Jump to content
Annons

AstReam

Medlem
  • Antal inlägg

    99
  • Gick med

  • Senast inloggad

Rykte i communityn

0 Neutralt
  1. Ok, det var bra att jag fick veta det. Pratade med en kompis som filmat med både DV och Hårddisk i skolan och han påstod att det var som små vhs band, vet inte om de använde miniDV band då iofs. Men det känns ju lite "in-hi-tech" 😆 Han sa också att man var tvungen och spela över hela filmen till datorn innan man kunde börja arbeta. Alltså spelar du in 2 h film måste du vänta i 2 h innan det ligger i datorn. Blev lite avskräckt! Haha, har också funderat på vad claes bild föreställer
  2. unbornichen : Lite så jag tänkt angående ljudet. Att lösa det på ett eller annat sätt i andrahand, om man nu ska in på konserter etc. Det med att köpa begagnat kanske inte är helt fel. Men då minskar utbudet en aning. Den panasonic kameran du hittade där verkar het. den finns i gbg också vilket känns tryggare när man handlar dyra prylar av privatpersoner. om jag får loss den lite billigare av den killen så slår jag till där, annars blir det nog en Panasonic NV-GS180. Det verkar vara för tidigt med en hårddiskkamera. Gör jag ett rationellt val tycker ni? 🙂 Förresten, dessa MiniDV band, de är överspelningsbara vad jag förstått? Påverkas inte kvalitén av hur mkt de används precis som de gamla videobanden?
  3. Hej, nu är jag tillbaka, med ännu en fundering=) Snackade med en kille jag känner på siba. Han menade att jag borde köpa en hårddisk kamera. Kollade på http://www.pixmania.com/digital-videokamer..._0_0_00_sg.html där jvc verkar ha en hel serie i den prisklassen. Men nu är det ju såklart mtycket annat som inte är 100% kan jag misstänka. Läste lite på pixmania och de verkar tycka att hårddisk kamerorna inte är något att satsa på ännu eftersom de är långt från färdigutvecklade. Men samtidigt känns det ju mkt bättre att ha lagringen digitalt än att ha massa "videoband" att hålla reda på. Vad är det då som är negativt med dagens hårddisk kameror? tog ett exempel Tekniska specifikationer för Everio videokamera GZ-MG27 http://www.pixmania.com/se/se/259468/art/j...#fichetechnique Annars tror jag nog att jag beställer en panasonic nv gs. Angående canon mvx40 fick jag ingen respons alls när jag snackade med folk på giganten och siba. Jag kanske var på fel butiker, vad vet jag? Men i vilket fall kommer jag nog beställa kamera eftersom det blir billigare. Men vad tros om hårddisk-kamera för 5000-6000 kr?
  4. Det här var riktigt bra, låter som något gammalt punkband har varit i farten, typ coca carola!=) Rösten är bra som fan. svårt att sätta fingret på vad jag känner igen den ifrån
  5. Den här låten låter väldigt mycket som ett gammalt birdnest band som heter guineapigs! möjligtvis hört dem? Tycker det är kul att höra lite punkmusik!!
  6. Tack för intressant läsning! Det verkar nog som miniDV är det hetaste just nu, och det kanske inte är värt att överhuvudtaget ge sig in på konserter med en "hobbykamera"? Man kanske får fixa med ljudet efteråt isf alt försöka inte stå för nära ljudkällorna? Förstår det viktiga musik lyfter fram med inställningsbar ljudvolym. Förstår inte varför inte mvx40 är mer förekommande, den verkar ju vara en fin kamera. Man är ju lite sån att man gärna ger sig på det som finns på många ställen och står mycket att läsa. Ska bege mig ner imorgon eller fredag och kika in kameror i sin fysiska form. Ska fråga lite om både panasonic modellen och mvx40 bla. Kan kanske ge mig lite kött på benen!
  7. Musik: Och jag är jätteglad över att du ger mig fina tips. Men jag tycker att den kameran verkar vara lite utdöd?? den säljs ju knappt någonstans o verkar inte finnas i lager i någon butik alls?? men jag ska höra mig för bland göteborg återförsäljare angående ljudet. Det måste finnas fler kameror som har den funktionen? Men jag tvivlar inte på att det är en bra kamera! Men ännu några åsikter om miniDV och DVD? Magpie: Vad kostar en sådan kamera och vad kallas de?
  8. Ja det förstår jag, och jag menade inget illa själv heller. jag tänjer med någon tusenlapp om det ger mig mkt mer, men jag vill hålla mig inom den gränsen så gott det går.
