Jump to content

Carl Nord

Medlem
 • Content Count

  22
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  3

Carl Nord last won the day on May 31

Carl Nord had the most liked content!

Community Reputation

5 Neutralt

About Carl Nord

 • Rank
  Med i gänget

About me

 • Kön
  Man
 • Stad/plats
  Göteborg
 • Min utrustning
  FL Studio

Recent Profile Visitors

323 profile views
 1. Jag tycker du ska fortsätta att försöka kopiera Avicii, det är det absolut bästa sättet att lära sig på. Sakta men säkert kan du experimentera med din egna stil och använda lite Avicii knep här och där. Det är ju i princip så alla lär sig. Kolla på Kygo, hans första låt som ligger ute på Spotify heter "epsilon" och är grovt inspirerad av Aviciis äldre sound. Det blev något av Kygo också tillslut 😂. Jag försöker personligen lära mig på det sättet, först kopiera andras sound och sedan ta med mig de knepet som jag gillar in i min egna musik. Angående din låt så är det som du säger, en Avicii kopia, men det är absolut inget fel med det, snarare tvärtom. Jag tycker det låter väldigt likt hans äldre stil, på ett väldigt välgjort sätt, och det är en komplimang i sig. Mitt enda tips är att fortsätta nöta. Du kan uppenbarligen redan den stilen bra, så testa något nytt, försök typ göra en Avicii låt i "true" stilen från 2013 och se vad du kan lära dig från det. Fortsätt bara göra musik så blir det nog kanon!
 2. Helt ärligt så skulle jag göra dig en otjänst om jag sa att det lät bra. Du behöver göra fler låtar bara, det är inte värre än så. Skall sägas att jag är ganska kritisk, men jag försökte att uttrycka lite konstruktiv feedback på vad som skulle kunna göras bättre. Jag har hört värre hehehe. Jag kan inte understryka hur lärorikt det är att jämföra sina låtar med professionella låtar. Vad saknas i din låt jämfört med proffsens låtar? Försök att lära dig att lyssna efter just det, för på så sätt så lär du dig vad som behövs för att få en låt att låta proffsigt. Ett grymt tips är att rent av försöka kopiera en av dina favoritlåtar genom att kolla remakes på YT kombinerat med ditt egna öra. Då lär du dig riktigt grymma små tips och knep på vägen. Lycka till!
 3. Kolla igenom din mix lite. kicken och FX är väldigt högljudda jämfört med resten av mixen, pianot försvinner nästan helt i vissa delar. Låten känns lite tom i mellanregister och lägre register, hör ingen bas alls. Referensproducera gärna din låt med andra liknande låtar för att få en tydligare struktur. Tycker att det är lite jobbiga frekvenser i leaden också.
 4. Så du har gjort en remake på Aviciis osläppta låt Someone New och använt SOS acapellan ovanpå. Fel tonart på acapellan som sagt. Jag bryr mig inte att det är en remake, men det kan vara bra att säga att du har försökt återskapa en befintlig låt, annars kan det i fel öron framstå som du gör plagiat. Just a friendly advice. Du har ju iaf lyckats hitta rätt presets och samples som Tim använde, vilket är lite coolt. Jag hör Broken Circuit leaden i backgrunden och sen top leaden är ju en annan klassisk Avici lead som jag inte kan namnet på tyvärr, men det är väl den han använder i Friend Of Mine och You Be Love. Mixen låter grötig och rörig överlag. Dina trummor och percussions är lite otydliga och försvinner i mixen. Strukturmässigt är det bra, vilket man kan förvänta sig när du har följt strukturen på en befintlig låt. Försök att jobba på mixen lite mer, och få lite klarhet i låg/mellan/hög register. En EQ och kompressor är din bästa vän när det kommer till sånt. Om det inte redan var uppenbart av att lyssna på låten så märker jag på din soundcloud att du gillar Avicii hehe, så kolla på lite remake tutorials på YT för att lära dig lägga lager av leads och synthar bättre, samt hur du mixar det. Du kan även göra detsamma fast för Kygo eftersom att deras stilar är hyfsat lika, och Kygo är framförallt superduktig på att mixa piano. Och sist men inte minst, 99% av alla här hade nog inte vetat att det är en remake av Someone New, men du har stött på din överman när det gäller Avicii nörd😂 Kämpa på och gör mer musik bara så blir det kanon!
 5. Hör lite Avicii samples i snutten samt att du har använt en nexus lead om jag inte hör helt fel, det låter iaf som ett klassiskt avicii preset i nexus2. Min magkänsla säger att du är inspirerad av hans musik? Så mitt bästa tips är precis det som joachime säger, försök att härma en låt som du gillar. Är det LEVELS du gillar, sök upp "tutorials" och "remakes" på Youtube och följ efter varje steg som personerna gör, så lär du dig sakta men säkert hur man bygger upp en låt. Om du använder FL Studio som DAW så kan jag rekommendera att kolla på "In the mix" på youtube, han har grymma tutorials på musikproduktion, för nybörjare och för mer erfarna. Jag började lära mig genom att göra remakes av andras låtar, främst Avicii eftersom det är min största inspiration. Faktum är att, även om jag har hållit på i snart 2 år nu så gör jag fortfarande remakes av andras låtar, senast förra söndagen gjorde jag en remake av en osläppt Avicii låt, jag laddade precis upp den på YT så jag kunde visa dig här på forumet(videon var för stor för att ladda upp direkt här på sidan så jag fick köra genom YT)
