Jump to content
Annons

Krumhorn

Medlem
  • Antal inlägg

    88
  • Gick med

  • Senast inloggad

Allt postat av Krumhorn

  1. Siktar du på att hamna med på en Absolute Dance eller liknande så är det här absolut rätt! Snygg produktion och riktigt bra sång. Önskar dock att sångmelodin hade en hook, den känns en aning i bakgrunden. När man lyssnat färdigt så glömmer man bort hur den gick tycker jag.
  2. Tackar! 🤪 Ja, visst finns det lite småmissar på mandolinen här och var, och när jag spelar in låten på nytt med en riktig sångare så ska jag fixa det. Vad gäller stämsång så var det ren improvisation, jag hade inte en susning vad jag höll på med egentligen. Blir nog lättare att hålla tersen/kvinten på stämman när jag inte själv behöver sjunga. Skulle vilja lägga en stämma fiol med, men vet inte om jag har talang för det. Vad gäller Folk och rackare så har jag inte en susning, har inte riktigt upptäckt den gruppen än men många har rekommenderat mig att lyssna på dem.
  3. Tack för feedbacken! Julvisa så tillvida att ordet jul finns i texten och att det är ett grötrim i alla fall. Väl? Ja, harmonierna är väl kanske 1700-tal, men det är väl inte direkt unikt bland visor kanske. Kul att du nämnde det halstret och Bellman i samma inlägg, det tackar och bockar jag för! 😉
  4. Krumhorn

    Julvisa

    LÅTNAMN:Julvisa ARTIST/GRUPP:Stefan Dahl GENRE:Visor LÅTLÄNGD:1:14 KOMPOSITÖR:Stefan PRODUCENT:Stefan INSPELNINGSÅR:2005 FORMAT: MP3 STORLEK: 2 MB STATUS: Så färdig den kommer bli Komponera och spela in alla instrumenten tog lite över en timme. Att skriva fyra rader grötrim tog över två timmar, så någon stor poet är jag nog inte. Sången är sur trots Autotune, men grejen var att överhuvudtaget göra en jullåt, inte att göra en bra sådan. Gitarr, mandolin, triangel och tamburin endast. Julvisa
  5. Steinberg Pro 12 på Atari (och 14 tums färg-TV 😕 ) runt 1989 som 16-åring. Bytte till Cubase 1.0 år 1990 och kör fortfarande samma plattform. Nu kör Cubase SE på PC och tycker det fungerar perfekt till allt jag gör.
  6. Hade tänkt att det här måste vara en skitlåt som jag kunde dissa, men så var det ju inte. Är rätt så kraftigt less på instrumental synth, men det här kändes riktigt bra! Melodiskt väldigt genomtänkt.
  7. Ok, så här är det.. Kan man inte fixa proffsiga resultat med Cubase SE för 1400 lagliga kronor ska man nog lägga av med musik och börja samla frimärken i stället. 😮
  8. Nä, det här var skitdåligt. Sången var väl ok, men i övrigt så suger det rejält. Känns som ett plagiat på 100 andra myspoplåtar jag hört innan. Tyvärr.
  9. Välkommen! Själv lirar jag medeltidsmusik, men det mesta icke "pop" lirat med riktiga instrument är intressant lyssning för min del. Ser fram emot fler inlägg av er att lyssna på!
  10. Rolig sättning! Hade jag bott i Götet så hade jag garanterat smygit mig in i er replokal och lirat lite percussion. 😛
  11. Intressant! Vad är det för sättning?
  12. Något gammalt spel är det ifrån. NES eller Commodore 64. Fast inte exakt tror jag. Wounderboy kanske?
  13. Otroligt kompetent. Fixa nu en bra trummis på detta så köper jag skivan.
  14. Faktum är att det finns en hel del som inte skulle kunna se ironin i detta... Skulle garanterat gå hem i folkparkerna på landsorten där man lyssnar på sånt här. Otroligt härliga grötrim! 😱
  15. Produktionen är rätt platt, inget tryck över huvudtaget. Känns lite som direkt ur Casio hemkeyboarden. Låten i sig funkar dock bra. Däremot känns sången lite framkrystad, du ska nog försöka att ta i lite mindre så kommer det låta bättre! 😆 Men överlag en trevlig lyssning!
  16. Gitarrliret låter som Candlemass på speed. Och bitvis Slayer med. Är inte vidare förtjust i growl dock, lyssnade mig less på Napalm Death i slutet av 80-talet. Däremot är det riktigt kompetent, lirat, ackorden låter verkligen onda. Gillar stämliret vid tre minuter, det låter verkligen elakt på Slayer-manér. Trots att jag egentlugen inte gillar stillen blir det fyra tummar av fem.
  17. Lite dataspel över stråkarret, men det låter ändå snyggt. Inte helt olikt Rhapsody.
  18. Mammsen och pappsen skulle älska detta! 🙂
  19. Tack för kritiken, Nad! Pippi Långstrump, ja det var ju en mysig association.. 🙂
  20. (e)qualitimusic: Klart jag är intresserad av att höra! Och tack för jämförelsen med Folk och Rackare! 🙂
  21. Tackar! Jag har ändrat så att inlägget följer forumstandard nu.
  22. Högklassigt! Känns som denna låt just transporterats med tidsmaskin från 1976. Lite läskigt hur sången ibland låter Gabriel och Collins på samma gång.
  23. Inspelat under min Tromsö loftsäng med en Generis GC-1 genom en Behringer 300-kronors rörpreamp.
  24. Så fort ni pressar en platta så köper jag!
×
×
  • Skapa ny...