Jump to content
Annons

Gorlum

Medlem
 • Content Count

  170
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  1

Gorlum last won the day on April 11 2019

Gorlum had the most liked content!

Community Reputation

8 Neutralt

About Gorlum

 • Rank
  Medlem

Profilinformation

 • Stad/plats
  Skellefteå
 • Min utrustning
  Antelope audio, Genelec, Audient, Nord stage med mera.
 • Intressen
  Musik, mat, film, foto.

Personlig information

 • Hemsida
  www.porsklev.com
 • ICQ
  0

Recent Profile Visitors

6,514 profile views
 1. Min audientburk vill helst ha wordclock på egen kabel för att synka bra med mitt Antelope-kort.
 2. Och sen är ju förstås frågan, hur fasen ska jag fånga hela rasket på ett bra sätt med mickar när jag spelar in? Just nu har jag 4 stycken sm57´or uppsatta, 3 på varsin conga och 1 mitt emellan bongotrummorna. Funderar på att sätta en liten konding på congan som jag har mellan benen eftersom det är så mycket slaps och sånt på den, så det kan vara värt att snappa upp lite extra transienter med en konding. Jag har fler dynamiska också iofs att sätta upp. Förr har jag alltid mickat upp hela paketet med antingen ORTF-stereo eller ett "spaced pair" med kondingar. Ibland när jag har lirat live har jag mickat upp congas och timbalen med mickar under, det kanske kan vara något?
 3. Hehe ja det är ju typ ett omöjligt uppdrag😅 Jag gjorde en uppsättning av grejerna igår kväll och jag rymde ju så klart inte allt, men ganska mycket ändå. Xylofonerna, djemben och darboukan är inte med som det ser ut nu. Det kan se lite trångt ut vid timbalen men den spelas enbart med händerna på främre halvan av trumman så det funkar så som den sitter nu. Vad tror ni, ska något flyttas på? Är något på fel ställe? Borde något byta plats? Eller åka högre upp/längre ner? Det är kanske lättare att tycka till när ni ser ur det ser ut på bild😁
 4. Hej kära forumiter! Jag har ett angenämt problem i min lilla studio - det börjar bli så mycket slagverksprylar att det är svårt att sätta upp allt på ett vettigt sätt utan att det blir helt proppfullt😅 Igår kom de senaste tillskotten på posten - en 10" requinto och en handbale. Skitkul - men nu börjar det banne mig bli trångt i slagverkshörnan... Jag tänker att ni kloka människor säkert har några smarta tips om hur jag kan göra min setup. Det viktigaste för mig är att jag gärna vill komma åt allt med så lite rörelse som möjligt och jag vill gärna ha allt i åtkomlig höjd (jag spelar sittandes). Men det är lättare sagt än gjort. Studion är ganska fullproppad med annat bröte så min lilla slagverkshörna på ca 1,5*2 meter är allt jag har att röra mig på. De viktigaste beståndsdelarna av min slagverksuppsättning är följande: -4 st congas: 10, 11, 11.75 och 12.5 tum - de bör vara "centrum i uppsättningen" eftersom de används mest och tar upp mest plats. De står på varsin LP conga platform på golvet. Har dem just nu i en ganska klassisk uppsättning med en i mitten mellan benen, en bakom den och en på varje sida. -Ett par bongos på stativ -3 handcymbaler, en 10, en 12 och en 13 tum -2 mindre cymbalstativ + två extra cymbalarmar/clamps med fästen att sätta på befintliga stativ -1 större cymbalstativ med en rejäl percussionhållare med 10 "pinnar" där saker kan skruvas fast. -En cajon (används ofta som stol, men jag har även en vanligt trumstol att sitta på) -En 13" handbale med fäste för slagverksstativ -En tamburin med monteringsfäste -2 små plattor att lägga shakers och liknande på, skruvas fast på lämpligt stativ -3 stycken chimes, en stor lite finare och två billiga, lite mindre och lite sämre (ljudmässigt iaf). Den stora monteras på slagverkshållare med skruvfäste - 1 meinl "birds", hängs på lämplig plats - 1 rainstick, hängs på lämplig plats - 1 cabasa med hållare, fästes på slagverksstativ -2 castagnetter, monteras på slagverksstativ - 3 st trianglar , hänges med hållare som skruvar fast på t.ex. stativ - 1 koklocka med fäste för slagverkshållare - 1 åsnekäke med