 6. Det låter sjukt konstigt vid droppet, det är något som inte stämmer. Nästan som att låten byter tonart helt plötsligt. Jag kan ha fel.
 7. Rätta mig om jag har fel, men acapellan och det instrumentala är väl inte ens i samma tonart? Det är något som låter väldigt fel iaf.
 8. Jag tror det största problemet är melodin. Vad är det för skala du har använt? Det låter som slumpmässiga MIDI noter. Sedan är låten monoton i sig. Svårt att ge feedback. Det känns inte riktigt som en låt. Skoj att höra lite Avicii samples och presets från Nexus dock hehe. Mitt enda tips är väl att försöka bygga en låt kring en skala och tonart. Det är alldeles för stökigt och huller om buller just nu. Följ en mer ordnad struktur.
 9. Kanon! Jag skickar iväg ett mail när jag vet mer exakt vad det är jag efterfrågar gällande gitarrstycken. Jag har 2 låtar i dagsläget som skulle behöva lite gitarr. Tack Pär!
 10. Jag testade att lägga en kompressor på synthen vid 1 min och det blev genast mycket bättre. Märker nu när jag gjorde det att den tog alldeles för mycket plats tidigare och var lite "grötig" som du säger. Kicken är lite "träaktig" för att den är från ett "tropical house" sample pack, jag tycker den ska vara lite i den stilen för att passa in med de andra trummorna etc, men det är ju subjektivt hehe. Det hade nog funkat med en vanlig "renare" kick också. Finns det något annat i mixen eller produktionen som kan förbättras? Jag vet själv att jag har haft ett jäkla jobb med att få bort resonans i synthen, pga hur cut-off:en är automatiserad. Denna låten är nog en av de låtar som har gått fortast att producera. Själva grundidén var klar efter endast 4 timmar, och sedan har det väl blivit cirka 23 timmars finlir och det typiska "lägga till saker och sen ta bort det man lade till" proceduren. Jag har ingen sång i dagsläget utan letar lite efter möjligheter på den fronten. Spontant tror jag att en tjej passar bättre på just denna, men det får tiden utvisa...
 11. Hej forumet! Sedan senaste låten som jag bad om feedback på så har jag filat på min teknik gällande produktion och mixing. Nu vill jag gärna ha feedback på en av mina "färdiga" låtar. Denna är i en lite annorlunda stil jämfört med vad jag brukar producera. Vanligtvis producerar jag mer stereotypisk edm medan denna är mer "poppig". Särskilt nytt med denna låten är att jag har gjort en stor del av ljuden själv från scratch(inga presets). Notera att låten skall ha sång och det är det enda som saknas i dagsläget. Nu söker jag feedback på själva produktionen. Låten är helt mixad men ingen mastering är gjord. Mvh!
 12. Hej! Jag producerar elektronisk musik men skulle vilja ha inslag av "riktiga" inspelade gitarrer, både akustiska och elektriska. Även om jag spelar gitarr själv så saknar jag fysisk utrustning för att kunna spela in till datorn, och söker därför efter någon här som skulle kunna hjälpa mig att spela in och sedan skicka ljudfilen till mig. Hittills har jag använt mig av samples från tex splice, men det är sällan som det är en "perfekt" matchning. Hör av er om ni är intresserade. Eftersom jag är student till vardags och därmed knaper kassa så kan jag tyvärr inte erbjuda någon ersättning... hoppas det går bra ändå. Mvh!
 13. Jag tycker inte att de två olika delarna passar ihop alls... det är för olika stilar. Versen är i en helt annan stil än vad "droppet" är vilket gör att det blir konstig dynamik. Det finns låtar där sånt kan funka, som i "I Love You" av Axwell&Ingrosso tex, men det är väldigt svårt.
 14. Bra mixat. På tok för mycket reverb på dina vocals. Tråkig melodi. Helt klart godkänt!
 15. Nu kommer jag bara utgå från personlig preferens så ta allt med en nypa salt: Man hör att du kan FX:s så du skapar dynamik i låten, vilket är bra. Jag tycker mixen låter bra, kanske att kicken slår lite för hårt, men det är en hårfin marginal. Jag tycker inte om den huvudsakliga melodin, den är på tok för monoton. Måste ha mer variation. Jobba lite med att variera dina percussions, och lägg till fler, nu låter det lite tomt i droppet. Detta är ju en progressive house låt, så refrängen ska ju drivas av tempot i trummor och percussions. Nu kommer vi till det som jag verkligen gillar, Jag gillar/älskar ditt break runt 2:10 i den korta mixen. Det låter EXAKT som den house jag växte upp med. Nu är detta högst personligt, och det är din låt så du gör ju vad du vill, men jag skulle nästan tagit det stycket och lagt det i refrängen/dropet istället. Lyssna på "These Are The Days" av Audien så förstår du nog exakt vad jag menar. Så för att sammanfatta: Ok mix Monoton melodi inget större fan av refrängen gillar breaket starkt. Fortsätt jobba hårt så kommer det bli grymt
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.