Jump to content
Annons

floaty

Medlem
  • Antal inlägg

    194
  • Gick med

  • Senast inloggad

Allt postat av floaty

  1. Hade inte förstått vilken poet han egentligen var, det här fick mig verkligen att tänka... 😲
  2. Hur definerar du ordet "otakt" då? Det är ju, även om du inte gillar det, ett ord som beskriver något som inte går i takt med något annat.
  3. Alla kan ju göra en melodi, men färre kan göra en bra sådan. Han kanske är lite mer självkritisk än du bara?
  4. Till viss del är det ju så men den bästa humorn är nästan alltid universell och dit hör absolut inte Luuks pinsamheter... Vad grundar du det på? Och ge gärna exempel på den här fantastiska humorn.
  5. Luuk har väl egentligen aldrig hållit någon högre klass i TV, bara varit en extrem Lettermankopia, hans utstrålning är ju obefintlig och "skämten" håller oftast väldigt låg klass... 'Kul att läsa att projektledaren för Melodifestivalen tycker att Luuk är "vår bästa programledare" men han menade nog i sin bekantskapskrets eftersom han tydligen gav Luuk jobbet för att dom är goda vänner... Alla är fri till sin åsikt - jag t ex tycker Luuk är bättre än Letterman, Jay Leno, Conan O Brian, etc... Visst men den åsikten är du nog rätt ensam om, Luuk själv brukar ju lovsjunga Conan O´Brien som Luuk har lånat lite väl mycket av. Men ärligt Luuk saknar utstrålning bra röst och saknar rolig ens smålustig humor. Kanske därför du gillar honom men själv vill jag ju bli underhållen av ett proffs inte av en amatör... Tur att du sitter inne med fakta så vi andra slipper undra. För övrigt anser jag att Luuk och Conan O'Brien har rätt olika stilar när det kommer till humor.
  6. Trösta dig med att Basshunter har en grammis på väggen. 😄
  7. Lätt tillgängliga i affären eller...? 😄 Nåja, hur som helst, 😄 han säger oxå att han har en midi-synth - inte ett klav. Men det kanske är det han menar. Skitsamma. varför pratar så många (inkl du o jag) om annat än ursprungsfrågan o istället så mycket om vad man kan spekulera i kring? varför ger du inga tips själv? 😄 Det där om lättillgänglighet har inte jag skrivit, tänkte bara säga, eftersom det lite såg ut så här. Jag gissade av sammanhanget att han menade ett midi-klaviatur, och anledningen till att jag pratade om annat än själva ursprungsfrågan var att jag upplevde att vissa slutsatser drogs lite för snabbt i den här tråden, och att killen fick kritik för något som han egentligen kanske inte alls hade något med att göra. För övrigt upplevde jag att ungefär det som jag skulle sagt om att skapa melodier redan sagts i tråden. Men jag skrev det där om tonernas namn, tonarter och ackord som något han kunde titta närmare på för att förenkla sitt skapande. Gälldes inte det? 😉
  8. Håller med helt. Har man själv vänner med diagnoser är det inte lika lätt att generalisera och kommentera fenomen som man egentligen inte har någon kunskap alls om. T ex att man blir rädd när nån säger att de är "borderline"... För övrigt så är ju psykopat-egenskaper inte helt ovanliga bland människor på högt uppsatta positioner i företagsvärlden.
  9. Precis, det hör inte hit, så varför började du mässa om DC++ från första början? Det har blivit så himla förutsägbart, att så fort någon ber om tips på såna här saker så börjas det raljera om DC++ och piratebay och fan vet allt. Häxjakt! Bränn dem levande! Och alla norrlänningar bränner sprit i källaren, är det inte så? Alla tyskar odlar hampa i garderoben! Bränn dem allihop! Jag rekommenderar dig att skapa en egen tråd som behandlar ämnet, istället för att ockupera denna tråd med tomma anklagelser mot folk du inte känner. Ta inte i så du spricker nu. 😆 Jag ser denna tråd som symptomatisk - den tekniska utvecklingen är inte bara av godo. Så skrev jag, inget konstigt med det. Det är kanske förutsägbart för att det ligger något i det? Du och alla andra som känner sig träffade väljer själva hur mycket ni vill elda på debatten om DC. Jag tror att din upprördhet över det här till stor del kommer från vad du tolkar in i trådskaparens inlägg. Du utgår från att han är en piratkopierande skitunge som inte är beredd att lägga en sekund av sin tid på att lära sig spela/göra musik. Men om du läser hans inlägg igen från ett annat perspektiv tror jag du skulle kunna ändra din uppfattning lite. Killen har en dator och ett midi-klaviatur, och om de två komponenterna inte utgör ett instrument så får du nog beskriva din definition av musikinstrument närmare. Han vill lära sig skriva egna melodier bättre, och letar efter "tips för att lära sig strukturera upp melodier" på ett bättre sätt. Skulle inte de tipsen kunna bestå av lite kunskap om tonernas namn, tonarter och ackord? Saker som ganska många använder sig av när de skriver melodier och musik i allmänhet. Från det perspektivet tycker jag inte hans frågor är så märkliga, och vi behöver ju inte utgå från det värsta.
  10. Men det är den ju inte? Det tycker jag den här tråden visar tydligt och klart. Och att datalåtar jämförs med färdiga produktioner kan du knappast lasta andra än "upphovsmännen" för som skickar sina alster till höger och vänster och hoppas på skivkontrakt, eftersom det ju låter exakt som Eric Prydz! sa brorsan. Det är helt enkelt för många som spelar. Alla som förr inte hade kraften, orken och passionen att syssla med musik behöver idag bara trycka på "download" på DC++, sen är saken biff. Innan man sedan lägger av med musiken, för att plugga på KTH, skaffa familj, börja styrketräna eller vad det nu må vara, så hinner man förpesta tillvaron för sin omgivning ganska kraftigt. Ja jag vet att det är positivt att de talangfulla som tidigare inte hade råd nu kan skapa musik. Men inlägget handlar om nackdelarna. 😆 På vilket sätt visar den här tråden det helt klart? Kan alla som har en elgitarr hemma skriva melodier? Jag har nog hört minst lika många sunkiga gitarrister som tror att de är metalhjältar, som jag hört sunkiga trance-kids som vill vara Prydz. Vissa ur båda grupperna kommer dock fortsätta och utvecklas och bli riktigt bra. Vad är det som irriterar dig med att många försöker göra musik på datorn hemma? Edit: Tycker trådskaparen verkar ödmjuk, och inte alls intresserad av att "datorn ska göra jobbet". Han kanske bara behöver lite mer kunskap om tonarter och dyl. för att sedan kunna skapa egen musik.
  11. Jag är inte säker, men du kan ha revolutionerat hela musikvärlden! 🙂
  12. Tycker du inte att killen med tourettes syndrom ska gå på bio, eller hur menar du?
  13. Vad sjutton är en "musikalisk gain"?
  14. floaty

