Jump to content

whaatswe

Medlem
  • Content Count

    203
  • Joined

  • Last visited

  • Days Won

    1

whaatswe last won the day on November 27 2012

whaatswe had the most liked content!

Community Reputation

8 Neutralt

About whaatswe

  • Rank
    Med i gänget
  • Birthday 12/22/1990

About me

  • Kön
    Man

My music online

  1. Skulle du beskriva det som whitenoise eller brum? Min erfarenhet är att det alltid kommer lite statiskt ljud från monitorer även om allt ligger nere, inget som stör men man undrar så klart vad det är. När jag har haft liknande problem så att de har stört så har det antingen varit kablar som strular, det är bra att använda jordade kablar. Testa också att flytta monitorerna i rummet, för att se om de försvinner, jag har varit med om i en tidigare lägenhet att det låg en väldigt stark strömkälla i väggen precis bakom monitorerna vilket skapade ett väldigt påtagligt och irriterande ljud (även om alla reglar osv låg nere).
  2. Okej, hittade själv lösningen i mitt fall. Jag glömde att nämna att jag använder FL, och det visade sig att FL studio använder sig utav en speciellt "color mapping" för att spela upp flera olika instrument från samma plugg när det gäller midi. (Jag har tidigare trott att dom olika färgerna på noterna enbart har vart en visuel grej för att "hålla koll" på olika partier) Lösning: I det här fallet var det helt enkelt att bara att ändra "färg" på noterna (Alt+C) så funkade det!
  3. Hej, jag har ett problem som sätter griller i huvet på mig. Jag har en skoluppgift där jag ska imitera ett utgivet musikaliskt verk. Man får använda sig av vilken metod man vill och då jag inte är någon storspelade tänkte jag försöka använda mig av midi som jag sedan assignar olika ljud till som jag sedan skruvar med. Till problemet. Jag har fått tag på en väldigt bra midi fil till den låt jag valde. Problemet är att den plugg jag vill använda för stråkarna "symphonic orchestra gold edition", inte läser av VISSA av spåren. T.ex. Jag kan ta midi track 1, den funkar utan problem på alla olika pluggar jag assignar den till. Men när jag tar midi track 2, så funkar den inte på just SOGE men den funkar på andra pluggar? Jag har försökt att felsöka men jag förstår inte problemet, jag vet ju att midifilen uppenbarligen funkar på en annan plugg, jag kan även se att pluggen "tar emot" midi informationen då "midi ikonen" ger utslag på pluggen men det kommer helt enkelt inte ut något ljud. Hjälp någon?
  4. whaatswe

