Jump to content
Annons

prisoner_of_mars

Medlem
  • Antal inlägg

    23
  • Gick med

  • Senast inloggad

Rykte i communityn

0 Neutralt

Om mig

  1. Okej okej, det finns nytillverkade förstärkare med rör. En Wurly 200/200A i orginalskick är dock fullt transistoriserad, däremot hade de första modellerna (140 hette dom väl...) rörteknologi. Om det är ett rör som skall bytas är det lätt att skruva upp skalet på elpianot för att ta en titt inuti. Man drar ut volym- och tremolokontrollerna för hand, sen öppnar man de skruvar som ligger på främre underkant, under tangenterna. Ibland kan det ligga två skruvar mitt ovanpå pianot där notstället satt ifall man hade ett sånt. Dessa skruvar skall också öppnas. Sen är det bara att fälla upp skalet. Lätt som en plätt! Inte svårare än att byta ut en glödlampa. Kom dock ihåg att dra ut elsladden först!!
  2. En Wurlitzer 200A innehåller inga rör, det är en heltransistor förstärkardel i den. Jag har ägt två Wurlitzers (både 200 och 200A) som jag fixat och trixat med. Vad exakt är fel på din Wurlitzer, varför tror du att nån komponent är sönder?
  3. Jag tycker inte att det verkar vara nåt märkligt med tex. låten So long Marianne om man pratar om sound, en väldigt fin låt är det däremot! Soundet kommer från en specifik mickning av diverse instrument och den tidstypiska panoreringen med bas och trummor till höger och vänster. Så får man givetvis inte glömma att Cohens röst är en av huvudorsakerna varför hans musik låter just som den gör. Tror du har lite fel förhålliningssätt om du tror att man får fram det där soundet med att pilla på olika pluggar, kom ihåg, man hade väldigt asketisk utrustning på 60-talet. Du borde lite forska i 60-tals inbandningsmetoder och försöka återskapa det så gott det går med den utrustningen du har. För att få den rätta rumskänslan på sången kan dock kräva olika reverb pluggar och dylikt om du inte har tillgång till en "song chamber" eller vad det nu heter som man använde i studion på 60-talet. Vad är det för material du utgår ifrån?
  4. Gräver fram en "gammal" tråd för en slutplädering. Valde nu slutligen att köpa en Phonic Helix Board 12 Firewire MkII efter en massa övervägande hit och dit på mixrar av olika märken. Det enda jag kan säga att jag är skitnöjd med mitt val, den har överträffat mina förväntingar! Förutsättningarna på min datorutrustning är typ dom sämsta tänkbara, trots det kör jag via min inbyggda 4-pinnars firewire-port med 2-3 ms latency och stabilt som ett berg! Straight out of the box, intsllerade bara drivrutinen och sedan körde jag på. Nu har jag dock endast streamat en main mix stereokanal, men om det funkar så här bra tvivlar jag inte att det kommer att gå fint med fler kanaler om jag lite höjer buffern och installerar den där XP-hotfix patchen som snabbar upp firewire-porten. 😉 EDIT: Tack till alla som bidrog med synpunkter!
  5. Bra fråga, men om support avdelningen på både Phonic och Alesis säger samma kan man ju inte tro annat än att det stämmer. Tror det snarare har att göra med tillverkaren av firewire chipet än hur många pinnar dom har. Texas Instruments firewire chip har jag hört rekommenderas många gånger.
  6. Okej, nu fick jag det att funka. Problemet var en switch på orgeln som skall släppa in den externa signalen som var i fel läge. Hmpfh, så korkat! 😏 Men kul att det funkar iaf. Även om reverben inte är en så smickrande effekt på tex. sång kan man ändå routa signalen genom orgelns rörpreamp för jag märkte att den färgar signalen på ett behagligt sätt. Lite av dom högsta diskanterna skärs av och man får en väldigt fin värme i mellanregistret. Väldigt skoj!
  7. Detta rekommenderas av bla. Alesis: http://webshop.ecedata.se/webshop/GEFrontS...;artnr=F5U505EA Det finns billigare varianter, samma tillverkare gör tex. ett kort med 2 x firewire + 1 x USB 2.0 för halva priset av det ovanstående.
  8. Tack för ditt svar! Ja, mixrar är ju inte rocket science direkt, men just aux funktionen har jag aldrig tidigare testat och det finns en hel del knappar jag inte exakt vet vad dom gör. Tror jag fattade vad du menade dock och jag skall pröva det där. Först måste jag sova dock. 😄
