Jump to content
Annons

Carl Nord

Medlem
  • Antal inlägg

    35
  • Gick med

  • Senast inloggad

  • Dagar jag vunnit

    3

Allt postat av Carl Nord

  1. Ok tack så mycket! När du säger "slutet" tänker du då på det som är efter 2:26 till slutet? Den delen är iallafall tänkt som en mer avskalad del där man kan mixa in en annan låt om man dj:ar.
  2. Hej! Jag har en nygammal låt (påbörjad under våren 2022) som jag har pillat lite med senaste månaden. Egentligen har låten sång också, men eftersom man inte får publicera "remixer" så har jag tagit bort den. Tänkte höra vad ni tycker om själva produktionen. Mixen är inte riktigt där jag vill ha den och jag gjorde bara en quick-fix mastering för att pumpa volymen lite vilket har lett till ännu mer obalans i mixen. Moody edm_8_2semitonesupp.mp3
  3. Snyggt jobbat. Jag tycker att du har satt sounden rätt bra, det låter väldigt enligt till stilen du vill få till. Mina tips hade varit att försöka gainstagea allt lite , just nu blir det en väldigt stor volymskillnad mellan vers och när de "feta" pianostyckena kommer samt dropet. Kanske sänka exempelvis kicken något sen mixa allt enligt den för att sedan kunna öka på volymen med en mer balanserad mix. Det känns som att dropet precis klipper. Sedan tycker jag mixen är något för "våt", kanske lite för mycket reverb på piano och synthar. Testa att sänka reverb och kanske jobba mer med en kompressor för att få till det där "in your face" soundet på pianot utan att behöva dra upp volymen. Bra jobbat överlag.
  4. Jag gillar det här gamla house soundet från typ 2010-2011. Jag tycker ackorden och melodin är passande till stilen, men mixen är ganska grötig. Du kan nog försöka dämpa allt whitenoise, det tar över något i stora delar av låten. Om du kör lite mer förfining med EQ på diverse sounds som du har, mer specifikt tar bort lite highs från dina baselement, tar bort lows från piano/melodi, tar bort lows från hihats etc, så tror jag att mixen kommer låta renare. Rent kreativt och stilmässigt tycker jag du lyckats riktigt bra. Snyggt jobbat!
  5. Likt många andra av dina låtar så är denna ganska lik befintliga låtar, men måste sägas att den är betydligt mer orginell än tidigare projekt. Tycker det låter som en remix/piano mix av Ocean Drive - Duke Dumont. Men rent mix och soundmässigt så är den 1000x bättre än tidigare låtar. Tycker mixen låter bra. Som någon påpekade innan så bör du nog sänka vinyl-ljudet du använder i bakgrunden i introt. Personligen gillar jag inte synthen som spelar precis i slutet, varken val av sound eller själva melodin, men det är mest personlig smak. Snyggt jobbat!!
  6. Tanken är att det skall vara sång på låten, därav är början lite avskalad, men skall revidera om det kan behövas lite mer utfyllnad. Ska även slänga ett getöga på pre-chorus för att se om jag kan få till lite mer dynamik i pianot och kanske fylla ut med lite pads. Tror jag undviker att lägga ett lager på "leaden" i andra refrängen, en vissel-lead gör att det låter för mycket som future bounce och den delen är mer ämnad som ett synth solo än en lead. Tack för feedback, det uppskattas alltid!
  7. Halloj! Nu var det ett jäkla tag sedan jag postade något på forumet(2år sedan...tiden springer iväg) och tänkte att det kunde vara kul att få lite feedback på en riktigt gammal låt som jag nyligen fått lust att göra klart. Det är främst sound(produktion) och arrangemang som det önskas feedback på men ni är hjärtligt välkomna att ge feedback på mix och annat. Har funderat på att byta ut kicken i refrängen eller lägga på lite transient på den för tycker den är lite för dov, men vill samtidigt inte få för mycket EDM sound, tankar om det? Låten är halvt mixad, lite uppenbara saker som inte fixats ännu är bl.a gainstaging på sista refrängen(den är lite för hög just nu jämfört med vers 2) och lite eq på diverse instrument/samples. Har inte gjort någon mastering. Tror tanken bakom låtens sound var någon form av blandning mellan Kygo och Charlie Puth, men med tiden har soundet ändrats lite. Charlie pit_12 demo dålig kvalle.mp3
