Jump to content

codemuzak

Medlem
 • Content Count

  5
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0 Neutralt

About codemuzak

 • Rank
  Nykomling
 1. Hej! Tack för ditt svar. Jag har tänkt i precis den banan också. Det absolut enklaste är kanske att prata med damen ovanför och göra något test och se ifall det låter upp till hennes lägenhet. Ska göra det i veckan.
 2. Hej! Jag har fått möjligheten att hyra ett litet källarrum i min BRF. Rummet är 6 kvm. Jag ska ha det som en liten studio där jag provar syntar och bandspelare och annan apparatur när tillfälle ges. Det är alltså inte frågan musikproduktion 24/7. Jag kommer troligtvis mestadels vara där endast dagtid. Jag kommer inte ha starka ljudvolymer. Så här ser förutsättningarna ut: Rummet är 2 x 3 meter och 2,40 i takhöjd. Två luftventiler i väggen ut mot gatan. Kraftig skyddsklassad plåtdörr På ena kortsidan går det rör och en kabelstege i taket, höjden under denna konstruktion är ca 2,10 meter Vad jag vill göra och åstadkomma: Då jag kommer hålla på dagtid så är störnings momentet inte lika känsligt som om jag låter på kvällstid. Jag vill göra enklaste möjliga ljudsanering så att dom som är hemma på dagtid (en äldre dam) inte börjar surna till. Bygga in rören i taket. (få en trevligare atmosfär) Jag tänker en låda som täcker denna konstruktion? Tänker jag rätt eller fel. Det är inga avstängningsvred eller brytare som fastighetsskötaren behöver tillgång till. Tanken är att konstruktionen också fungerar som ljuddämpning. Göra en ljudisolerande träkonstruktion framför ventilerna så att jag kan ha två luckor (typ inspektionsluckor) som jag kan öppna när jag vill släppa in luft och stänga när jag vill att det ska vara tyst. Golvet, ska jag köra med en heltäckande matta för att dom få djupa bastoner som skulle kunna uppstå. Eller ska jag göra ett flytande golv? Har det någon funktion i detta sammanhang? På ena väggen funderar jag att sätta upp reglar och stenull och moltontyg för att få bort efterklangen. Taket, ovanför är det en lägenhet. Är det ens värt att försöka isolera taket? Ska jag hänga upp en träram i taket med stenull och tyg? Eller är det bara onödigt? Lokalen är otroligt billig och jag vill göra det bästa möjliga av den till ok pengar. Det här är mitt första inlägg och jag hoppas jag kan få några råd. Bilder kommer i morgon.
 3. Ah toppen! Vet inte riktigt vad jag fick fogskum ifrån. Hälsningar // CM
 4. Fogskum är nog rätta ordet på det jag söker.
 5. Hej Studio Forum! Jag är ny här och detta är mitt första inlägg. Jag håller på att byta replokal för mitt band. Jag har fått hyra en rå lokal i min BRF. Lokalen ligger två våningar under det första lägenhetsplanet. Lokalen är gjord av betong / cement. Jag har gjort ett test genom att rigga upp lite av den utrustningen jag kommer att använda. Man kunde knappt höra något uppe i husets trapphus vid det första testet. Nu ska jag göra ett till test när jag har isolerat ett antal hål i väggarna. Det är par hål där det tidigare gått en avloppsledning ( innan stambytet ). Nu till min fråga, vilken fogmassa eller tätningsmassa ska jag använda när jag vill täta hål som är ca 15 cm i diameter? Hälsningar CM
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.