Jump to content
Annons

Starsailor

Medlem
  • Antal inlägg

    105
  • Gick med

  • Senast inloggad

Rykte i communityn

0 Neutralt

Om mig

  • Kön
    Man
  • Stad/plats
    Uppsala
  • Intressen
    Många!
    Musikinstrument i överlag, gitarrbygge, studioinspelning, friluftsliv, resor, matlagning, mtb mm...
    Läser mer än jag skriver på studioforum. Hänger mer på ljudbojen och diskanforum. Men har en känsla av att det kommer bli mer här framöver... :)
  • Hemsida
  1. Ja, jag håller tummarna för att slippa större problem med basen. ☺ Självklart kommer det bli en kompromiss oavsett hur jag gör, men det är helt ok. Det finns utrymme för absorbenter på sidorna om där jag sitter (även om de kommer behöva placeras på säkringsskåpet och därmed hamna en decimeter närmare höger öra jämfört med vänster absorbent), på väggen och dörren bakom där jag sitter samt i taket. Hur menar du med att sätta upp absorbenter på andra sidan väggen? Kanske ska börja kika på lite olika absorbent-paket. Efter uppmätning såklart. Får återkomma i tråden så fort detta är gjort. Kan behöva lite assistens med att tolka data... Om jag nu testar att mäta med en njure så placeras den vid "mixplats", men bör jag rikta den framåt, dvs mot bildskärmen eller kan det ge någon användbar info att även rikta den mot andra håll i separata mätningar?
  2. Jo, men det är det jag också tror, eller iaf hoppas på! ☺ Det finns ventilation i taket, men det är kännbart varmare inne i rummet jämfört med utanför så jag vet inte hur väl den fungerar. Den susar iofs en del från den och det är ju positivt ur ventilationsperspektiv. Sen kommer jag behöva stänga igen den åtminstone vid inspelning då den annars stör. Kanske får installera en tystgående fläkt för att få lite behagligare klimat/temp där inne. Material: Väggen där bordet står är av betong (mot grannarna). Sällan jag hör grannarna så det är bra. De andra väggarna är gips, rätt tunna väggar. Väggen bakom där jag tänkt sitta finns även dörren in till rummet. Takhöjd är 247 cm. Ljudisolering hoppas jag slippa en stor del av. Inspelning av akustiska instrument kommer bara ske när jag är själv hemma. Har svårt att tänka mig att det ens skulle vara möjligt annars. När det gäller grannen antar jag att de inte hör så mkt eftersom jag inte hört de så mycket, men och andra sidan vet jag inte hur mkt det skulle höras om jag skulle vrida på lite på stärkaren eller ta i och sjunga t ex. Svårt för detta. Går det att få till någon ljudisolering på den lilla ytan tror du?
  3. Ja, det vore nog absolut bäst att mäta upp rummet och utgå från det. Har dessvärre ingen mätmikrofon eller rundtagande mikrofon. Riktade stormembranare har jag och jag kanske får börja där. Har även en stereomik, kan det vara något till detta ändamål?
  4. Aha, najs. Tramporgel är trevligt, skulle också vilja ha en. Japp, diskarna hänger löst enbart i banden. Det är rätt safe, så länge man inte vänder upp och ned på burken och det händer ju inte så ofta. 🙂. Krokarna/hållarna som sitter fast i hårddiken där banden är går dessutom runt ganska långt så det ska mycket till innan bandet hoppar av en krok. Sen är det ju fyra krokar/hållare. Jag har en disk uppsatt så. Hittade alla delar på Bauhaus. Finns säkert några butiker utåt Häggesta som har samma saker. 🙂
  5. God dag! Har tvingats nedgradera storleken på min studio avsevärt. Har numer tillgång till en f.d. klädkammare på 2,45(!) kvadrat (se bifogad skiss). Just nu är det helt kalt i rummet och jag går i tankar på hur jag ska inreda och optimera ytan. Får såklart satsa på att utnyttja väggar och höjden så mycket som möjligt och inte ha mer än det mest nödvändiga på plats. Instrument finns t ex i andra rum. Till min fundering: Skulle ni ha gjort något i akustikbehandlingsväg och isf vad? Eller är det knappt lönt med tanke på utrymmet? Jag menar, stoppar man in flera basfällor och andra absorbenter så blir det kanske inte så mycket utrymme kvar hålla till på och ljudmässigt finns det kanske risk att det blir helt dött. Jag är alltså fullt medveten om att det inte kommer gå att få till något riktigt bra ur ljud/akustikhänsyn, men om det går att förbättra något så tar jag tacksamt emot tips på vad och hur. Rummet ska användas till att spela in gitarr, bas, synt, sång samt mixning. Tack på förhand!
  6. Tjenare! Kul med ny lokal, man blir ju lite nyfiken på vad du gör för musik nuförtiden! Så här gjorde jag med min burk. Hängde upp diskarna i elastiska band, funkar kalasbra. Billigt dessutom. 🙂
  7. Trollull + greppbrädesskydd är ett hett tips. http://gitarrdelar.s...roducts_id=2392 http://gitarrdelar.s...roducts_id=2169 Beroende på hur mycket rost det är kan du börja med 00 eller 000 istället 0000 som i länken. Se till att skydda mickarna så du inte får in rester från trollullen där. Lycka till!
  8. Kör Studio one 2 (bytte bort Nuendo efter 10+ år).
  9. Ok, jag känner att jag måste ge er en till chans att lyssna (läs: kommentera gärna!) ☺️
