Jump to content
Annons

analog_vince

Medlem
  • Antal inlägg

    21
  • Gick med

  • Senast inloggad

Rykte i communityn

0 Neutralt
  1. Det kanske bara är hörsägen. Men finns det nackdelar att installera Microsoft's Service Pack 2 när man kör Cubase SX3? Har haft den förfrågan länge nu ang updateringar och funderar på att installera det.
  2. Du är en hjälte! 😄 Det var det som var felet. Tack som f-n! 😛
  3. Jag kör med Cubase SX 3 och ett RME-Audio Hammerfall 9652 kort (internt) Har precis ominstallerat XP ch då även Cubase. Och innan omsinstallationen fungerade allt perfekt(såklart...) Får upp ett meddelande att jag ska reconfigure kortets internal clock, lägga till digital signal eller Jag får upp Följande meddelande när jag startar Cubase ASIO Mumtlimedia "Not all the selected devices in the current configuration were successfully started with their selected options. If this card is currently configured to accept a digital signal, and no digital signal is present, please either reconfigure the card to use an 'internal' clock, or apply signal, or if possible switch this port to accpet an analog input." så vad göra? Jag får ljud men detta meddelande dyker upp hela tiden och när jag spelar upp ljud är det med en viss fördröjning vid start och stopp. Ska jag ändra kortets inställningar eller i Cubase? Tacksam för svar.
  4. Du ser inget problem i att de två grupperna tävlat på helt olika villkor? Om jag hade klantat till det så som ni gjorde här hade jag känt mig tvungen att dela ut två förstapris - ett för mix och ett för remix. Problemet är att hårdrockare inte fattar vad en remix innebär 😄
  5. Grattis som f-n 🙂 Låter riktigt riktigt bra! Ljudmässigt mer tryck i än originalversionen. Men det du har gjort är att du har fräshat upp den lite? Originalet låter som en demo ljudmässigt jämfört med din 😄 Nu lite kritik: Lite väl lik originalet för min smak. Den 'r exakt arrad som originalet? 😄 Lite trist remix alltså. Inte direkt något originellt du har gjort. Men coolt ändå att du bara utgick från filerna och lyfte mixen till att låta, ja bättre. Bra jobbat och grattis igen till vinsten! ( vågar man lägga upp sin remix på myspace utan att bli stämd av Hammerfall på miljarder dollars?)
  6. Hur det låter beror väl mer på vem som använder grejjerna och inte vad man använder. Jag har lyckats att få musik låta bra med både Behringer och Samson produkter... 😄 Vad säger dom, skit bakom spakarna 🙂 ?
  7. Förtydligar lite: Det var en miss i kommunikationen, det skulle ha stått nummer 5. Eftersom vinnaren ännu inte är utsedd (pga det stora antalet bidrag Majken sa) samt att vi gärna vill ha med en vinnarintervju och vi skickar nummer 5 till tryck om lite drygt en vecka så är det tajt att få med det även där. Men som jag lade till i översta inlägget: vinnaren presenteras på webben så snart den är utsedd. Nå grabbar, hur går det med sollandet av Hammerfallremixar? 😱 Är det i nummer 5 av tidningen som vinnaren utses eller blir det månne en förhandsvinnare här på ER hemsida innan nya numret finns i kioskerna?
  8. Jag jobbar i både mac o PC miljö (ProTools). Ingen skillnad alls om jag får uttrycka mig i milda ordalag 🙂
  9. För fyra år sedan var jag med på en av Sveriges mest kända och anlitade masteringfirmor. Mannen som mastrade påstod att han kunde höra skillnad på om slutmixen hade gjorts i en pc eller mac. PC:n hade enligt honom inte lika fin och bra diskant. Han var säker på att vårt material var gjort på mac. Han hade rätt. Nu skämtar jag inte. Jag ser detta som en litet lustig historia. Jag ber också om ursäkt om någon kände sig lurad av mitt tidigare inlägg. Det var inte meningen. I ett blindtest skulle han inte höra skillnaden. Tro mig. En 50/50 situation har varannan gissare rätt... 😎 Sen om det var bra musik eller inte är ju en annan femma. Det kan göras dunderbra låtar på en Atari. Summasumarum. Jag är lite matt och trött på vad som är bäst att använda för redskap när det görs musik Cubase kontra Logic, Mac vs PC, hårdvarusynthar vs VST instrument. En låt behöver inte ha det bästa ljudet eller använda "the real shit", ursäkta svordomen för att vara bra.
  10. Det kvittar egentligen med vad du jobbar med för grejjer. PC eller Mac spelar ingen roll. Först och främst måste du kunna skriva bra låtar, ha bra idéer och det hänger inte på hur dyr och fin utrustning du har. Fördelen med bra hårdvara och mjukvara är arbetsmetoden men låtidéen hänger på din egen mjukvara, dvs hjärnan 🥰
  11. En förklaring till varför tävlignen skjuts upp en månad skulle sitta fint 😏
  12. analog_vince

    VERKANMÄLAN

    Vad är ersättningen i radio resp tv per minut? Och nu menar jag hos SVT och SR.
  13. analog_vince

    Trummickar

    Hej! Jag har en liten undran ok bra trummickar. Tänker mer på ett paket med mickrofoner. Är dessa bra? Shure PG PGDMK4 eller AKG drumset Vill helst ha mickar som man sätter fast på trummorna. Andra förslag mottages gärna 😎
  14. Japp. Märkte att vitt brus hjälpte mycket för att få fram tydligheten 🙂 Har bara vocodern som medföljer Cubase men får lära mig den så ska det nog låta snyggt. Orange Vocoder är ju en annan variant som man kanske ska slå till på? Har den mer möjligheter än den som medföljer cubase? Som vanligt, med för många pluggar blir man bara förvirrad 😕
×
×
  • Skapa ny...