhang.
  5. Via MIDI går inga audiosignaler alls. Här finns bara digital information om vilken tangent man trycker ner, hur länge etc som sedan kan lagras i en sequenser. Om du vill ha in själva ljudet från digitalpianot så kopplar du audioutgången på pianot till audioingången på Fast Track ljudkortet. Där omvandlas ljudet sedan till en digital signal som tas in i datorn via USB.
  6. Angående diskarna så är de "bara" 5400 varv men det verkar inte betyda så mycket. Har iofs inte så många audio-spår (10-12 stycken).
  7. Är den musikdedikerad? Inställd i operativsystemet för musik? 😉 Den kör faktiskt Vista Ultimate och är riktigt ooptimerad för musik 😛 . På min gamla stationära var jag väldigt noga och körde dual boot med XP varav musikdelen var helt dedikerad och optimerad. Tyckte dock att det var trist och man var alltid inne i "fel" boot om man ville göra något speciellt. När jag nu köpte ny laptop ville jag ge Vista (Ultimate) en chans och prova att optimera det. Jag har inte hunnit det och har t o m SQL-server 2005 med alla dess services går i bakgrunden samt Visual Studio 2008 för att prova en del saker till jobbet. Nu har jag precis mixat klart ett par tunga låtar i Cubase 4.5 maxat med t ex Massive, Kontakt, Korg Legacy etc som fick min gamla P4 3.2 att knäa ordentligt. Här fungerar det klockrent! Lade t o m på ett par spår med gitarr via Guitar Rig 3. Nu ska iofs utvecklingsverktygen bort från burken (eller in i en virtuell maskin) men det intressanta är att det faktiskt fungerar. Jag kör ett M-Audio Fast Track Pro ljudkort (USB).
  8. Köper man ny laptop idag så går det att få med hyfsat stor disk (500 Gb). Många har dessutom plats för 2 diskar. Själv har jag en Asus M70 17" med 2 st 500 Gb (1 TB!). Har bl a Komplete 2,3,4 och 5 installerat med samplingsbibliotek från t ex Kontakt 1,2,3 och Battery 1,2,3 (ca 100 GB). Fungerar hur bra som helst. Idén med en stor fet laptop är att ersätta den stationära och slippa en massa externa diskar och annat jox.
  9. SH-201 är tyvärr inte multitimbral. Men det går förmodligen (som med JP-8000) att få ut två ljud samtidigt på olika midi-kanaler (=bi-timbral). Som redan sagt här så är modulationsmöjligheterna något begränsade vilket de även alltid varit på Rolands analoga synthar (förutom modularerna då).
  10. Har själv funderat över denna då jag behöver både en liten MIDI-keyboard + lite mer "analoga" ljud. Hur är det med editeringsmöjligheterna? Känner man sig begränsad med de få kontroller som finns eller finns det tillräckligt med presets för att täcka det mesta?
  11. Nej. MIDI-kablen skickar inget ljud utan du måste ha en audiokabel från Nord:en.
  12. Fyra releaser av vadå? Kontakta Propellerheads support.
  13. Jag fick min för 49 EUR. Klart värt det, speciellt för Massive men också Kontakt 3.
  14. Varför skulle en 6-pinnars vara snabbare en en 4-pinnars? De två extra pinnarna är väl bara strömförsörjning? Hur blir det då med de minikontakter som sitter på t ex videokameror?
  15. Ser bra ut. Jag köpte dock Komplete 4 den 25 augusti och de lovar en fri uppgradering om man köpte efter 1 September 😊 . Misstänkte att Massive skulle vara med och därför inte skaffat det än... Kontakt 3:s bibliotek ser högintressant ut, speciellt med de nya åtkomstfunktionerna. GR3, tja, jag tycker GR2 är bäst så det kan ju inte bli sämre.
×
×
  • Skapa ny...