Jump to content
Annons

boudo

Medlem
  • Antal inlägg

    34
  • Gick med

  • Senast inloggad

Rykte i communityn

0 Neutralt
  1. Jag skäms över er människor
  2. boudo

    Arr. vid techno/minimal

    Jag använder Ableton Live, är fortfarande nybörjare, men börjar komma igång lite nu. Har producerat i ungefär ett år. Vill göra techno, minimal, tech house något i den stilen. Vill inte genrebestämma för mycket men det ska vara monotont och krispigt, danstant och med en underjordisk känsla. Det är bara det att jag alltid känner att det blir dåligt. Kan börja med en låt, lägger alltid en kick för att få en stadig rytm, sen kommer jag på nån skön basgång eller något, sen slutar det med att jag spenderar timmar med att skruva fram ett bra ljud och sen dör all inspiration. Hur ska jag göra för att sätta igång med att göra den techno jag vill göra? Alla tips är bra!
  3. boudo

    Dj-moves!

    Hur ska man dansa som dj? Jag gillar att headnodda lite förstrött för att visa att "jag är nere med skiten" och på något sätt verka lite överlägsen (som alla dj's egentligen är). Hur dansar ni när ni spelar skivor?
  4. Det låter väldigt rimligt. Tack för svar snabbt, kan bara inte hitta vart bpm:en är i sampler, kan däremot hitta den i midiclip men det blir fortfarande osynkat.
  5. boudo

    Hjälp med sampling!

    Jag håller på med en liten låt, nåt houseaktigt med en discosampling. Grejen är den att när jag stoppar in egna trummor hamnar dom efter ett tag i otakt. Vad göra? Tack på förhand!
  6. Jag tänkte ta steget från att leka i ableton live med instrumentala låtar som jag spelar in på ett vanligt tangentbord till att göra musiken lite mer seriös. Jag tänkte alltså ha en liten studio i mitt rum. Inte alls något överpåkostat eller så, bara så jag kan spela in mina låtar. Jag har dock ingen aning om vad jag egentligen behöver, och hur bra sakerna ska vara. Särskilt eftersom min musik är så spretig. Jag vill kunna använda samplingar, mjukvarusynthar, sång, akustiska instrument i en smetig blandning så frågan är vad jag egentligen behöver. Jag har en hyfsad dator, men bara standard ljudkort. Hur viktigt är ett bra ljudkort? Kommer jag behöva en mixer? Vad ska man köpa för mikrofon om man vill spela in både instrument och sång? En keyboard är väl bra och ha, men vilken borde man satsa på? Ett par hörlurar eller studiomonitorer? Behöver jag några fler mjukvaroprogram förutom Ableton Live? Alla tips är välkomna!
  7. Efter ett år av musikalisk inaktivitet framför datorn (har mest spelat gitarr och piano det senaste året och skrivit låtar på traditionellt sätt) så satte jag mig vid fruity loops igen och lekte fram lite melankoliska låtar som inte är klara än. Jag tar med en gammal låt så ni kan jämföra hur jag låter nu och hur jag lät för ett år sen. Nu ska jag även ha med sång. Låten är inte klar än, den har ingen struktur egentligen, men man får en bra överblick över vers och refräng. Versen är i princip klar, ska kanske lägga på lite fler ljud, men ackordföljden och den löjligt enkla melodin finns där. Refrängen är jag inte helt säker på om jag ska kvar i samma skick, vi får se om jag byter ut den. Ska som sagt lägga på sång, men har ingen mikrofon, och inte världens bästa sångröst, om du är tjej och sjunger bra och gillar stilen så säg gärna till om du vill sjunga! Titel: Obscurus #1 Artist: Sakkeh (borde byta artistnamn) Längd: Ca 1 minut hittills URL: myspace.com/sakkeh LÅTEN
  8. Jag gillar reverbet och att sången låter lite falskt ibland, låten är riktigt bra och texten är hyfsad, riktigt bra jobbat 🙂
  9. boudo

    Hums

    Den var rolig och trallig, inget mästerverk direkt, men den fungerar för stunden 😉 Snyggt flöjtsolo.
  10. Vänta, kallade du detta folk? Låter riktigt lökigt, särskilt melodigitarren och trumman och sången och dialekten och hela skiten faktiskt.
  11. Inget jag nånsin skulle lyssna på. Sången låter helt oengagerad och slö, väldigt dåligt uttal och jag börjar nästan tro att det är ett skämt.
  12. Riktigt bra, avskalat och enkelt men ändå väldigt snyggt. Låter lite som nick drake (har du originalstämning?) Skulle gärna höra den här låten med lite mer instrument, lite stämningsfullt blås i bakgrunden och ett piano som kommer in mot slutet för att stärka låten? Bara idéer, men jag tycker om låten i alla fall 😆
  13. LÅTNAMN: Close to you ARTIST/GRUPP: Sakkeh GENRE: Bitpop (?) LÅTLÄNGD: 3:01 KOMPOSITÖR: Sakkeh PRODUCENT: Sakkeh EV. MEDVERKANDE: Sakkeh INSPELNINGSÅR: 2006 FORMAT: mp3 STORLEK: 2.77 mb STATUS: Färdig demo. Ny låt, förra låten blev det ganska mycket diskussion kring. Jag kör fortfarande på samma stuk, har hittat en ljudbild jag är ganska nöjd med, har lagt ner lite mer tid på trummorna denna gång, bra/dåligt? Jag är ganska nöjd med själva låten i sig, men jag är osäker på om den är klar. Behöver lite åsikter innan jag sätter mig och jobbar mer på den. sakkeh___close_to_you_.mp3
  14. Jag älskar bruce springsteen, och jag gillar vibbarna man får med det där pianot, men låten är inte så bra tycker jag, låter mer typ ledin än lundell.
  15. Jag menade att du samplat trumman trumman från Led Zeppelin (?) Edit: Märkte nu att pazo skrev det 🙂
×
×
  • Skapa ny...