Jump to content
Annons

whaatswe

Medlem
  • Antal inlägg

    201
  • Gick med

  • Senast inloggad

  • Dagar jag vunnit

    1

Allt postat av whaatswe

  1. Skulle du beskriva det som whitenoise eller brum? Min erfarenhet är att det alltid kommer lite statiskt ljud från monitorer även om allt ligger nere, inget som stör men man undrar så klart vad det är. När jag har haft liknande problem så att de har stört så har det antingen varit kablar som strular, det är bra att använda jordade kablar. Testa också att flytta monitorerna i rummet, för att se om de försvinner, jag har varit med om i en tidigare lägenhet att det låg en väldigt stark strömkälla i väggen precis bakom monitorerna vilket skapade ett väldigt påtagligt och irriterande ljud (även om alla reglar osv låg nere).
  2. Okej, hittade själv lösningen i mitt fall. Jag glömde att nämna att jag använder FL, och det visade sig att FL studio använder sig utav en speciellt "color mapping" för att spela upp flera olika instrument från samma plugg när det gäller midi. (Jag har tidigare trott att dom olika färgerna på noterna enbart har vart en visuel grej för att "hålla koll" på olika partier) Lösning: I det här fallet var det helt enkelt att bara att ändra "färg" på noterna (Alt+C) så funkade det!
  3. Hej, jag har ett problem som sätter griller i huvet på mig. Jag har en skoluppgift där jag ska imitera ett utgivet musikaliskt verk. Man får använda sig av vilken metod man vill och då jag inte är någon storspelade tänkte jag försöka använda mig av midi som jag sedan assignar olika ljud till som jag sedan skruvar med. Till problemet. Jag har fått tag på en väldigt bra midi fil till den låt jag valde. Problemet är att den plugg jag vill använda för stråkarna "symphonic orchestra gold edition", inte läser av VISSA av spåren. T.ex. Jag kan ta midi track 1, den funkar utan problem på alla olika pluggar jag assignar den till. Men när jag tar midi track 2, så funkar den inte på just SOGE men den funkar på andra pluggar? Jag har försökt att felsöka men jag förstår inte problemet, jag vet ju att midifilen uppenbarligen funkar på en annan plugg, jag kan även se att pluggen "tar emot" midi informationen då "midi ikonen" ger utslag på pluggen men det kommer helt enkelt inte ut något ljud. Hjälp någon?
  4. Tack så mycket! Ska prova detta
  5. whaatswe

    Knaster i örat

    Hej Jag har under de senaste dagarna fått ett väldigt lustigt problem med mitt vänster öra. Jag kan inte säga exakt när det började men för ca 3-4 dagar sedan, och det gäller endast vänster öra, höger öra är helt normalt. Det låter som om jag har någon form av "lock" för örat, som man kan få ibland om man får vatten i örat. Jag skummade igenom liknande trådar på forumet och ingen av dem beskrev vad jag upplever. Det som är "specifikt" i mitt fall är att så fort jag ens rör vid örat eller området runt omkring eller ibland bara rör på huvudet så kommer ett "knaster" eller "plopp" som om en vattenbubbla spricker i örat, så som det brukar låta när man har vatten i örat. Men som jag har förstått det så ska de inte va vatten då de rinner ut av sej själv efter ett tag. Min teori varför jag fick det just på vänster öra är för att jag på nätterna oftast använder mig av hörlurar när jag producerar eller spelar spel för den delen, och har en konstig ovana att bara ha ena hörluren på, på just vänster öra. Så jag har förmodligen duschat och fått vatten i örat och sedan dragit på mig hörlurarna och nu vägrar det släppa. Har sett vissa fråga om balans i tidigare trådar och kan väll inte direkt påstå att jag tänkt på det innan men den är väll inte den bästa heller. Någon som har förslag på vad ja lider av? xD Kan ju tillägga att jag inte direkt upplever någon nedsättning i själva hörseln eller frekvensomfånget utan det är bara otroligt irriterande ^^ Tacksam för svar!
  6. Har aldrig använt Reason så bara spekulerar, men kan det inte bero på "hur man kopplar"? För det är väll lite det som är grejen med Reason att man måste patcha alla synthar o sånt man vill använda?
  7. whaatswe

    Mono?

    Det finns inget direkt rätt eller fel, men de ljud man "vanligtvis" vill ha i mono är ljud från ca 3-400hz ner till 20hz, dvs typ kick,bas och liknande. Jag brukar göra det och tycker det låter bättre, dels för att jag tycker att kicken förlorar mycket "thump" om man stereobreddar den för mycket, och dels tycker jag mixen låter mer "clean" då dom här ljuden inte behöver bråka med dom andra instrumenten om utrymme i mixen. Detta är förstås en smaksak. Du kan självklart köra en lead i mono, men jag skulle väll säga att det är vanligare o köra dom i stereo. Och för att svara på din fråga om att spela sina låtar ute så kan ja inte tänka mig att de skulle vara några problem att lägga nånting i mono. Det som ligger i mono (dvs i mitten av mixen) kommer att höras lika bra från alla högtalare. Jag skulle då istället vara mer försiktig med att panorera ut nånting för mycket åt höger eller vänster. Sen kan man självklart panorera ut ett mono ljud åt höger eller vänster också.
  8. Jag har ett par ATH-M50 och är super nöjd me dom, dom sitter riktigt nice och imo ger dom en riktigt bra ljudbild för mixning. Har även provat ett par Beyerdynamic DT 770 pro (satt o referens lyssna båda dessa i ca 30 min innan ja bestämde mej) och det är också ett par RIKTIGT bra lurar, dock tyckte jag inte dom satt lika skönt som ATH (dom kändes lite plastiga och satt inte lika tight) och sen tyckte jag inte dom återgav dom högre frekvenserna lika bra och de blev nästan "jobbigt" att lyssna i dom efter en liten stund.
  9. Om du är helt säker på att den går i 125 bpm så lägg in den i edison, ge ljudfilen värdet "125" bpm, sen ska de bara va o högerklicka på "time" knappen i kanalen så stretchas den automatiskt till den bpm du för tillfället har på låten. Finns många youtube klipp som visar mer detaljerat.
  10. Tja, har inte vart så aktiv på senaste så det kanske är något jag har missat, men va inne o kollade idag och såg att en låt jag la upp den 8e oktober fortfarande inte hade blivit godkänd av någon moderator och de brukar ju vanligtvis bara ca 2 dar? Sen noterade jag att de inte hade kommit upp nått nytt under "elektroniskt" på över ca 1 månad. Som sagt är de något jag har missat?
  11. whaatswe