  9. Aha okej. misstänker att ljudet är en stor prioriteringsfråga pris/kvalité. Men jag tror att jag i början kommer köra mkt med att lägga på just musik efterhand, när det blir dags för konserter så kanske man införskaffar en extern mik? det borde väl då kunna förbättra ljudet. kollade på nån DVD kamera, är det inte lika attraktivt som miniDV? Fattade det som att en DVD kamera förlorar lite av kvalitén vid överföring till dator osv? vad finns det annars för för/nackdelar med de båda?
  10. Jag har inget emot att folk har olika åsikter angående prylar, jag kanske exempelvis inte betalar mindre än 2000 spänn för ett par jeans, eftersom bara toppkvalite tilltalar mig, medan min bästa polare köper sina för 20 spänn på myrorna. Men nu vill jag inte lägga 50 000 på en kamera och ni som tycker att jag är en idiot som slänger pengarna i sjön kanske inte kan hjälpa mig. Jag är såpass förhoppningsfull att jag tror att en förhållandevis billig kamera sköter filmningen bättre än vad en sliten tubstocka gör åtminstone Canon MVX-40 Panasonic GS180 (verkar hett!) har jag noterat nu. Fler bra tips och erfarenheter? Kul att folk gillar andra prylar än rörmikrofoner och synthar
  11. aha, okej jag tar inte illa upp, det är precis som de grymmaste studiosnubbarna som köper mickar för 20 000/st. Man blir kräsnare ju kunnigare, erfarnare och kanske rikare man är 😛 Precis, jag vill veta vad jag kan få i 5000 klassen, och är fullt medveten om att en TV kamera säkert kostar mkt mer. Tack ändå att ni tar er tid att hjälpa till!
  12. Mmm, sitter o kollar efter panasonic. men det verkar som man antingen anser att det är världens bästa kameror eller världens mest överskattade kameror. Ingen som vet en bra modell?
  13. Kul att man får svar 😉 Ja, det jag menade med redigeringen var, ursäkta mina klumpiga formuleringar, * jag vill kunna klippa o klistra med filmsekvenser lite hur som helst, och helst enkelt! *jag vill kunna arbeta med musik och ljud pålägg enkelt! Det vill jag kunna göra i datorn framförallt. Det kanske inte har alls med kameran att göra, men tips på program vore isf jättetrevligt! Har ingen erfarenhet över huvudtaget gällande filmning, men *vill ändå inte köpa den allra sämsta kameran bara för det. *Vill inte ha en monsterkamera som kräver ett proffs för att hantera Jag är helt enkelt en absolut amatör som vill ha kvalité. 5000 är en utgångspunkt som jag gärna håller mig kring. om det är någon tusenlapp mer och betydligt bättre prestanda för pengarna är det ju klart intressant. Jag kollade som hastigast på komplett då jag är van vid att handla därifrån. Men jag finner en djungel av kameror som gör mig förvirrad 😛 Vill ju samtidigt inte bara köpa det första bästa som dyker upp. Sony hade de mycket utav och även Canon fanns mkt intressant. Tar gärna emot tips på enskilda kameror som ni tror passar mig utifrån mina önskemål! En konsuments råd är oftast trovärdigare än en säljares!
  14. Är som de flesta här lite prylnörd och funderar nu på att köpa en Digital Videokamera. Hoppas och misstänker att det finns kreativa människor här som använder sig av detta, lägger på egen musik till egna filminspelningar. Musikinspelning har jag grejat med ett tag, men har nu fått ett sug att köpa en Digital Videokamera och detta är det enda forumet jag känner till där jag kan tänkas få svar på mina personliga frågor. Tidningen Digitalfotos forum verkar hur dött som helst. Om någon vet var jag kan vända mig vore det bra. Annars uppskattar jag tips på kameror i 5000 kr klassen med prismässigt *bra redigeringsmöjligheter *Bra bild och ljud (Både "direkt" ljud och ljudredigering) *DVD eller miniDV *lätthanterlig men ändå tillräckliga funktioner Jag har tänkt filma sportfilm, musik(konsert,repningar), fester mm. Inga planer på långfilmer än 😉 några tips/rekommendationer???
  15. ok, man ska alltså vara beredd att lägga lite mer än så för att få schyssta grejer=P Tänkte mest köpa en för en rimlig summa och se om det blir häpnadsväckande skillnad mot att köra direkt i mixer. Ska kanske kolla upp denna då. Behringers som ligger runt 700 spänn på börsen är helt oduglig då eller?
×
×
  • Skapa ny...