    Knaster i örat

    Tack så mycket! Ska prova detta
  5. whaatswe

    Knaster i örat

    Hej Jag har under de senaste dagarna fått ett väldigt lustigt problem med mitt vänster öra. Jag kan inte säga exakt när det började men för ca 3-4 dagar sedan, och det gäller endast vänster öra, höger öra är helt normalt. Det låter som om jag har någon form av "lock" för örat, som man kan få ibland om man får vatten i örat. Jag skummade igenom liknande trådar på forumet och ingen av dem beskrev vad jag upplever. Det som är "specifikt" i mitt fall är att så fort jag ens rör vid örat eller området runt omkring eller ibland bara rör på huvudet så kommer ett "knaster" eller "plopp" som om en vattenbubbla spricker i örat, så som det brukar låta när man har vatten i örat. Men som jag har förstått det så ska de inte va vatten då de rinner ut av sej själv efter ett tag. Min teori varför jag fick det just på vänster öra är för att jag på nätterna oftast använder mig av hörlurar när jag producerar eller spelar spel för den delen, och har en konstig ovana att bara ha ena hörluren på, på just vänster öra. Så jag har förmodligen duschat och fått vatten i örat och sedan dragit på mig hörlurarna och nu vägrar det släppa. Har sett vissa fråga om balans i tidigare trådar och kan väll inte direkt påstå att jag tänkt på det innan men den är väll inte den bästa heller. Någon som har förslag på vad ja lider av? xD Kan ju tillägga att jag inte direkt upplever någon nedsättning i själva hörseln eller frekvensomfånget utan det är bara otroligt irriterande ^^ Tacksam för svar!
  6. Har aldrig använt Reason så bara spekulerar, men kan det inte bero på "hur man kopplar"? För det är väll lite det som är grejen med Reason att man måste patcha alla synthar o sånt man vill använda?
  7. Det finns inget direkt rätt eller fel, men de ljud man "vanligtvis" vill ha i mono är ljud från ca 3-400hz ner till 20hz, dvs typ kick,bas och liknande. Jag brukar göra det och tycker det låter bättre, dels för att jag tycker att kicken förlorar mycket "thump" om man stereobreddar den för mycket, och dels tycker jag mixen låter mer "clean" då dom här ljuden inte behöver bråka med dom andra instrumenten om utrymme i mixen. Detta är förstås en smaksak. Du kan självklart köra en lead i mono, men jag skulle väll säga att det är vanligare o köra dom i stereo. Och för att svara på din fråga om att spela sina låtar ute så kan ja inte tänka mig att de skulle vara några problem att lägga nånting i mono. Det som ligger i mono (dvs i mitten av mixen) kommer att höras lika bra från alla högtalare. Jag skulle då istället vara mer försiktig med att panorera ut nånting för mycket åt höger eller vänster. Sen kan man självklart panorera ut ett mono ljud åt höger eller vänster också.
  8. Jag har ett par ATH-M50 och är super nöjd me dom, dom sitter riktigt nice och imo ger dom en riktigt bra ljudbild för mixning. Har även provat ett par Beyerdynamic DT 770 pro (satt o referens lyssna båda dessa i ca 30 min innan ja bestämde mej) och det är också ett par RIKTIGT bra lurar, dock tyckte jag inte dom satt lika skönt som ATH (dom kändes lite plastiga och satt inte lika tight) och sen tyckte jag inte dom återgav dom högre frekvenserna lika bra och de blev nästan "jobbigt" att lyssna i dom efter en liten stund.
  9. Om du är helt säker på att den går i 125 bpm så lägg in den i edison, ge ljudfilen värdet "125" bpm, sen ska de bara va o högerklicka på "time" knappen i kanalen så stretchas den automatiskt till den bpm du för tillfället har på låten. Finns många youtube klipp som visar mer detaljerat.
  10. Titel: Whaat! & Fannie - King of the World (Original Mix) Av: whaatswe Uppladdad: 08 okt 2013 Kategori: Elektroniskt/dans Tja har inte lagt upp nått här på ett bra tag då jag flyttat o börjat plugga på heltid igen. Tänkte dock slänga upp den här låten här och se om man kan få nån feedback. Det här är väll nått av ett evighetsprojekt jag hållt på med ett bra tag och som jag förmodligen fortfarande kommer ändra massa i framöver men kände att de va dags o lägga upp den endå! Säg gärna vad ni tycker! https://soundcloud.com/whaat-1/whaat-fannie-king-of-the-world Klicka här för att ladda ner filen
  11. Tja, har inte vart så aktiv på senaste så det kanske är något jag har missat, men va inne o kollade idag och såg att en låt jag la upp den 8e oktober fortfarande inte hade blivit godkänd av någon moderator och de brukar ju vanligtvis bara ca 2 dar? Sen noterade jag att de inte hade kommit upp nått nytt under "elektroniskt" på över ca 1 månad. Som sagt är de något jag har missat?
  12. Version mp3

    41 downloads

    Tja har inte lagt upp nått här på ett bra tag då jag flyttat o börjat plugga på heltid igen. Tänkte dock slänga upp den här låten här och se om man kan få nån feedback. Det här är väll nått av ett evighetsprojekt jag hållt på med ett bra tag och som jag förmodligen fortfarande kommer ändra massa i framöver men kände att de va dags o lägga upp den endå! Säg gärna vad ni tycker! https://soundcloud.com/whaat-1/whaat-fannie-king-of-the-world
  13. Om nån kunde dräpa den där skalle-per kopian som sitter i juryn tror jag programmet hade vart mycket bättre ^^. Bojkottar dock programmet sen flera år tillbaka och ser bara enstaka avsnitt här och där men känns ju rent spontant som om det inte handlar om musik längre utan bara är nått showbiz spektakel som tv4 kör för att nöjja massorna (och självklart för att tjäna pengar).
  14. Kan va svårt, möjligtvis i newtone eller liknande. Annars får du klippa o klistra!
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.