  8. Asså vad som är musikaliskt och inte känns väldigt subjektivt så det vågar jag nästan inte svara på. Mitt diplomatiska svar blir att det inte låter totalt värdelöst.
  9. Tog mig tiden att bläddra bland dina inlägg för att hitta låtarna. Jag hör att du är väldigt tydligt inspirerad av olika låtar eller artister när du väl gör låtar själv, vilket inte är dåligt i sig. Tycker överlag att det är mixen som sviktar på de flesta projekt. Det låter nästan som att du pressar mot taket när det gäller gain, så att (om du har limiter på master) limitern får jobba lite för hårt och mosar hela mixen. Produktionen är det inga större problem på, utan tror att om du jobbar mer aktivt med att försöka mixa lite mer så kommer du märka att låtar som du redan gjort kan låta ännu bättre. Tror också att desto fler låtar du gör, desto mer kommer du hitta ditt eget sound, för tillslut tröttnar man på att göra Avicii/Kygo/Garrix låtar, men det får ta sin tid. Eller så är det just det soundet man vill ha, och då behöver man ju inte ändra något. En låt som typ skulle kunna anses klar rent produktionsmässig är den där du frågade om hur du får mer tryck i mixen med flera lager. Där är det typ bara mixing som står i vägen för att den skall vara 100% klar tror jag. Hade nästan varit lite skoj att försöka mixa den åt dig.
  10. Min utgångspunkt när det gäller produktionen är att det är Avicii inspirerat(samples & presets). Tycker du kan jobba med mer dynamik i din produktion. Nu låter det väldigt tomt på sina platser. Använd betydligt mer fx, det är ett kraftfullt verktyg för att skapa dynamik när det gäller elektronisk musik. Du har lagt mycket krut på dropet, så jag hade kanske lyssnat på övriga delar och kollat om man kan fylla ut de mer, och göra övergångar mer smooth. Denna är ju väldigt lik "So Much Better " rent stilmässigt så tycker du ska lyssna på hur Tim jobbade med övergångar och vilka tekniker han använde för att "fylla ut" vers etc. Nu har du ingen sång vilket gör det mer naket, men du kan lägga till lite pads och atmosfäriska bakgrundsljud typ. Överlag tycker jag du lyckas få till soundet när det gäller val av presets och struktur på låten. Som helhet tror jag du kan få det att låta riktigt bra om du, 1. Jobbar med mixen med ovan nämnda tips 2. Försöker göra låten mer sammanhängade, alltså fokusera på hur du kan göra allt utöver dropet intressant också. Jag vet inte hur länge du hållit på med musik, men när jag började höll jag också på med sånna här Avicii inspirerade låtar, så det är ganska nostalgiskt(även om det typ bara var 3-4 år sedan) att lyssna på, vilket uppskattas.
  11. Tolkar det som att du enbart vill ha feedback på mixen och inte produktionen? Jag vet inte om det är hemsidans inbyggda spelare som gör att allt låter extremt högljutt för tycker mixen låter lite för hög nästan. Bortsett från ljudnivån så tycker jag följande, 1. Mixen är ganska torr, skulle inte skada med lite reverb på dina perc loops. Speciellt med tanke på att produktionen i versen är så avskalad. 2. Basen i versen kanske är lite hög. Om jag inte hör fel så är det exakt samma bas som i dropet med exakt samma ljudnivå. Testa att göra en kopia just för versen och sänk volymen lite så får du bättre dynamik mellan vers och drop. 3. Tycker "shakern" som du lagt i vänster öra låter för mycket, du borde sänka den lite. Tänker på den som börjar vid 17-34 sekunder. 4. Det är en smaksak men tycker din lead har lite för mycket reverb, vet att orchid drops(ditt primära leadsound från Nexus) har galet lång ljudsvans vilket kan göra det lite grötigt. 5. Lite svårt att höra men det låter inte som du har sidechain på din lead bus. Oavsett så tycker jag det ska vara mer sidechain på leaden. Om du sätter sidechain efter reverben så kommer det även hjälpa till att få mer pump i dropet. Utöver det så blir man alltid lika glad när man hör Avicii inspirerat sound 🙂.
  12. Halloj! Jag tycker själva produktionen lät bra faktiskt, problemen ligger snarare i din mix. Tycker du bör gå över låten och göra en övergripande gain staging och lite eq. Sen får du typ mixa utefter smak. Dina synthar och lead sound är det inga fel på alls, men just nu låter mixen så grötig så det är lite svårt att urskilja de olika elementen. Vill du ha hjälp med mixing så är det bara att hojta till! Posta gärna igen om du jobbat lite mer på den!
