Jump to content
Annons

Kilomi

Medlem
  • Antal inlägg

    80
  • Gick med

  • Senast inloggad

  • Dagar jag vunnit

    1

Dagen då Kilomi senast vann var 26 mars 2014

Kilomi hade det mest gillade innehållet!

Rykte i communityn

6 Neutralt

Om mig

  • Kön
    Man
  • Stad/plats
    Bangkok

Min musik online

Socialt

  • Skype
    tommimaraton
  1. Du sjunger ju "on key", men det känns som att du "tjockar till" rösten med flit. Nästan som att du grötar till det med halsen. Testa att sjunga med mer air, mer luft och få till en Richard Marx-känsla. Sjunga mjukare och svalare och hitta ett mellanläge som känns naturligt och bra, för ärligt talat så känns den här tjocka rösten inte som din naturliga. Lycka till med alla små monster!
  2. Jag har en 46" Philips ovanför min 27" iMac. Avståndet är väl ca 1.5 meter ifrån mig. Inställt på "Pc-läge" så pixlarna/bilden är otroligt mjuk och bra. Avståndet är inga problem för mig; jag har ibland tv på när jag sitter och slösurfar men när jag jobbar så har jag Logics mixer där. Kör! Du blir nog supernöjd 🙂
  3. Om du bara ska ett 2.1 system till datorn så funkar väl det mesta. Basen "förstör" inte ljudet om du satsar på att EQ'a eller köpa ett kit med separat bas-kontrol. Tyvärr har de flesta 2.1-systemen baskontroll på själva subban, men det finns flera som har kontrollen uppe på satelliten eller på volymratten. Du får ju ställa in det själv. Annars om du vill satsa på studiomonitorer så skulle jag rekommendera KRK Rokit, dom är bra att lyssna på den typen av musik du nämner. Lite mer hi-fi, men det verkar inte som att du ska sitta och mixa direkt. Lycka till 🙂
  4. Jag har inte frågat någon alls. Varför ska du alltid försöka dumförklara folk? Jävla dålig attityd på dig. Däremot så har jag läst mycket intervjuer och sett många intervjuer med framgångsrika producenter som inte gör som "man brukar" i vissa lägen. Inte i exakt detta läge men såvida man inte är autistisk så bör man kunna förstå vad jag menar på. Många sound och slutliga mixar har framkommit genom nya ideer och okonventionella sätt, men med det sagt så är ju många plugins (t.ex) skapade för just specifika ändamål. Exakt. Så vad var det du undrade igen?
  5. Är det inte du som ska spela allan i varje tråd? Knappast samma topic vi snackar om nu och det vet du själv. 😏
  6. Om du nu använder L2 så bör du ha den absolut sist och inte hålla på och EQ'a efter den.. 😲
  7. Kolla med Obaren om det finns kvar. Ligger inne på Sturecompagniet, en trappa upp om jag vill minnas rätt? Där hade jag min releasefest, skönt ställe.
  8. Klicka på äpplet, systeminställningar, ljud. Där ändrar du på "ljud ut".
  9. Men ALLTSÅ.. ska vi sammanfatta att alla har lite egna sätt, men i grund och botten finns det ju vissa grundregler man bör följa, som är "rätt"? Fråga många topp-producenter om dom gör på det "klassiska" sättet så kommer du få ett rungande NEJ. Vissa kompressar skiten ur saker och ting (som är "fel" enligt nån regelbok) men i vissa fall låter det GRYMT. osv, osv.. Kolla in Waves L2 om du vill pressa på volymen "underifrån" och tänk inte ihjäl dig. Osäkerhet när man mixar (när man inte vet vad pluggar gör osv) kan ofta förstöra jättemycket. Gör dig bekant med några få pluggar, läs på, kolla youtube, dra egna logiska slutsatser och LYSSNA. Lycka till 🙂
  10. Jag börjar bli lite sugen på Crimson faktiskt.. den gör allt som jag behöver och är dessutom snygg 😄 Dock vet jag inte om lamporna kommer störa ögonen i nattliga sessioner, men men.. id22 verkar nice! Svårt val.. Killen på 4Sound som jag snackade med sa att Crimson är suverän. Inget har tummats på gällande micpreamp etc.
  11. Focusrite är kända för sina preamps. Jag har själv ett Scarlet 2i2 men det använder jag bara för vocal-mic. Är väldigt nöjd med den, men har ingen erfarenhet av Line 6 UX1 tyvärr.
  12. Masterkanalen lämnar jag helt orörd om jag ska lämna in på "riktig" mastering. Man behöver ha lite headroom för att kunna mastra. Jag brukar ligga på ca -5 db iallafall om inte mer. Samtliga kanaler är sänkta, brukar aldrig lämna nån nära nollan, men om jag gör en låt hemma som jag ska lägga upp på t.ex Soundcloud eller Spotify utan ett skivbolags inblandning så brukar jag bounca ner finalmixen som jag putsat i två filer; en med vocals och en med instrumentalen. Sen kompressar jag ihop dom lite lätt, putsar till ytterligare och avslutar med t.ex en ultramaximizer/multiband compressor, det beror helt på låten. Allt får en egen karaktär. Det viktiga (enligt mig) är att inte kriga ihjäl sig i detta loudness-war, men ändå inte avsluta på -10 db liksom. -0.2 brukar jag avsluta på. Öronen bestämmer. 🙂
  13. Kilomi

    Vocal Box

    i lådan kan du nog sätta upp strumpor, eller en kopp kaffe. Det finns flera faktorer som spelar in, inte bara teorin att en liten låda kring micken hjälper mot "rumsreverb". Men klart, kanske bättre än INGET men precis som man redan sagt i tråden så får du nog "instängd" karaktär på rösten.
  14. Kilomi

    Vocal Box

    Tror du missade vem jag riktade det mot.
  15. Kilomi

    Vocal Box

    Vad har det med nåt att göra? Han har satt upp skumbitar på väggen vid mickstativet, förmodligen som "akustikbehandling" men dom där hjälper inte ett dyft eftersom dom är så tunna. Om det är trä eller MDF bakom = skummet ger INGEN dämpning.
×
×
  • Skapa ny...