Jump to content

Stefan78

Medlem
 • Content Count

  3
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0 Neutralt

About Stefan78

 • Rank
  På gång

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Hej och tack återigen för input. Mycket värdefullt! Jag kanske ska nöja mig med 2 eller 3 lager gips på väggar och tak till att börja med iaf. Bor på landet och har inte jättenära till närmsta grannen som inte är så känslig. Sen har jag hittat en eventuell lösning för golvet. Man lägger sådana här plattor mot befintligt golv https://www.paroc.se/produkter/byggisolering/ljudisolering-for-byggapplikationer/paroc-ssb-2t. Antingen 20mm eller 50mm tjockt. Och sedan läggs golvspån och 2 lager gips rakt på det. Tror att det känns som en bra och rimlig början. Snackade med teknisk support på Paroc och han sa att det gör stor skillnad med sådana plattor redan vid 20mm tjocklek. Avancerade flytande golv känns lite overkill på den nivån jag ligger på nu ändå. Kan ju börja där och sedan testa lite om det räcker.
 2. Tack rsound. Även om det inte var svar på mina frågor så gav det bra feedback. Funderingarna du har är saker jag själv tänkt en del på. Jag ska nog fundera några varv till innan jag bestämmer mig för mellanvägg eller inte.
 3. Hej. Jag har införskaffat en kontorsbod som jag tänkt att bygga om till en studio. Jag har spanat runt i ett par månader på diverse forum men inte fått till någon färdig plan än som känns bra. Har även varit i kontakt med Vibratec med lite diskussioner om flytande golv. Behöver lite råd från folk med erfarenhet av liknande byggen. Tanken är att dela av boden med en skiljevägg typ "dubbelvägg", så att det blir ett "kontrollrum" och ett "liverum". Helst skall "liverummet" ha plats för att kunna spela trummor. Har tänkt att ha två ljudklassade glas och dubbla ljudklassade dörrar mellan rummen. Det jag vill uppnå är bra ljudisolering, framförallt mellan "liverummet" och utsidan av boden. Och även hyfsad ljudisolering mellan rummen med hjälp av dubbelväggen. Detta är dock inte lika hög prioritet. Detta är ett hobbyprojekt som inte behöver bli perfekt. Har 20-30k att lägga på bygget. Det får helst landa närmare 20 än 30. Jag har fått tag i två st begagnade ljudklassade dörrar (35dB). Frågan är vilken typ av bygge jag skall satsa på. Eftersom boden invändigt just nu endast är 2,6m bred och har 2,4m i takhöjd känns det som att "rum i rum" kommer att ta för mycket plats. En tanke jag hade var att börja med att klä boden invändigt (d.v.s väggar och tak) med 4 lager gips (fönstret i liverummet skall sättas igen). Sedan bygga två golv på Vibratecs flytande golvreglar med stenull i botten och ett lager golvspån + 2 lager golvgips, och att sedan ställa den delade "dubbelväggen" på de flytande golven. Dubbelväggen hade jag i så fall tänkt isolera mot väggar/tak genom att fästa med vibrationsdämpande fästen från Vibratec. Jag är medveten om att ljudet ändå kan fortplanta sig mellan rummen genom den gemensamma väggkonstruktionen. Frågan är hur mycket? Är det värt att lägga pengar på flytande golv eller har ni med mer erfarenhet någon annan lösning? Helst någon lösning som innebär att man kan börja enklare och billigare för att sedan förbättra med tiden. Jag bifogar konstruktionsritning av bodens väggar och en enklare planskiss här så hoppas jag att någon kan hjälpa till med att få till en byggplan. Ha en fin dag! /Stefan Andersson
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.