  13. Jag tycker du ska fortsätta att försöka kopiera Avicii, det är det absolut bästa sättet att lära sig på. Sakta men säkert kan du experimentera med din egna stil och använda lite Avicii knep här och där. Det är ju i princip så alla lär sig. Kolla på Kygo, hans första låt som ligger ute på Spotify heter "epsilon" och är grovt inspirerad av Aviciis äldre sound. Det blev något av Kygo också tillslut 😂. Jag försöker personligen lära mig på det sättet, först kopiera andras sound och sedan ta med mig de knepet som jag gillar in i min egna musik. Angående din låt så är det som du säger, en Avicii kopia, men det är absolut inget fel med det, snarare tvärtom. Jag tycker det låter väldigt likt hans äldre stil, på ett väldigt välgjort sätt, och det är en komplimang i sig. Mitt enda tips är att fortsätta nöta. Du kan uppenbarligen redan den stilen bra, så testa något nytt, försök typ göra en Avicii låt i "true" stilen från 2013 och se vad du kan lära dig från det. Fortsätt bara göra musik så blir det nog kanon!
  14. Helt ärligt så skulle jag göra dig en otjänst om jag sa att det lät bra. Du behöver göra fler låtar bara, det är inte värre än så. Skall sägas att jag är ganska kritisk, men jag försökte att uttrycka lite konstruktiv feedback på vad som skulle kunna göras bättre. Jag har hört värre hehehe. Jag kan inte understryka hur lärorikt det är att jämföra sina låtar med professionella låtar. Vad saknas i din låt jämfört med proffsens låtar? Försök att lära dig att lyssna efter just det, för på så sätt så lär du dig vad som behövs för att få en låt att låta proffsigt. Ett grymt tips är att rent av försöka kopiera en av dina favoritlåtar genom att kolla remakes på YT kombinerat med ditt egna öra. Då lär du dig riktigt grymma små tips och knep på vägen. Lycka till!
  15. Kolla igenom din mix lite. kicken och FX är väldigt högljudda jämfört med resten av mixen, pianot försvinner nästan helt i vissa delar. Låten känns lite tom i mellanregister och lägre register, hör ingen bas alls. Referensproducera gärna din låt med andra liknande låtar för att få en tydligare struktur. Tycker att det är lite jobbiga frekvenser i leaden också.
  16. Så du har gjort en remake på Aviciis osläppta låt Someone New och använt SOS acapellan ovanpå. Fel tonart på acapellan som sagt. Jag bryr mig inte att det är en remake, men det kan vara bra att säga att du har försökt återskapa en befintlig låt, annars kan det i fel öron framstå som du gör plagiat. Just a friendly advice. Du har ju iaf lyckats hitta rätt presets och samples som Tim använde, vilket är lite coolt. Jag hör Broken Circuit leaden i backgrunden och sen top leaden är ju en annan klassisk Avici lead som jag inte kan namnet på tyvärr, men det är väl den han använder i Friend Of Mine och You Be Love. Mixen låter grötig och rörig överlag. Dina trummor och percussions är lite otydliga och försvinner i mixen. Strukturmässigt är det bra, vilket man kan förvänta sig när du har följt strukturen på en befintlig låt. Försök att jobba på mixen lite mer, och få lite klarhet i låg/mellan/hög register. En EQ och kompressor är din bästa vän när det kommer till sånt. Om det inte redan var uppenbart av att lyssna på låten så märker jag på din soundcloud att du gillar Avicii hehe, så kolla på lite remake tutorials på YT för att lära dig lägga lager av leads och synthar bättre, samt hur du mixar det. Du kan även göra detsamma fast för Kygo eftersom att deras stilar är hyfsat lika, och Kygo är framförallt superduktig på att mixa piano. Och sist men inte minst, 99% av alla här hade nog inte vetat att det är en remake av Someone New, men du har stött på din överman när det gäller Avicii nörd😂 Kämpa på och gör mer musik bara så blir det kanon!