hållare - 1 cuica - 1 djembetrumma, utan hållare -1 baraboukatrumma, utan hållare - 1 pandeiro, utan hållare - 2 xylofoner av trä, en lite mindre och en rejält stor (ca 1 meter på bredden och ca 4 cm djup), utan stativ, ca 4 cm höga -ungefär hur många shakers, bjällror, maracas och annat småkrafs som helst...och det finns säkert ett gäng prylar som jag har glömt i listan... Så nu är alltså frågan, hur FASEN ska jag kunna sätta upp allt det här på min lilla spelyta så att det både får plats OCH faktiskt går att komma åt att spela på det mesta utan större problem? Alla förslag emottages tacksamt😀 Vänligen/Gorlum
 5. Jepp, quested finns definitivt med på listan över kandidater. i Juli får vi se vad jag bestämmer mig för. Uppdatering i tråden utlovas!
 6. Glenn Fricker verkar ju vara ganska såld på KS digitals monitorer iaf? Glenn Fricker
 7. Tack för tipset! De är absolut intressanta även om de är på gränsen till min budget...jag har lyssnat på ett par Klein och Hummel 0300 för några år sedan som ser snarlika ut, är de besläktade med Neumanns 310? De lät väl helt ok då har jag för mig, men kanske inget speciellt.. Jo, jag vill gärna ha hyffsat rakt ner till ca 35 hz ungefär eftersom jag gör en del mastering och ganska ofta mixar t.ex. kontrabas och kyrkorgel och annat som gruffar på därnere...
 8. Precis, det är ju egentligen nästan svårt att hitta något riktigt dåligt när man börjar komma upp en del i pris. Om jag hade haft lite större budget hade det nog blivit ett par ATC, PMC eller Barefoot men då kostar de ju som en bil typ och jag driver ju min lilla musikfirma vid sidan av mitt vanliga jobb så det blir lite overkill?
 9. Genelec One hade jag gärna köpt, men då springer inköpskostnaden iväg till typ det dubbla mot vad jag har råd med...jag får in lite cash för några studiojobb i juni och tillsammans med lite skatteåterbäring och sparpengar så har jag räknat med att kunna slänga ut max 30 000 på nya monitorer, men där är smärtgränsen tyvärr?
 10. Ja, precis så tänkte jag också, A21 är ju mer fullrange och går längre ner i basen än A17 men då snackar vi ju en prislapp som är nästan dubbelt så mycket som min plånbok mäktar med?
 11. Jo, PSI a17 är ju verkligen lockande (särskilt i sällskap med en sub) men redan utan sub så går det på nästan 5000 över min budget. Jag hade nog hellre köpt A21orna än a17 men då blir det rejält över budget även om jag slipper skaffa en sub? Kanske dags att börja leta efter begagnade PSI-burkar...
 12. Jag lyssnade på Quested SR8 mk2 för något år sedan och de lät ju verkligen ärligt som jag minns det. Och nu finns ju tydligen mk3 ute och de lär väl knappast vara sämre... MEN de går ju inte ner så långt i basen som jag skulle önska tyvärr, och tillsammans med en bra sub så spräcker jag min budget med dem?
 13. Kanske går att lösa - ifall vi inte är så många och delar på bensinkostnaden så borde det ju gå bra tänker jag? Vore sjukt kul! Nån mer som är sugen?
 14. Jag blev så nyfiken på KS digital att jag var tvungen att snoka runt lite på nätet efter mer info. Deras egen hemsida var ju sjukt ful och inte särskilt uppdaterad, men jag hittade lite trådar om KS digitals monitorer på gearslutz: KS digital tråd 1 KS digital tråd 2 KS digital tråd 3 KS digital tråd 4 Det verkar ju som att de kan vara ett till bra alternativ att kika på utöver the usual suspects i monitorligan? Min budget når ju tyvärr inte upp till deras värstingmodeller men även C-reference serien verkar ju få väldigt fina recensioner överallt. Och de finns i svart? Tanken på att det är koaxiala element för mellan/diskant känns ju lockande, och de går ju iallafall på papperet riktigt långt ner (32HZ) utan sub. Det finns ju typ en miljard sidor på tyska också om deras monitorer för den som orkar läsa? Hursomhelst verkar de vara ovanliga i Sverige, och kanske svåra att få lyssna på. Men det kanske blir en tripp ner till Thomann i sommar för att lyssna?
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.