Jump to content
Annons

Bzzz

Medlem
  • Antal inlägg

    12
  • Gick med

  • Senast inloggad

Rykte i communityn

0 Neutralt
  1. Jo, SM är på. Gitarren går in i ett Konnekt 8 med preamps. Om signalen var för tyst skulle det vara tyst också när man sen spelar upp. Men det inspelade materialet låter mycket högre.
  2. Hej! När jag spelar in elgitarr i logic och använder t.ex. de medföljande gitarrpluggarna hör jag knappt gitarren i högtalarna medan jag spelar in. När jag sedan lyssnar på stycket är gitarrljudet mycket högre och modulerat. Jag skulle vilja höra det senare ljudet hela tiden, så att man t.ex. skulle kunna sitta och jamma och skruva till rätt ljud innan man spelar in. Eller bara sitta och träna med ett skönt ljud ur högtalarna. Är det någon som vet hur man kan fixa detta?
  3. Dyker interfacet upp i ljud/midi-inställningar? Finns inte ljudkortet där som midi-interface får du leta reda på nya drivrutiner. Vad för märke du har på ditt midikeyboard spelar ingen roll så länge du kopplar med midi-kabel. Midi är midi oavsett märke. Tack för snabba svaret! Nej, interfacet dyker inte upp i Ljud/midiinställningarna. Kollat hemsidan och det verkar som jag får vänta på nya drivrutiner från tc electronic för att det ska funka.
  4. Hej! Kör logic 8 med ett t.c. electronic Konnekt 8. Till midiingångarna på ljudkortet har jag kopplat mitt Yamaha p80 stage piano. Hur jag än gör får jag inte midin att funka. Har googlat lite och hittat att det verkar som om yamaha och mac inte funkar jättebra ihop. Nån som har nåt tips?
  5. Ok! Tack för de snabba svaren. Unplugged är den inte särskilt imponerande. På vissa frets så blir tonen full med resonans. Låter tydligt i 1 sek och sen blir det ett högfrekvent vibrerande ljud. Ungefär som när en virveltrumma rasslar till av sig själv efter en hög ton i replokalen, om ni fattar vad jag menar. Är det nån som vet vad det beror på? Är halsen kass? Eller är det nåt med strängarna?
  6. Bzzz

    Piffa upp en squier.

    Hej! Jag har en gammal fender squire som inte låter så fint. Om jag skulle t.ex. byta mickarna på den, skulle det bli någon stor skillnad? Eller är kvaliten på kropp, hals och inre elektronik så dålig att det är ett hopplöst fall? Nån som har erfarenhet av sånt här?
  7. Bzzz

    USB 2 och gammal dator?

    Hej! Jag hade tänkt att köpa en extern hårddisk. En western digital mybook 250 GB. En sak som slog mig var att det står att den ska ha USB 2.0. Hur vet jag om den funkar till mina usb-portar som är 4 år gamla? Om den inte fungerar till mina usb-portar, hur gör jag för att det ska funka? Kan man köpa ett pci-kort med USB 2.0 portar på? Väldigt tacksam för svar!
  8. Hej! Jag har sen 3 år tillbaka använt en pentium 4 1,9 Ghz med 768 i ram. Har 2 HD, en 40 och en 130 och har ett voodoo 3 (16 mb) som grafikkort och ett M-audio midiman 24/96 som ljudkort. Datorn är väldigt seg när jag kör sonar 5 pe, kan typ högst ha en effekt eller 2 syntar igång allt som allt. Hade 256 i minne innan men uppgraderingen med 512 gjorde inte så stor skillnad så jag är lite skeptisk om verkligen mer minne kommer hjälpa. Kan det att grafikkortet är så dåligt påverka? Skulle skillnaden bli stor om jag skaffade 2 gig minne eller är processorn så långsam att det inte skulle bli bättre ändå? Tacksam för hjälp!
  9. Hej! Jag skulle vilja kunna spela in åtminstone 3 spår samtidigt så att de hamnar på varsin kanal i cubase på min laptop. Finns det något externt ljudkort som klarar det eller måste jag köpa en mixer att ha innan ljudkortet? Och blir det 3 separata spår om man spelar in i 3 kanaler på mixern och sen låter allt gå genom ett ljudkort med en ingång? Tacksam för hjälp!
  10. Tack för svaren! Mmm, har tänkt att formatera om datorn nu i helgen (så snart den sista tentan är över), har en massa onödigt skit installerat. Om inte det hjälper, kan det vara nåt med hårdvaran? Datorn är snart 4 år gammal så...
  11. Hej! Kör på en P4 1,9 Ghz, 768 Meg ram och 200 gigs hd. Har funkat helt ok tills idag... allting är plötsligt jättesegt. Kan inte ens spela upp låtar med 10-12 spår, CPU:n överbelastas innan man hinner göra nåt. Vad kan detta bero på? Suck, är så less på min dator...
  12. Hej! Jag försöker använda mitt Yamaha P-80 (digitalt stage piano) till att styra midi med. Pianot är kopplat till ett M-audio 24/96 och jag spelar in midin i cakewalk sonar producer edition. Det blir väldigt lååång latency... vad kan jag göra åt det? Är Yamahan för dåligt som midikeyboard? Tack!!
×
×
  • Skapa ny...