Jump to content
Annons

Adamsvard

Medlem
  • Antal inlägg

    62
  • Gick med

  • Senast inloggad

Rykte i communityn

2 Neutralt

Om Adamsvard

  • Födelsedag 1993-09-10

Om mig

  • Kön
    Man
  1. Snygg mix Anders! Såhär blev mitt bidrag. https://www.indabamusic.com/opportunities/puremix-mixing-competition/my-submissions/c69c0cca-ff52-11e5-b9f4-0e6cafa4d0bd
  2. http://www.alexhilton.net/A1AUDIO/index.php/a1stereocontrol denna pluggen är grym, använd safe-bass regeln och bestäm frekvens själv. gratis också..
  3. man kan också använda kvalitetsproppar som inte färgar ljudet nämnvärt, eller ratta in ett schysst ljud utan proppar och sen tracka med propparna. förutsatt att du inte bor i lägenhet kanske.
  4. Som jag nämnde någonstans tidigare i tråden så har jag inte tillgång till varken ett akustiskt set eller mickar. Utan skapade tråden mest som en bas för en diskussion om huruvida detta överhuvudtaget skulle gå att genomföra utan att det skulle låta helt bananas:) I mitt band spelar vi in med MIDI-trummor men en dröm vore ju helt klart att ha tillgång till ett grymt akustiskt set och kanske tillochmed testa denna idé i någon av våra långsammare låtar precis som du säger, blast beats med sanslöst mycket reverb låter nog inte så kul. Eller så låter det fantastiskt haha. Tack för allas input hittills. edit:stavfel
  5. Jo jag tycker också att det borde fungera. Det är inte så att någon har gjort något liknande och vill dela med sig av erfarenheter?
  6. Jo helt klart, tanken med gympasalen var väl lite om man ville ha massa rums reverb billigt hehe. Men nu när jag tänker efter var det nog inte en så bra idé.
  7. Intressant det har jag aldrig hört talas om. Skulle pluggen känna av reverbet i waveformen alltså eller hur funkar det?
  8. Smart!🙂 Nu blir jag sugen på att testa men har tyvärr varken tillgång till akustiskt trumset eller mickar, detta var mest en idé jag tänkte vi på forumet kunde diskutera:)
  9. Jo det är det jag tänker på också som negativt men om man vill göra en stor "ghetto-style" rock produktion tänker jag att det kanske kan funka ändå?
  10. Hej forumet! Jag satt och tänkte häromdagen att det verkar vara ett jäkla tjafs att spela in livetrummor. Och det är svårt och dyrt att hitta ett tillräckligt stort rum att spela in i. Då kom jag och tänka på en gympasal där jag brukar lira fotboll med mitt korplag nån gång ibland, vi hyr stället för 25 kronor i timmen. Skulle inte det vara ganska nice att ställa trumsetet i mitten och micka upp det? Kan någon förklara för mig varför detta inte skulle fungera:) Tack på förhand/ Adam
  11. För att markera för andra att inte kludda ner hans tråd med massa off topic.
  12. Nej inte själva kabeln men det blir ju i praktiken kabelns fel eftersom man inte skulle kunna justera volymen externt. Sen tänkte jag inte att själva elektroniken skulle fallera utan snarare att ett element skulle pajja men många monitorer har ju inbyggt skydd för detta, tillexempel mina från Dynaudio. Det du sa om att ställa in volymen på själva monitorerna var smart, det tänkte jag inte på.
  13. Eftersom du skulle kontrollera volymen i Windows finns det väl en klar risk att man av misstag skulle råka dra upp volymreglaget helt, eller att det skulle ske utan ens vetskap. EDIT: Eller OSX eller vilket operativ system TS använder.
  14. En sak jag kan tänka mig skulle kunna hända om du kör på kabeln för en hundring är att du av misstag dragit upp volymen på max och sen startar en låt, pang och sen kan högtalarna vara skadade men främst din hörsel.
  15. Skulle inte kempern passa dig rätt bra då då? Göra egna profiler med stärkarna och mecka runt med olika kombinationer. Låna över några toppar och profilera. Sen kan du bara ta med dig burken hem eller till repan, låter ju grymt.
×
×
  • Skapa ny...