Jump to content
Annons

Emil Hansson

Medlem
  • Antal inlägg

    14
  • Gick med

  • Senast inloggad

Rykte i communityn

1 Neutralt

Om mig

  • Kön
    Man
  • Stad/plats
    Malmö
  • Intressen
    Musik, film och litteratur.

    Jag gör support åt Steinberg i Sverige, Norge och Danmark. Men jag lovar, jag säljer ingenting. :)

Min musik online

  1. Är det Cubase Artist eller Cubase Elements du har? Tidigare i tråden nämns Elements. Cubase Artist kräver USB-eLicenser (dongle). Med sådan så sparas inga licenser på datorn. Cubase Elements licensen däremot kan ligga antingen på Soft eLicenser (på datorn) eller på USB-eLicenser. Om det är Elements du har och saknar den licensen på datorn så måste du återaktivera den. Se här: http://stsupport.eu/selguide_se.html#two
  2. Registrera och logga in dig här: https://www.steinberg.net/en/mysteinberg.html Där hittar du "Trial versions" i menyn, vilken innehåller Cubase Elements 6.
  3. Varför inte söka i Key commands rutan i Cubase? 😉 Skriv in "Edit VST instrument". I stort sett allt du kan göra i Cubase kan du skapa snabbkommando för. Med Macro så kan du till och med kombinera flera kommandon.
  4. Tror att det är den där "Core installer" som inte alltid laddas ner som den ska under installationen. Dra ner och installera den separat istället. Finns längst ner här: http://www.steinberg.net/en/support/downloads/downloads_cubase_7.html På samma sida finns även "Complete installer", som redan nämnts.
  5. Testa att avinstallera och installera om Cubase. Låter som att något gått fel vid installationen. 6.5.4 bör du inte installera om du inte upplever de problem den åtgärdar. Det är en otestad uppdatering.
  6. Kör "Backup project" men se till att du inte har "keep current project active" ikryssat. Sedan bör det ha löst sig.
  7. Hej! Se till att ditt projekt inte ligger i en skrivskyddad mapp. Använd i så fall funktionen "Save project to new folder" från "File"-menyn och lägg det i en ny mapp.
  8. Halloj! Aktivera en drum map på ditt MIDI-spår så går det. Ändra "I-Note" för de noter du vill spela upp annorlunda. Om du t ex vill att tangent F1 ska spelas upp som C1 så leta upp C1 i kolumnen "Pitch" och sätt "I-note" till F1.
  9. Om du tänker redigera video så bör du använda ett videoredigeringsprogram. Cubase är bara tänkt att användas för att ljudlägga en redan färdig video. Det enda du kan göra är att byta ut ljudet i video-filen.
  10. Googla på "convert wmv to avi" t ex så hittar du nog en del tips. Jag har inte mycket erfarenhet av video själv.
  11. Hallå! .wmv fungerar inte sedan Cubase 5.5 då Steinberg bytte videomotor till QuickTime. I regel ska det fungera med alla video-filer som du kan spela i QuickTime player. http://www.apple.com/quicktime/download/ Mer detaljer här för den som önskar: https://www.steinberg.net/en/support/knowledgebase_new/show_details/kb_show/new-video-engine-for-cubase-and-nuendo/kb_back/2025.html
  12. Du behöver bara återkativera en gång per dator du installerar på. Licensen på din gamla dator ligger kvar.
  13. Tack och detsamma! Inte lyssnat igenom allt än men Beyoncé mixen är riktigt bra!
  14. Testa att öka "buffer size" i ljudkortets kontrollpanel. Kan oftast kommas åt genom Cubase -> Devices -> Device setup -> "Namn på ljudkortsdrivrutinen" -> Control panel. För den händige finns det ett program här som kollar om det är någon komponent i datorn som spökar: http://www.resplendence.com/latencymon
  15. Om du installerar på en annan dator så måste du återaktivera licensen. Skapa ett MySteinberg-konto på www.steinberg.net, om du inte redan har ett. Logga sedan in och klicka "activation & reactivation" -> "Cubase Elements 6" -> "Reactivation". Här fyller du i din gamla aktiveringskod som kom med Cubase och det Soft-eLicenser numret som du hittar i eLicenser control center på den nya datorn. När det är gjort så får du en ny aktiveringskod så att du kan ladda ner licensen på nytt. Om du vill kan du även köpa en USB-eLicenser och flytta licensen dit så att du slipper återaktivera för att installera Cubase på en annan dator.
×
×
  • Skapa ny...