Jump to content

Hazard

Medlem
 • Content Count

  119
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0 Neutralt

2 Followers

About Hazard

 • Rank
  Med i gänget

About me

 • Kön
  Man
 • Stad/plats
  Uppsala
 1. Jag hittar ingen info om att det konkurs. Iom att det bara står att man upphör med verksamheten kan det kanske handla om uppköp. Jag vet ju vad jag hoppas på iaf
 2. Halloj! Monitorerna skall inte stå för nära väggen och stå i öronhöjd. Man skall försöka få direktljud och reflektioner separerade i tid. Grovt förenklat. Det är bra med bra hörlurar.
 3. Nemen tjena! Vad kul. Jodå, det är fint. Hur är det med dig?

 4. Yao man, läget?

 5. Välj vad du vill fästa (snap) mot. Se bild längst ner i svaret. Är det denna funktion du efterfrågar? Annars kan du ju alltid kolla in Ultrabeat där du kan programera/klicka dig fram till rätt beat i fasta "rutor" á la FL. Kurser av den typ du efterfrågar brukar vara sviiin dyyyra (flera tusen är inte ovanligt). Tror nog att du lär dig mer med en DVD-kurs för 3-600 spänn och lite tålamod
 6. Välj "Multioutput" när du startar Ultrabeat. Klicka i kolumnen där det står "main" precis efter varje ljud/sampel. Då får du upp vilka kanaler du kan lägga ut ljuden på. Har du flera olika kicks eller snare osv så går det naturligtvis att skicka dessa till samma kanal för att lägga samma effekter på. Öppna Mixern > Välj att skapa nya Aux-kanaler under "Options" > välj ingång på mixern under I/O
 7. Kul, hoppas på många bidrag.
 8. Hazard

  Numark Mixdeck

  Jo lite snurr på skivtallriken skulle inte vara fel, men om man kollar på priset så brukar det fördubblas när man lagt till en sådan funktion. Annars är jag helt klart med på vad du säger. Mixdeck är för mig en juste kompromiss med tanke på funktioner, kvalitet (vad jag läst mig till) och pris. Jag har ju kvar en av mina 1210or så skulle det vara olidligt/omöjligt med vissa "konster" på ett stumt joghjul så kan man ju gå tillbaka dit. Det som oroar mig just med Mixdeck är kanske framförallt crossfadern. Ska visst vara lite problem med den. Men tack för svaret och dina "heads up"
 9. Hazard

  Numark Mixdeck

  Damn! Men jag förstod nästan att det skulle bli tunnsått med svar innan jag startade tråden. Jaja, det får bli till att leta vidare.
 10. Hazard

  Numark Mixdeck

  Slänger in lite mixdeck media
 11. Hazard

  Numark Mixdeck

  Är det någon på detta forum som har en eller åtminstone känt på Mixdeck från Numark? Grejen är den att jag är en "gammal" vinyl-gnuggare som nu funderar på att börja om från början och passa på att bli lite digital för att annan ljudproduktion kan bli lite roligare. Jag har kvar en 1210 (sålde den andra) men mixern är helt död (en vestax 05a). Så nu behöver jag med andra ord både mixer och en skivspelare till för att få ihop ett helt set. Och eftersom Mixdeck har två CD-spelare (och USB), fungerar som Controller, har mixer och kan förutom det kan mixern också ta riaa-signal dvs. vinylspelare. Så har mitt intresse väckts för denna maskin. Den är relativt nu så det finns inte speciellt mycket dokumenterat på nätet. Varken i text-, ljud- eller videoform. Jag funderade ett tag på Vestax VCI-300 (som är betydligt bättre dokumenterad) men det faller lite på att jag inte bara vill ha en mjukvaru-controller. Som vanligt så spelar naturligtvis ekonomin en större roll än önskat så runt 9000 är maxgränsen och därför sorteras. Så nu ett förtydligande: Har du/eller har du testat Mixdeck? Och i så fall hur lät/kändes den generellt och vid scratch specifikt. Finns det ngn. annan maskin eller maskinkombination liknande Mixdeck, VCI-300 för runt samma pris?
 12. Va inne på 99mac och hittade en tråd där användaren LogicPro (youtube olofd) producerat och lagt upp en serie tutorials för Logic nio http://www.youtube.com/user/olofd#p/u Enjoy, och glöm inte uppskattande kommentarer om du gillar det. (Ett enkelt sätt för att få mer
 13. Ha avslöjad... (tänkte jag av någon underlig anledning) bara för att jag också körde radioproduktion i Piteå. Men men, Hola, Kalix, och Bollnäs... äh, vi gör så här istället. http://www.folkhogskola.nu/Sok-kurser/?act...earchresultlist Sedan håller jag med ovanstående skit i digas. Efter ett par veckor med det kommer du vara glad att du har Garageband och kan göra mer som du vill.
 14. Partytält med väggar och en presenning på golvet?
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.