    Idol 2013

    Om nån kunde dräpa den där skalle-per kopian som sitter i juryn tror jag programmet hade vart mycket bättre ^^. Bojkottar dock programmet sen flera år tillbaka och ser bara enstaka avsnitt här och där men känns ju rent spontant som om det inte handlar om musik längre utan bara är nått showbiz spektakel som tv4 kör för att nöjja massorna (och självklart för att tjäna pengar).
  12. Kan va svårt, möjligtvis i newtone eller liknande. Annars får du klippa o klistra!
  13. Låter väldigt trevligt! Har du några andra effekter på dessa än sylenth? EQ eller liknande? Jag skulle iaf gärna ta del av dom om du tänkt lägga ut dom, jagkanske förstod fel men nice iaf! 🙂
  14. Jasså så lustigt :S Dom borde synas de e inte private eller nått :S Haha nja de täcker väll ett ganska stort område, vet inte vad ja skulle kalla de annars? 🙂
  15. Något av det jag tycker är roligast med musik är när man märker av hur man själv utvecklas, tänkte därför det kunde va kul att dela med sig av detta. Har hållt på med en låt ett tag och lade upp en preview här för ca 2 månader sen, har sedan dess kört vidare med låten och inte direkt tänkt på den "gammla" versionen ja la upp. Förrens idag då jag fick mig ett riktigt gott skratt när jag lyssnade på den "gammla" versionen för första gången på 2 månader och hörde hur dåligt mixad den var! 🙂 NU säger ja inte att den nya versionen på nått sätt är perfekt man utvecklas som sagt hela tiden, men kan säga att jag iaf fick mej ett gott skratt när jag jämförde! Tycker också det är fascinerande hur stor skillnaden är! Ny https://soundcloud.com/whaat-1/king-of-the-world-preview-new Gammal https://soundcloud.com/whaat-1/king-of-the-world
  16. Aha du mena stavmixer/blender referensen. Men det går fortfarande inte o jämföra Will.I.Am och Dada Life imo.
  17. Det jag funderar över generelt är hur ja ska gå till väga, limitern känns juh som första valet, istället för att bara automatisera volymknappen på wavfilen. Men då undrar jag lite över basic över limitern, framförallt ratio, vill juh inte att de ska låta allt för komprimerat?
  18. Haha jo jag vet, den gammla mixen var det ingen dynamik i, och därför mixade jag om den och fick fram resultatet på bilden. Alltså jag gillar juh det jag hör när jag lyssnar på låten men jag känner att jag skulle vilja höja upp de delarna lite. Men jag undrar helt enkelt om de finns nått sätt att boosta dom utan att behöva ändra varje kanal individuellt? Bilden var egentligen bara till för att ni skulle förstå vad ja menar. Jag testade faktiskt att lägga en limiter på, men vill juh inte boosta den delen som ni ser redan är ganska maxad, så jag testade att lägga en automation på gainen och bara boosta de 2 delarna som är låga lite men det blev inte så bra som jag hade tänkt mej. Tips o trix?
  19. Sitter just nu och testar att mixa på ett nytt sätt, har tidigare nästan alltid kört med nån "present" på masterkanalen och mixat utefter det men testade nu att lämna masterkanalen tom, och mixa om en låt jag håller på med då ja va missnöjd med bl.a dynamiken. När ja bouncar ut låten ser det ut som på bilden nedan. Som ni ser så skiljer det en del mellan dom olika delarna, och det jag undrar är då ifall det går att boosta de delar som är lite lägre? Jag vill inte maxa dem så att de blir lika höga som den andra delen men vill ändå få upp dem ett snepp om ni förstår vad jag menar?
  20. Snus o koffein! Dada Life är väll snarare en av dom få artister som kör på sin egna grej istället för att apa efter alla som åker på avicii vågen! Det är också de enda artister jag vet som skulle kunna köra en stavmixer genom en blender o få ljudet som kommer fram att låta awsome!
  21. Va fan är detta för jävla aftonbladet journalistik? Ska du citera de jag skriver se då för helvete till att få de rätt o ge fan i att lägga ord i munnen på mej! "Jag kan nog med känna att den typ av house där låten till största del bara bestått av piano-ackord rätt igenom är påväg lite tillbaka, medans de nu istället handlar om melodiska uppbyggningar för att sedan resultera i något tungt monotomt ljud för o folk o röra sig." Vart "klagar" jag?? Detta är ju snarare en helt neutral personlig analys av vad jag anser är populärt just nu, och jag har verkligen inget emot låtar så som "Epic" och liknande och jag tycker personligen artister som Dada Life är genier. GÖR OM GÖR RÄTT
  22. Måste ju nog säga att de här är min favorit just nu! http://www.youtube.com/watch?v=64tL1gz-1YY
  23. haha! jag fick nånting för ett tag sen i stil med "You listened to Dada Life. Check out the new Per Gessle album" ^^
×
×
  • Skapa ny...