  17. Hör lite Avicii samples i snutten samt att du har använt en nexus lead om jag inte hör helt fel, det låter iaf som ett klassiskt avicii preset i nexus2. Min magkänsla säger att du är inspirerad av hans musik? Så mitt bästa tips är precis det som joachime säger, försök att härma en låt som du gillar. Är det LEVELS du gillar, sök upp "tutorials" och "remakes" på Youtube och följ efter varje steg som personerna gör, så lär du dig sakta men säkert hur man bygger upp en låt. Om du använder FL Studio som DAW så kan jag rekommendera att kolla på "In the mix" på youtube, han har grymma tutorials på musikproduktion, för nybörjare och för mer erfarna. Jag började lära mig genom att göra remakes av andras låtar, främst Avicii eftersom det är min största inspiration. Faktum är att, även om jag har hållit på i snart 2 år nu så gör jag fortfarande remakes av andras låtar, senast förra söndagen gjorde jag en remake av en osläppt Avicii låt, jag laddade precis upp den på YT så jag kunde visa dig här på forumet(videon var för stor för att ladda upp direkt här på sidan så jag fick köra genom YT)
  18. Det låter sjukt konstigt vid droppet, det är något som inte stämmer. Nästan som att låten byter tonart helt plötsligt. Jag kan ha fel.
  19. Rätta mig om jag har fel, men acapellan och det instrumentala är väl inte ens i samma tonart? Det är något som låter väldigt fel iaf.
  20. Jag tror det största problemet är melodin. Vad är det för skala du har använt? Det låter som slumpmässiga MIDI noter. Sedan är låten monoton i sig. Svårt att ge feedback. Det känns inte riktigt som en låt. Skoj att höra lite Avicii samples och presets från Nexus dock hehe. Mitt enda tips är väl att försöka bygga en låt kring en skala och tonart. Det är alldeles för stökigt och huller om buller just nu. Följ en mer ordnad struktur.
  21. Kanon! Jag skickar iväg ett mail när jag vet mer exakt vad det är jag efterfrågar gällande gitarrstycken. Jag har 2 låtar i dagsläget som skulle behöva lite gitarr. Tack Pär!
  22. Jag testade att lägga en kompressor på synthen vid 1 min och det blev genast mycket bättre. Märker nu när jag gjorde det att den tog alldeles för mycket plats tidigare och var lite "grötig" som du säger. Kicken är lite "träaktig" för att den är från ett "tropical house" sample pack, jag tycker den ska vara lite i den stilen för att passa in med de andra trummorna etc, men det är ju subjektivt hehe. Det hade nog funkat med en vanlig "renare" kick också. Finns det något annat i mixen eller produktionen som kan förbättras? Jag vet själv att jag har haft ett jäkla jobb med att få bort resonans i synthen, pga hur cut-off:en är automatiserad. Denna låten är nog en av de låtar som har gått fortast att producera. Själva grundidén var klar efter endast 4 timmar, och sedan har det väl blivit cirka 23 timmars finlir och det typiska "lägga till saker och sen ta bort det man lade till" proceduren. Jag har ingen sång i dagsläget utan letar lite efter möjligheter på den fronten. Spontant tror jag att en tjej passar bättre på just denna, men det får tiden utvisa...
  23. Hej forumet! Sedan senaste låten som jag bad om feedback på så har jag filat på min teknik gällande produktion och mixing. Nu vill jag gärna ha feedback på en av mina "färdiga" låtar. Denna är i en lite annorlunda stil jämfört med vad jag brukar producera. Vanligtvis producerar jag mer stereotypisk edm medan denna är mer "poppig". Särskilt nytt med denna låten är att jag har gjort en stor del av ljuden själv från scratch(inga presets). Notera att låten skall ha sång och det är det enda som saknas i dagsläget. Nu söker jag feedback på själva produktionen. Låten är helt mixad men ingen mastering är gjord. Mvh!
  24. Carl Nord

    Inspelning av gitarr

    Hej! Jag producerar elektronisk musik men skulle vilja ha inslag av "riktiga" inspelade gitarrer, både akustiska och elektriska. Även om jag spelar gitarr själv så saknar jag fysisk utrustning för att kunna spela in till datorn, och söker därför efter någon här som skulle kunna hjälpa mig att spela in och sedan skicka ljudfilen till mig. Hittills har jag använt mig av samples från tex splice, men det är sällan som det är en "perfekt" matchning. Hör av er om ni är intresserade. Eftersom jag är student till vardags och därmed knaper kassa så kan jag tyvärr inte erbjuda någon ersättning... hoppas det går bra ändå. Mvh!
×
×
  • Skapa ny...