Jump to content
Annons

kaffe

Medlem
  • Antal inlägg

    26
  • Gick med

  • Senast inloggad

Rykte i communityn

0 Neutralt

Om mig

  • Kön
    Man
  1. Cubase Handboken av Mattias Hjelm är riktigt bra tycker jag. Finns på bokus för 186:-
  2. Annars kan jag rekommendera nåt militärt överskottslager. De brukar ha lådor i alla dess former. Själv använder jag en gammal sjukvårdslåda med madrassbitar som dämpning, madrassen var gratis och lådan kostade 50:-. Hjul från Claes Ohlsson, köp dock de lite dyrare, annars kan det gå på tok.
  3. Har du fantommatningen på mixern påslagen på micken får ström? Annars låter det absolut ingenting. Kolla inställningarna i soundforge om inställningarna höjts från 16 till 24 bit inspelning, då blir det piff och puff.
  4. kaffe

    POD xt

    Om det är en pod som aldrig varit inkopplad till en dator har jag för mig att man var tvungen att uppdatera poden med hjälp av midi första gången för att den skulle kunna prata usb med datorn. Sen är det bara att köra så det ryker med usb anslutning.
  5. Om du gillar gitarren i övrigt så är det väl värt det. Bytte mick på en Samick explorer, riktig skitgitarr, och den blev helt ok efter det.
  6. Hej! Testat de nya hagströmarna och äger en gammal swede och jag måste nog säga att de känns ganska lika. Bättre hardware på de gamla verkar det som dock, men en helt duglig gitarr till mycket bra pris är det i alla fall. Vad gäller mickarna så låter det inte helt 100, men släng in en Seymour Duncan JB i stalläge, så har du en riktigt bra gitarr. Vad gäller stall så är det inga problem, ungefär som på en Gibson, bara lite annan design och att alltihopa sitter fast.
  7. kaffe

    FM sändare

    Från och med 1:a oktober är de lagliga, fm-sändarna
  8. Jag har exakt samma problem med ett mobilepre usb. Dock ej dasslyset, utan köksbelysningen.
  9. Ta en Seymor Duncan JB i stalläge, så blir ljudet gottmos. En SD ´59 i halsläge är inte heller fel. Om du är vän med din lödkolv kan du byta ut mickarna själv, lämna det annars till någon annan.
  10. kaffe

    Strul med SX3

    Har själv kört med ett Audigy-kort en gång i tiden och det hade egna Asio drivrutiner. Kolla på Creatives hemsida om du inte kan få tag på dom, så ska det gå kanon av sig själv. Gjorde det för mig i alla fall.
  11. kaffe

    Marshall

    Som olycklig ägare till en Laney tf700 kan jag inte annat än att varna för dessa skitstärkare. 120 transistorWatt eller vad den nu ska vara på kommer man ingenstans på, i alla fall inte jag. Kör numera på en atomic reactor rörstärk på 18W som spelar skiten ur det mesta, både i replokal och på medelstora scener. Mitt råd är att spara ett par tusenlappar till och köpa en Marshall DSL, TSL Combo som också låter mys.
  12. Bruce Springsteen - Across the Border
  13. Kolla in Merit Hemmingson också. Hennes skivor är otroligt bra.
  14. Spelade in en saxofon med nån billig stormembransmick. Riktade den snett upp mot taket bort från där saxofonisten stod. Blev riktigt gött dansbandsljud och behövde inte ens reverb.
  15. kaffe

    Bygge av Dator

    1. 1394 = firewire, som vissa ljudkort använder, dock inte ditt, så bry dig inte så mycket i den. Har du inte använt den förut kommer du nog inte göra det nu heller, såvida du inte köper nytt ljudkort eller börjar videoredigera. Om du nu skulle vilja plugga in nåt där finns det billiga kablar på clas ohlsson. 2. Om jag vore du skulle jag disable on board audio, som det så fint står, i bios och bara köra på ditt 2496 ljudkort, som säkerligen låter mycket bättre och du undviker också krockar i systemet. Tryck på del när minnet räknar upp och gå in i bios och välj disable on board sound/audio eller vad det nu står, mitt minne är inte så bra. Lycka till
×
×
  • Skapa ny...