Jump to content
Annons

arhall

Medlem
  • Antal inlägg

    108
  • Gick med

  • Senast inloggad

Rykte i communityn

0 Neutralt

Om mig

  • Stad/plats
    Sthlm
  • Intressen
    Hmm, jaa. Varför är jag här? Musiken!<br>Försöker realisera (igen) mitt mångåriga intresse för inspelning, mixning, m.m.
  1. Japp, precis den menar jag. Som du säger, elektronisk och filtrerad med ett långsamt glidande svep så jag förstår inte vad som kan vara grundljudet.
  2. arhall

    Identifiera percussion

    Hej. Finns det nån här som kan säga vad som används (plug/hårdvara/?) till det inledande percussion ljudet i Björks låt. https://www.youtube.com/watch?v=KqnL6ie_FTw Letar bland mina pluggar men httar inget som matchar helt. Jag tror ljudet dessutom är processat. Tacksam för svar. Vänligen
  3. Slutgiltig gitarr? Låter tråkigt och outvecklande...man förändras ju och med det gitarrerna. 😮
  4. Ja det där suger....Vista är inte roligt nånstans..
  5. Googla på "PA uthyrning stockholm" .....
  6. 4Sound på Folkungagatan 54 vid Medis är gamla Estradmusik. Finns ett 4Sound på Sveavägen 48, gamla Musikpunkten. De har mycket keyboard.
  7. Helt riktigt, det gäller enbart rörslutsteg där ju trafon används till anpassa impedansen mellan rör och högtalare. Men effektsteg med enbart halvledare går inte heller helt fria från mismatch av impedans även om de är mindre känsliga. Det är det omvända förhållandet, ju lägre impedans ju närmare härdsmälta men säg det slutsteg som inte har inbyggda skyddskretsar idag.
  8. Jag vill avråda att belasta en utgångstrafo med för HÖG lastimpedans. Det är sant att man förlorar effekt när impedansen ligger över det trafon är anpassad för. MEN det finns oxå en risk i att ha för hög lastimpedans. Anledningen till det ligger i designen av effektrör <--> utgångstrafo. Citerar en text som beskriver detta bra, det förutsätts här att utgångstrafon är lindad för 4 ohm : -------- Vid högre lastimpedans än rekommenderat (t ex om högtalaren är på 16 Ohm): Vad som sker här är att en större impedans speglas till primärsidan av utgångstransformatorn. Det innebär då att det kan bli ett större spänningsfall över primärlindningen än avsett, vilket kan ge upphov till två oönskade effekter: (i) att spänningen över två närliggande lindningar i utgångstransformatorn överstiger maximalt tillåtna och ger överslag (= risk för havererad transformator) och (ii) att spänningsfallet på slutrörens anoder blir så stort att anodspänningen blir lägre än skärmgallerspänningen och elektronerna från katoden därför tar vägen över skärmgallret istället (= risk för havererat rör och/eller skärmgallermotstånd). En extremt exempel på denna situation är när man spelar med sin förstärkare utan högtalare ansluten eller med glappande/försvunnen impedansväljarratt (som på t ex Marshall), d v s med permanent eller temporär oändlig lastimpedans. Då är risken mycket stor att utgångstransformator och/eller slutrör havererar. Fenderförstärkare är typiskt skyddade mot denna typ av problem eftersom de har en högtalarutgång som är kortslutande när ingen högtalare är ansluten. Som beskrivits ovan är effekterna av en kortsluten högtalaranslutning generellt sett inte lika allvarlig som en öppen anslutning. -------- Inte många som känner till detta, ska oxå tillägga att resonemanget gäller enbart när effektsteget jobbar, dvs man spelar.
  9. arhall

    Tråd 1 till 5

    Kolla South Park...?
  10. Han hade lite tur ändå ...en fd kollega berättade att när han i sn ungdom läste en spännande bok så tuggade han samtidigt på en lampsladd.... Det slutade med en svart kindtand 🙂 Sorry lite OT. Utifrån vad du redan har så tycker jag du ska testa med en preamp innan du ev. byter ljudkort.
  11. Alltid problem med att datorer med tanke på kylfläktar. Du skriver bärbar stationär men om du menar stationär så finns det speciella kabinett med tysta fläktsystem. Har skrivits om i en tråd här nyligen. Tråkigt att ljudkortet trasslar, min erfarenhet är att FW är bättre än USB. Ingångskänsligheten är ngt jag känner igen med t.ex. en dynamisk mick typ SM57, har ett M-Audiokort oxå. En stormembranare brukar ge lite mer effekt som kompensar det fenomenet eller skaffa en micpreamp. Ang. lurar kan jag tipsa om AKG K271, mycket bra men lurar verkar vara lite av religion här så du kommer få många åsikter. Har du testat att spela in i sovrummet?
  12. Spännande tråd....har beställt en VTB 😉 Men som nån skrev här, jordfel är det i de flesta fall.
  13. Värre smörja finns inte....jo förresten. Dansbandsmusik! 😉
  14. Lyssnar man bara på sitt 'eget' instrument så man rätt lost och borde syssla med annat än musik. Jag är gitarrist men alltid haft en förkärlek för rytmik. Visst njuter jag av ett bra gitarrsolo men det kan lika gärna vara ett annat instrument. Går jag på Fasching och lyssnar på ett sunkigt gäng så kan kvällen vara räddad ändå om det är en riktigt bra trummis.. 🙂
×
×
  • Skapa ny...