Jump to content
Annons

silentdawg

Medlem
  • Antal inlägg

    22
  • Gick med

  • Senast inloggad

Rykte i communityn

1 Neutralt

Om mig

  • Kön
    Man
  • Stad/plats
    sthlm
  • Intressen
    ELEMENTS : 80-110 bpm, östkust, samplingsbaserat mellan 1993-96 är spelreglerna. Dessa regler bryts mycket sällan,

    Jag är nästan aldrig här, sök mej på soundcloud om du behöver den här typen av beats. Collabo kan tänkas!

    http://soundcloud.com/beatsbyelements
  1. om du är ute efter att få det att låta som scratch på riktigt, kolla med någon dj här som har vdj, tractor, itch eller nån liknande dj-programvara samt riktiga vinylspelare och tidkodade skivor eller dj-controllers. mvh
  2. Funderar starkt på att lägga av med musikproduktion, alternativt börja använda Reaper istället för FL. Har precis installerat om allting efter en hårddiskkrasch där drygt ett halvårs musikproduktion försvann och för några dagar sedan la min helt nya ss-disk från OCZ (köp aldrig en produkt tillverkad av detta företag) med resultat att allt är borta igen. Alla projektfiler, trummor och samplingar finns sparade och orörda på en separat disk men när jag installerar FL på en ny disk ELLER använder en klonad disk med exakt samma inställningar som den kraschade så är alla projekt som tomma skelett med bara trumspåren och basgångarna och ev andra instrument kvar. Samplingar & scratchljud och alla tänkbara wav el mp3filer som jag använt är bara tomma, röda block i playlisten. Har provat att spara projekten både med och utan ikryssad box för "save long sounds on disk" eller vad det står, men resultatet är exakt samma. Bara instrumenten inom FL ligger kvar, alla samplingar är "tomma" trots att källan inte bytt fysisk plats. Går det, som rubriken säger, att mappa upp dessa samplingar så även ett totalt idiotiskt program som FL kan spela upp dem som det sparades i projektet?
  3. Det blir ett riktigt bra mixtape med några amerikanska artister, verkar svårare att hitta spanska. Lust att sjunga en hook eller en hel låt? Pma mej, är inte inloggad här så mkt då nästan ingenting här handlar om den här typen av musik.
  4. Räcker pengarna till adidasoveraller och en svart bmw 320 också? skämt åsido, vad ska ni spela in melodierna och beatsen med, behövs inte nån daw och några usb/midi-kontroller åtminstone?
  5. Ingen spansktalande ännu men letar fortfarande.. 😱
  6. http://www.youtube.com/watch?v=HxN2nJIwWNM&feature=player_embedded Filmen är från -97 med dåtidens stora (rip Pac, Guru, Heavy D och BIG) och maler på lite spretigt om hiphopkulturen utan direkta djupdykningar men det är kul att se intervjuer med gamla hjältar och hur det lät då när så otroligt många artister kom ut och hiphopen förändrades för alltid..
  7. Jag använder uteslutande mitt vdj till scratching så det beror också vad man har det till. Men allt som följer med kontroller original brukar vara lightversioner och då suger alla lika mkt, inte ens lönt att jämföra.
  8. Jag har samma moderkort som ts, har du AI Suite så du kan övervaka och vid behov överklocka processorn samt styra fläkten? ladda ner den senaste versionen av det programmet annars. Vidare är det ljudkortets drivrutiner, skaffa asio om du inte redan kör det, kolla buffertfilen och öka den vid behov. Den datorn ska inte krokna så lätt, men 4 gig är poänglöst om du inte kör 64 bitars windows? hanterar bara några mb över 3 annars. hope it helps..
  9. Jag är inte så säker på att man har så stor känsla för just den här scenen om man tex. inte vet vem Christopher Wallace var eller ens var född när musiken fortfarande gavs ut på importerade vinyltolvor, men det är bara en riktlinje givetvis. Låter det bra spelar inte åldern roll.
  10. Ingen nu levande som kommer ihåg 90-talets akaisamplers, sp-12:or, sl1200's, gamla "riktiga" mpc, vinylknaster och scratch? Jag är förmodligen på fel forum för detta. 😕
  11. Me too http://soundcloud.com/beatsbyelements
  12. Blåser liv i en riktigt gammal tråd...har provat serrato och traktor men kastade bägge till förmån för VDJ som har blivit riktigt bra i nuvarande version, går utmärkt att scratcha med förutom beatmixar och allt det vanliga.
×
×
  • Skapa ny...