  10. Japp, "Don't fall out of windows" är titeln på den senaste inspelningen med ett av banden. I vanlig ordning är det ganska varierat. Gillar du inte ena låten kanske du gillar någon annan. Lyssna och njut(?) 🙂 https://ondaradio.bandcamp.com/ Jag är medveten om att det finns en kategori för låtkritik, men jag hade tydligen inte rätt att lägga upp låtar där. Dessutom verkade det bara gå att lägga upp en låt i taget. Jag ville bara lägga ut en länk. Hoppas det funkar. Flytta gärna tråden i annat fall. Tack.
  11. Ok! Det låter som en bra idé. I mitt chassi finns det dock bara två platser och en är upptagen av dvd'n. Den plats som är kvar ser jag tyvärr ingen möjlighet att kunna hänga upp disken i. 😕
  12. Fortsättning... Lägesrapport: Hårddisken är alltså problemet eftersom den genererar vibrationer i chassit. Provade att lägga disken på golvet och då försvinner alla problem, men så fort disken vidrör chassit för den oväsen. Jag vågar påstå att jag inte har överdrivet hårda krav på ljudnivån. R4-chassit har också dämpningar/gummifötter i själva "hårddiskvaggorna"/fästena (som din cborg), men de hjälper uppenbarligen inte alls. Upphängning verkar mao vara den enda lösningen. Jag hittade den här guiden som jag tyckte verkade vettig: http://www.sweclocke...g-av-harddiskar Problemet med R4-chassit är att det är så smalt där hårddiskarna sitter att det i princip är omöjligt att hänga upp den där utan att disken ändå vidrör chassit. 🙁 Jag är tveksam till om det går att hänga upp disken lodrätt heller eftersom det knappt finns något att hänga upp i. Jag vet heller inte om en hårddisk kan hänga hur som helst och fungera korrekt. Dessutom har hårddisken ett ”breathing hole” på ena sidan som inte får täckas över av en ev upphängning (resårband). Jag vet heller inte om det är lämpligt att ett resårband ligger an mot baksidan av hårddisken, dvs över kretskortet. Hilfe!! Börjar bli lite desperat här...
  13. Uppdatering! Har nu felsökt datorn i jakt efter det störande brummet. Resultat: chassifläktarna, nätaggregatet och CPU-kylaren låter, men inte mer än lite sus. Det är helt ok. När jag däremot ryckte ut SATA-kabeln ur hårddisken, ja då kom ljudnivån ner till den nivå jag hade förväntat mig innan jag köpte datorn. Dvs den nivå som så många med tysta datorer skriver att de har (ett svagt sus som man i princip måste lägga örat intill för att höra). Jag har ingen aning om det är nåt fel på min hårddisk eller om det faktiskt ska låta så här mycket. Ni som skriver att ni har riktigt tysta datorer, vad har ni för hårddiskar och har ni gjort något för att få de tystare? Bortsett från detta orsakar hårddisken även problem genom att ge upphov till vibrationer i chassit. Dessa kommer och går lite som det vill och överröstar både hårddiskens brum och fläktsuset. Har spelat in både hårddiskbrummet och chassivibartionerna, men jag fick visst inte lägga det filformatet på forumet. Jaja, nudå? Man kan ju fundera på om man ska reklamera disken eller inte… Sen tycker jag inte att chassit känns helt stabilt. Trycker jag på båda sidor av chassit så bågnar chassit upp på ovansidan. Är väl egentligen inget att bry sig om, men det var inte vad jag hade förväntat mig.
  14. Som jag sagt från början så har jag inga problem med ett svagt brus/sus (det hade jag räknat med), det är brummet som är störande. Det är alltså inte samma sak. När andra har samma eller liknande uppsättning komponenter och inte har brummet stör det mig ännu mer...
  15. Pratar vi om hur inställningarna är i programmet du länkade till nu? Allt som har med energisparläge har jag stängt av. Har aldrig sett någon som rekommenderar något annat. Lustigt. Jo, det är jag med på. Bör jag då ändra något utifrån bilderna på BIOS jag la upp? Låter som nåt jag inte är sugen på att göra själv. Är ingen datorbyggare direkt. Plockar man isf loss fläkten helt och klär den med något tunnt dämpande material och sen sätter tillbaka som vanligt eller? Låter mest logiskt. Datorn står på mjuk matta i dagsläget. Tack, men jag bor i Uppsala. Nä, det är så jag tänkt också, inte ändra sånt jag inte har koll på. Det skulle säkert kunna vara vibrationer som skapar brummet, men man tycker ju att Inet skulle märkt det och åtgärdat det isf. Jag var väldigt tydlig med hur viktig ljudnivån är. Får testa att plocka av chassi-väggen (hittade dock ingen spärr/öppning för detta, men det ska väl gå att öppna på nåt vis) och se om jag kan lokalisera brummet. Jag hoppas verkligen det. Får höra av mig till Inet annars. Segt… :/ Men det är alltså mer sannoliokt att det är vibrationer eller resonanser i chassit som skapar brummet snarare än att det är fläktar, kylare, diskar eller aggregat? Jag tänker så med tanke på att det låter trots att datorn är helt obelastad samt att de komponenter jag valt faktikskt ska vara tystare (andra verkar ju ha lyckats med likadana datorer.
×
×
  • Skapa ny...