Jump to content
Annons

Von Tratt

Medlem
  • Antal inlägg

    18
  • Gick med

  • Senast inloggad

Rykte i communityn

0 Neutralt

Om Von Tratt

  • Födelsedag 1981-12-31

Om mig

  • Kön
    Man
  • Stad/plats
    Färgelanda
  1. Hej, Jag kan inte få mitt Pro Tools 11 att hitta någon input på mitt ljudkort. (Allen & heat zed 12-fx) Den hittar output och man kan spela upp ljud från PT utan problem. I I/O:s-fliken "input" är allt helt gråmarkerat. Man kan inte välja eller trycka på något. Har avinstallerat PT och installerat det igen men problemet kvarstår. Under "hardware" kan man se att ljudkortet har två input och två output som båda är avsatta till PT. Någon som har en ide eller lösning på mitt bekymmer?
  2. Tack för svaren! Vad jag har kunnat se så funkar det med balanserad tele ur aux-portarna på mixerbordet.
  3. Jag hade tänkt att använda två passiva högtalare som scenmonitorer. Och för tillfället har jag två tele till tele-kablar från mixer till slutsteget. Nu är då min fråga om det blir någon skillnad om jag skulle köra tele till xlr istället? Alltså tele från mixerbordet till xlr i slutsteget. Blir det någon märkbar skillnad i ljudkvalitén att det är värt att investera i ett par nya kablar?
  4. Jag har precis köpt mig ett par Yamaha dxr12 och har sedan tidigare en Allen and Heath zed12 fx mixer. Och nu vill jag köpa mig ett par bra xlr-kablar till denna uppsättning. Men jag vet inte vilka jag skall välja? Vad för xlr-kablar kan ni rekommendera? Är inte intresserad av kablar för flera tusen. Tack på förhand!
  5. Jag löste mitt problem med att byta till en USB-interface. Tydligen så vill inte firewire fungera för min del. Har du möjlighet så testa med ett USB-ljudkort. Jag kör på en iMac 2,5 Ghz OS X 10.9.
  6. Nu är problemet löst! Jag fick låna en USB-interface och det löste problemet. Tydligen så vill inte firewire fungera för min del. Kör på en iMac 2,5 Ghz OS X 10.9
  7. Jag har samma problem. Jag använder pro tools 11 och när jag skall spela upp något jag spelat in så knastrar det väldigt mycket. Samma gäller om jag vill se ett Youtube-klipp eller lyssna på en låt genom Spotify om pro tools är igång. Stänger jag av pro tools så funkar det. Men om jag väljer att spela upp ljudet från pro tools genom datorns ljudkort så funkar det fint. Så problemet är när ljudet skall gå genom min firepod. Har provat med ett annat ljudkort men hjälpte inte. Tyvärr har jag inte hittat någon lösning på problemet. Men sökandet fortgår.
  8. Jag har nu försökt med lie allt möjligt för att få det att fungera. Men problemet kvarstår. Men det är dock när ljudet skall spelas via firepoden som problemet uppstår. Om jag, i Pro Tools, kör via datorns ljudkort så funkar det fint. Jag testade med en annan interface, men det hjälpte ej. Någon som vet varför detta problem uppstår? Har någon annan haft samma problem? //David
  9. God kväll, Jag satt och spelade in lite gitarr i pro tools 11, och när jag skulle spela upp det jag spelat in så blir det ett högt knastrande ljud samtidigt som man hör gitarren. Jag raderade inspelningen och gjorde om. Och samma sak hände igen. Det blir även så när man spelar upp en låt i tex Spotify. Stänger man av pro tools så försvinner det. Jag har provat att ominstallera pro tools, men det hjälpte inte. Är det någon mer där ute som har upplevt detta? Finns det någon lösning på detta problem? Tacksam för alla svar. //David
  10. Hej, Jag är ny och grön på Pro Tools. Jag har på något sätt lyckats fippla till det så mitt Pro Tools 11 hittar inte min Firepod. Någon som vet hur jag får det att funka igen?
  11. Hallå! Jag är en glad amatör som tänkte ge mig ut i studiovärlden. För några veckor sen så började vi bygga om hemma hos mina föräldrar. Min far tyckte det var synd att garaget inte kom till användning. "Så då kan vi ju bygga en studio där" tyckte han. Och jag var inte den att haka på. 🙂 Har några bilder från bygget. Ursäkta kvalitén på bilderna. Taget med mobilkamera. Skall ta några mer bilder då vi kommit något längre nu. 🙂
  12. Jag tackar så mycket. Det gav svar på min fundering.
×
×
  • Skapa ny...