Jump to content

SigChatta

Medlem
 • Content Count

  37
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0 Neutralt

About SigChatta

 • Rank
  Med i gänget
 1. Hejsan. Nu använder jag dem försvisso inte som studiomonitorer utan mer för att spela upp musik. Men när jag drar på lite högre volym så kan ljudet från CDn slå av och ersättas av ett surrande vobblande oljud som är lite ledsamt. För att få stopp på det måste jag dra av högtalarna och sätta på dem igen. Det hjälper alltså inte att stoppa ljudet på Cdn/Radion. Vad beror detta på? Mvh Ludvig
 2. Hej, Är lite nyfiken på Dubstep ( ) Om ni lyssnar på låten på länken ovan så hör ni att basen växlar mellan diverse mönster, trioler, rak, shuffle och liknande. Jag förstår att de här killarna har en massa shiny prylar, kompressorer och dyra sequencers och annat. Jag har bara en tanke som inte riktigt vill släppa. Jag kör garageband med en enkel Keyrig M49. Den har ett modulationshjul som på vissa pluggar kontrollerar vibrato och annat. Finns det någon plugg, eller filter, eller något sätt att koppla filterhastigheten till hjulet och därmed kontrollera "wobblandet" i realtid? Vänligen Chatta
 3. Hejsan När jag satt och drack kaffe tidigare i dag började jag grubbla över om det är möjligt att "trigga" en sampling med min M-audio Keyrig? Så här; Jag vill ha en sampling från random klassisk funklåt - säg ett fill-in. Jag vill trigga igång den med ex Bb på keyboarden. Är det möjligt att på något sätt klippa ut fill-inet och koppla det till Bb-tangenten och spela upp det varje gång jag gör anslag på tonen? Förstår ni hur jag menar? Är det möjligt? Fridens.
 4. Kanske inte räknas - men jobbar som journalist - nu för tiden med radio. Ljud är det i alla fall!
 5. Tack för svar! Det är riktigt att det bara är för hemmabruk, och smårep. Många här kastar bannor över Casio - Vad är det egentligen som är så dåligt med dem? Dåliga ljud? Och har någon erfarenhet av CTK 5000?
 6. Tillägg: Jag upplever Garageband-ljuden som "Bra" - dvs orgelsamplingar och så vidare. Så ni vet vad jag har för referensramar.
 7. Hejsan! Spelar mycket reggae (sk. "backing band") och vill gärna ha en ok keyboard att spela på. Mina krav är split-funktion (piano på vänstra halvan och något smaskigt synth-lead/blås på andra halvan), lagerfunktion (layering, kallas det visst) och ok pianoljud. Gärna bra orgel och rhodes-simulering (har inga dödshöga krav, men vill inte veta av uppenbart skitdåliga ljud). Casio CTK 4000 verkar frän (vilket alla instrument gör på franska reklamfilmer på youtube) men är lite skraj för att köpa grisen i säcken. Så, tre frågor; 1. Hur stor skillnad är det på Casio ctk 4000 och Ctk 5000? 2. Är det ens värt att köpa en casio CTK? 3. Vad rekommenderar ni (dvs. som inte heter Korg Triton, Nord Lead eller kostar över 4000 och kräver förstärkare) Tacksam för snabba svar, det rycker i spelnerverna.
 8. Problemet med noisegatefunktionen blir ju att när ljudet är tillräckligt starkt för att miken ska uppfatta det så blir ju fräsandet desto värre när det hörs (Nu är jag förstås inte säker på om min uppfattning om vad noisegate är stämmer, förklara gärna!) Ja, det vore kanske klokast att testa annan mick, som sagt. Sedan får vi se, Musikbörsen hävdade att jag skulle få precis samma fräs med vilket annat ljudkort som helst...
 9. Gott att se engagemanget, verkligen schysst! Glaskatten: Ja, drivrutinerna jag installerade igår ska enligt utsago på hemsidan vara de mest aktuella. Claes: Miken har testats på följande platser: Kök, badrum, i min lägenhet, hos mina föräldrar och hos min gode vän. Alltså ett flertal platser. Annan mik har jag inte testat, men det känns ju som läge att göra det, för att utesluta miken. Tyvärr känner jag mig så jäkla maktlös emot Musikbörsen. Även om jag skulle kunna belägga att det rimligtvis inte borde låta på det här sättet så skulle det förmodligen inte göra någon skillnad i ett ev. reklamationsärende. De vidhåller att "det låter så". Det här är kanske inte relevant, men i affären har de ett högtalarsystem som spelar musik från en dator. Länken mellan dator och högtalare är just ett Edirol Ua4-Fx, och de stängde av musiken och lät ljudkortet stå och brumma för att illustrera att det är "vanligt med brus".
 10. Ja, jag läste det. Dock kan jag konstatera att det nog inte rör sig om miken, då ljudkortet behagar brusa även när miken inte är inkopplad, vilket förbryllar mig....
 11. Musikbörsen i Nyköping. Känns inte som att det är första gången de skjuter ifrån sig hårdvaruproblem heller. Devisen är: "Är det dyrt så är det bra. Är det billigt är det skit, men om du är helt omöjlig att övertala att köpa det dyrare alternativet så är det billigare det bästa du någonsin kan köpa."
 12. Nej, det skulle bli problem med drivrutiner och liknande, fick jag höra. De försökte finta mig med att "Din röst låter jättebra, behaglig att lyssna på" och att "deras Edirol låter preciiiis likadant". Örgh.
 13. Det fräser. Och det irriterar livet ur mig. Fräset påverkas av effekterna, i datorn och på ljudkortet. Jag var nere med alla mina prylar på Musikbörsen igår. Laptop, ljudkort och mik så de fick höra. Lite nervöst stammade de fram att det var "normalt", att "det låter så" och "om du helt vill slippa brus måste du köpa grejer för 200.000". Det gjorde mig jävligt irriterad. Har jag missat hela grejen med musik? Är det fräs som gäller 2010 eller?
 14. Bevisligen! Glaskatten: Vad menar du med "rätt"? Jag har pysslat lite med kompressor och EQ:at mina inspelningar efter brusnivån, men jag vet inte riktigt vad jag ska göra mer.. Vad drivrutinerna beträffar så installerade jag de drivrutiner jag fick bifogade med mitt lilla paket från musikbörsen. "Gainat kortet rätt" - Please explain! Jag är i en lärofas, ha överseende!
 15. Ingen som har någon idé ifall jag har spöken i mitt externa USB-ljudkort?
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.