  9. Hej, Jag har använt min Philicorda orgels inbyggda fjäderreverb som en extern effekt då jag bandat tex. gitarr eller Moog. Philicordan har alltså både input/output så jag kan koppla så här; instrument -> orgel -> mixer -> ljudkort/dator; för att få en riktigt skön reverb på mina spår. Tanken slog mig att jag kunde komma enklare undan om jag kopplar Philicordan direkt till mixerns aux send/return för att få valfri mängd reverb på alla kanaler på ett smidigt sätt. Problemet är nu att jag inte får nån reverb in på mina spår, jag har alltså kopplat: aux send #1 -> Philicorda -> aux return #1. Nu vet jag inte om det är nån självklarhet jag förbisett, men enligt min logik borde jag få in reverb då jag vrider upp den aktuella kanalens aux #1 reglage. Jag har prövat trycka in och ut alla knappar och vrida på alla reglage men fortfarande ingen reverb. Nu undrar jag om jag helt enkelt kopplat fel, eller om detta snarare har med felaktiga impedanser eller liknande att göra? Signalen passerar ju alltså orgelns rörpreamp. Ja, och mixern är annars en helt vanlig Behringer Eurorack med 6 (2 stereo) kanaler.
  10. Ja, svaret från Phonic var inte direkt till stor hjälp: "Thank you for contacting Phonic. Please bring your book to the latest shop for further testing." Fast jag undrar, om jag nu tar rutten med att hooka mixern via expresscard porten, borde man inte då i princip få ÄNNU bättre latency och stabilitet med att köpa ett dedikerat expresscard ljudkort och en enkel analog mixer...? Lite synd att man då går miste om möjligheten att streama många kanaler åt gången, även om jag tror jag kan leva utan det. Tror jag får tänka om helt, svaret från Phonic var ju inte värst hoppingivande.
  11. För att svara på min egen fråga... Kontaktade Alesis customer support med några frågor, jag fick lära mig följande: Multimixen (och tydligen dom flesta andra firewirekort) använder sig av firewire 400 anslutning. De 4-pins portar som oftast finns på laptopar är dock ett problem, dom kan inte hantera stora audiostreams. Killen rekommenderade att skaffa en skild 6-pins firewire ExpressCard adapter. Synd, då går liksom poängen med att skaffa en billig firewire mixer förlorad, om man nu måste köpa en massa extern utrustning. Skrev till Phonic med exakt samma frågor, får se vad de svarar.
  12. Höll på att bli galen då jag inte hittade nån information om den firewireport som finns på min dator, men sen upplyste Wikipedia mig att det heter "IEEE 1394" på PC språk och då hittade jag förstås denna direkt i enhetshanteraren. Det finns två generationer, den gamla som kan streama 400 mb/s (IEEE 1394a) och den nya med 800 mb/s (IEEE 1394b). Nu vet jag alltså inte vilket jag har, i enhetshanteraren står det "OHCI kompatibel IEEE 1394 värdstyrenhet" och det gör mig inte så mycket klokare. Varför jag nu skriver denna tråd är för att jag skall köpa ett Alesis Multimix 8 Firewire kort. Vet någon om det spelar nån roll vilken generations Firewire-port man har? På Wikipedia lärde jag mig också att man måste ladda ner en "hotfix" för att få portarna att gå med max hastighet. XP med Servicepack 2 segar ner dom till 100 mb/s nämnligen. Detta må vara självklarheter för dom flesta, för mig är outforskad mark. Hittade inte heller nåt om detta i forumet. Tack för eventuella svar!
  13. Jag har en AMD 64x2 processor och har faktiskt upplevt knaster och några tiondelssekunders förlorad medieinformation ibland då jag bandat. Ibland har det funkat felfritt dock. Har alltid tänkt att det är mitt ljudkort som strular. Kommer att köpa ett nytt och bättre i vilket fall som helst. Men jag undrar, om man gör det du föreslår, betyder det då att processorn och fläkten konstant går för fullt då? Undrar om detta kan ha negativa konsekvenser i längden...
  14. Ja, fasta leveranspriser och 3 års garanti är det inget fel på! Laptopen och mixern måste rymas ovanpå min Philicorda orgel som jag har som arbetsbord, då måste jag faktiskt begränsa mig till 8 kanaler av utrymmesskäl! 😮 Jag antar att den är ungefär lika bred som den Behringer Eurocrap mixern jag har där för tillfället.
  15. Schysst, tack för länken. Tror jag laddar ner manualen också för att få lite intressant kvällslektyr tills jag köpt the real thing. 😮
×
×
  • Skapa ny...