Jump to content
Annons

Jack Hammer

Medlem
  • Antal inlägg

    42
  • Gick med

  • Senast inloggad

  • Dagar jag vunnit

    1

Dagen då Jack Hammer senast vann var 4 februari 2014

Jack Hammer hade det mest gillade innehållet!

Rykte i communityn

6 Neutralt

Om Jack Hammer

  • Födelsedag 1991-01-10

Om mig

  • Kön
    Man
  • Stad/plats
    Uppsala

Senaste profilbesökare

1 922 profilvisningar
  1. Känns som att retinan inte är speciellt kraftigt specad heller För att vara så pass "ny"
  2. Alltså en retina som gäller? Vanliga ser ju ut att försvinna..
  3. Har en imac sen tidigare, stående i studion. Vill nu köpa en bärbar rackare så man kan prodda lite när man vill vart man nu befinner sig. Köpa en macbook i dagens läge känns som att köpa en utdöende version. Någon som har koll på rykten om nästa generation? Tack på förhand! Jack
  4. Neutrik kontakter ska det vara enligt mig, bra kvalité! Sen en mjuk och följsam kabel som är lätt att linda ihop. Löd själv så håller du nere priset.
  5. Jag har byggt fristående basfällor, trianglar av osb-skiva i topp och botten, 3 reglar mellan hörnen, i med isolering och tyg runt hela. Då kan du ställa de med luftspalt till väggen, flytta in och ut och se vart du får bäst verkningsgrad. Kör på, kul att följa bygget!
  6. Snyggt bygge! Programmet de flesta använder heter REW, det finns gott om trådar här på forumet om hur det funkar och hur du går till väga. Basfällor är ett måste, du vill behandla största möjliga omfång av frekvenser. Bygg gärna från golv till tak, en regel på vardera vägg typ 60 cm ut från hörn, stapla i glasullstrianglar och skjut fast ett tyg framför! Går väldans fort med 195mm isolering 🙂 Lycka till!
  7. Superchunksen klara, nu är det lite småpill kvar , och givetvis mätning på rummet och se om man har fått en behagade kurva 🙂
  8. Jag körde tidigare med capita konsoler till mina JBL 8" och det höll bra. Har du 2 separata hyllor kan du även styra vinkeln på monitorerna. Kom ihåg att dämpa under monitorerna så du frikopplar dom från bordet, jobbigt med vibrationer i bordsskivan... Jag hade mina konsoler fästa i bakkant riktade framåt, har du de bakåt så kan bordet säkert bli baktungt
  9. Köp inte sånt där skit! Dessa tunna absorberar verkar endast i diskant och övre mellanregister, vilket inte hjälper dig med det riktiga problemet, basen. Du kommer få ett rum som upplevs dämpat, men ger dig endast en skev ljudbild. Läs några studiobyggartrådar och ta inspiration därifrån. Där finns det bilder ritningar och instruktioner till hur du bygger egna "korrekta" absorbenter och även länkar till färdiga produkter som faktiskt fungerar 🙂 Lycka till!
  10. Ska absolut göra en mätning, rummet känns ordentligt dämpat redan nu, dock måste jag få bukt med en del av basen iaf. Så det blir chunks i fram. Om det blir i bak spaltpanelar jag troligtvis dom. Hörn respektive garderob.. Ska låna en mätning till någon helg framöver och köra tomt rum först, sen böka in allt och se vad skillnaden blev 🙂 Bak i rummet kommer basen troligtvis leva rövare men det får jag leva med, bara "sweetspot" låter schysst så..
  11. Long time no see.... Lite byggnation har jag hunnit med iallafall. Se bilder som följer: Högtalarstativen kapade med plattor Bredbandsabsorbenterna till sidoväggarna, klädda med biltemas fiberväv innan tyget Ljudskiva piano 95mm tjocklek i sido- och bakre absorbenter, även i takmolnet Lakan från Jysk, typ 70 kr styck, billigare än löpmetertyg... Aubergine blev färgen! Bakre absorbent med diffusor tillfälligt monterad, ska tas ur och sprutmålas. Sen ska det listas runt om diffusorn Sidoabsorbenter klara och molnet klart, absorbenterna är golvstående och står nu i vinkel. Molnet är utrustat med 3 ledspotlights som städ/koppla kabel belysning Nu återstår superchunks till främre hörnen. Behöva det till bakre med? i ena hörnet får det plats men i andra är dörren.. där är dock garderoben som ska fyllas med ull.
  12. Varför starta en tråd när du inte verkar vara intresserad av hjälp?
×
×
  • Skapa ny...