    Mix program?

    Menar du "mixa ihop" eller mixa låtar?
  15. Det var en bra låt! Gillar verserna mycket, förutom en liten detalj, den aggressiva gitarren (i verserna) som ligger pannad till höger förstör en del i mitt tycke... Gillar sångljudet, men man kanske skulle kunna "öppna" upp det lite, göra det klarare, i refrängerna alternativt "öppna" upp körerna lite ljudmässigt. Tror refrängen skulle lyfta ytterligare då. Men fan, sjysst låt!
  16. Vad grundar du det på?
  17. floaty

    In Flames sound !

    Fint att du går ut hårt direkt, 🙂 men jag håller inte riktigt med dig om att rörförstärkare inte skulle lämpa sig för metal. 😱 hehe nä det är sant, men sen är jag juh inte allt för seriös heller, men jag ville bara markera liksom tänkandet lite, om du är med?, Rör stärkare är helt okey, men!, man måste tänka utan för lådan ibland ochså vetu! 🙂 Nej, jag anade nästan lite humor där... 😎 men jag är inte riktigt med på hur du menar att man tänker mer "utanför lådan" om man föredrar pod framför rörförstärkare?
  18. floaty

    In Flames sound !

    Fint att du går ut hårt direkt, 😎 men jag håller inte riktigt med dig om att rörförstärkare inte skulle lämpa sig för metal. 😛
  19. Åh! Minns ni World Wide Web? Med de oförglömliga raderna Åh herrejesus... 😎
  20. Även om jag inte är något jättefan av musiken så måste jag säga att Devin Townsend i Strapping Young Lad är en riktigt bra sångare, t ex i "Love?"
  21. Håller med, men nog måste det vara David Gilmour som spelar solona.
  22. Den heter "I'm in the band" och är inte gjord av JC-reklamerna utan av ett band som heter Hellacopters. Tycker själv att det är en ganska rolig text.
  23. Att kunna bounca direkt till mp3 är tyvärr en funktion som du måste köpa till ditt Pro Tools. Lite sunkigt kan tyckas, men det är ju egentligen bara att bounca som wave eller aiff istället och sedan konvertera wave/aiff-filen till en mp3-fil i något annat program (iTunes funkar bra). Jag vill inte vara petig, men det blir mycket lättare att läsa och förstå ditt inlägg om du går igenom det och kollar lite stavning och så. "eelr egneltjgne" ser lite konstigt ut. 🙁
×
×
  • Skapa ny...