Jump to content
Annons

stajo

Medlem
  • Antal inlägg

    786
  • Gick med

  • Senast inloggad

  • Dagar jag vunnit

    2

Dagen då stajo senast vann var 20 september 2020

stajo hade det mest gillade innehållet!

Rykte i communityn

10 Bra

Om stajo

  • Födelsedag 1971-07-25

Om mig

  • Kön
    Man
  • Stad/plats
    Karlskrona

Senaste profilbesökare

5 727 profilvisningar
  1. Mycket trevligt att lyssna på, tack! Det här med erfarenhet... det har blivit så att jag nu har väldigt mycket erfarenhet av att lyssna på olika mixpoddar med en kopp kaffe i handen, känns så rogivande, och mycket mindre erfarenhet av att mixa själv 😉.
  2. Mycket intressant även om min kompetens på detta området är så låg så jag knappt förstår hälften så tycker jag det är kul att läsa :). Jag trodde fasförskjutning bara var ett problem när man har flera ljudkällor för samma sak typ och de kan släcka ut varandra. Tex om jag mickar upp en bas eller kick med två mikrofoner och börjar eq eller använda audiowarp. En av de nya funktionerna i cubase 12 var just att man kunde köra warp på flera spår samtidigt och cubase löste ut problematiken med fasförskjutning... Förstår jag dig rätt om jag bara har basen och använder flera olika band på min eq så kan man hamna i en situation då delar av dem släcker ut varandra internt på ljudspåret där jag inte ville så att säga.
  3. Hej jättefin komposition och härliga ljud och värme :). Förutom det fidden påpekade skulle jag kanske ägna lite tid åt att få fram kicken, kanske lite mer sub och luft kring den, fast jag kanske är färgad av all EDM... :) Det är något som gör att snaren låter väldigt nära och kicken lite längre ifrån också... Eller så kan du behålla det som det är för det låter redan kanon 😉
  4. Tänkte på tricket med dynamisk eq... Nu kommer den väl aktiveras även när inte kicken slår så att säga och inte egentligen krockar. En del eq's har ju support för att sidechaina (i vårt fall då kicken) mot den dynamiska eq'n men om jag förstår det rätt så skulle den i det fallet om vi använder sidechain sänka det bandet ibland när det inte behövs typ när basen ändå spelar ljusare toner... I vilka situationer skulle du använda den senare tekniken, eller gör du det någonsin? Och tack för alla dina trevliga fredagstips, de uppskattas verkligen :) !
  5. Om du nu köpt denna superdator så är det väl lite sorgligt att ha kvar ditt gamla ljudkort som jag förstår bara har USB 2.0. Det kommer ju aldrig går fortare än så, spelar ju ingen roll om du sätter den på en superspeed port, superspeed porten är väl bakåtkompatibel och det är väl därför det fungerar alls...
  6. Riktigt kul att läsa vad och varför och nu börjar jag ju till och med kunna höra skillnaden :). pianot blev mer distinkt och intressant på något sätt...
  7. Bra låt med härligt driv, du har en skön klang i din röst som känns skön att lyssna på. Jag gillar inte flanger ljudet som dränker allt annat, visst det skapar en viss karaktär. Jag skulle sänka det en aning och ta bort det på vissa partier. Det skulle kanske skapa lite variation i låten som jag saknar, låtmaterialet är som sagt riktigt bra. För att skapa lite luft runt sången skulle jag använda mig av dynamisk eq på bl.a flanger-ljudet med sången som trigger på vissa för sången viktiga frekvenser. Kanske skall snare upp en aning, är den inte en aning panorerad till höger också, jag kanske hör fel, men jag skulle vilja ha den i mitten. Som sagt riktigt bra!
  8. - Martin, jag gillar låten, bra! - Jon, jätteintressant att läsa dina trådar och höra hur du resonerar. Mixakuten är kanon då man kan höra före och efter och varför. Tummen upp!
  9. Tackar, det värmer att höra 🙂 någon kändis från den gamla goda tiden som bytt alias månntro?
  10. Jag lägger också upp lite musik för att få ett avslut liksom så man känner sig färdig och kan gå vidare så att säga 🙂
  11. Hej, trevlig låt. Jag tycker basen är för framträdande och ligger för långt fram i mixen. Jobba lite med attack tiden i kompressorn på basen. Det här beskriver ganska bra vad jag menar: If you want to make the bass sound smoother and softer, speed up the attack. This can push the bass back in the soundstage, and make it sit more evenly in the mix. It can also make a performance sound flat and lifeless, so be careful!
  12. boosta brett och skära smalt, en tumregel som jag läste jag någonstans ... det var ju inget svar på din fråga. Ja jag har också funderat på brantheten, den tråkiga sanningen är väl att du måste lyssna bestämma utifrån situationen vad du vill uppnå, dock låter ju dina egna tankar rimliga. Ju brantare kurva desto onaturligare låter det nog i mina öron.
×
×
  • Skapa ny...