Jump to content
Annons

johanvegna

Medlem
  • Antal inlägg

    17
  • Gick med

  • Senast inloggad

  • Dagar jag vunnit

    1

Allt postat av johanvegna

  1. Det går att använda elastic audio på många spår samtidigt. Både i 11 och 12. Jag vet inte om det finns någon övre gräns, men jag har kört på 8-10 spår i alla fall utan några konstigheter.
  2. Jag upplever också precis det ni beskriver. Jag tror det är så den mikrofonen funkar. Man behöver ha den mer eller mindre i munnen, och sedan basskära ganska brutalt. Jag har bara jobbat med den ett par gånger, men jag upplever att den funkar jättebra till lite ruffare saker. Typ rock, hårdrock, rapp. Men ska man ha något mer nyanserat så är det nog läge att kolla på en annan mikrofon.
  3. Intressant hur så många trådar slutar på detta sätt. Jag håller med iwanttobreakfree, vad är poängen med att trycka ner någon? Vi är alla olika och jobbar på olika sätt och har olika ingångar i det vi gör. För er som inte är intresserade av att samarbeta med grabben så är det väl bara att skita i det, eller hur? Och för de som är intresserade så får väl de ta ställning till om det finns täckning för det han säger och om det är värt att lägga sin tid där. Det finns två sätt att ha det högsta huset i stan. 1. Bygg det högsta huset. 2. Riv ner alla andra hus. Till iwanttobreakfree: Branschen är full av folk som "vet" hur allt ska va. Välj vilka du lyssnar på och hitta sedan din väg. Ditt självförtroende är din styrka, även om vissa kan bli provocerade av det.
  4. Kanon, lycka till med allt. Dela gärna med dig av slutresultatet, ska bli kul att höra.
  5. För den som vågar sig ut ur studion så finns det en mycket trevlig festival i Mariefred. SM för Gatumusikanter. Vem som helst får vara med och spela på Mariefreds gator och torg. Förra året kom det ca 15.000 besökare. Roligt evenemang både som musikant och besökare. För mer info, kolla in hemsidan http://smgatumusikanter.se/
  6. Jag tror att det du beskriver är ganska vanligt. Eftersom vi idag har i stort sett obegränsat med kanaler är det lätt att bara lägga på massor av instrument och effekter. Resultatet blir, precis som du beskriver, ibland att det blir för mycket. EQ kan i viss mån hjälpa till. Men jag tror att ett bättre sätt är att välja ut vilka instrument som faktiskt tillför låten något, och vilka som man kan stryka. Ett annan sak som jag själv ofta kommer på mig själv med att göra är att alla instrument spelar hela tiden. Men gitarren kanske inte måste spela öppna ackord hela låten. Virveltrumman kanske inte måste vara med i första halvan av versen. Det feta stråk-arret kanske bara skall vara med på sista refrängen, osv ... Ett sista tips kan vara att mixa med alla spår igång. Ofta EQar man ett instrument i taget, och lyssnar bara på det. Det leder ofta till att varje instrument i sig låter svinbra, men helheten blir "för mycket". Varje instrument behöver bara fylla ut en liten del av ljudbilden, inte hela. Detta är såklart bara generella tips som man kan ha med sig när man jobbar. Det viktiga är att du själv gillar vad du gör. Gör aldrig något bara för att "man ska göra så". Hoppas det kan vara till någon hjälp.
  7. Jag gillar ditt självförtroende, det kommer ta dig långt. Släpp aldrig det. Tyvärr så tror jag inte resten av musikbranschen tycker att det väger så tungt att du har många på facebook som gillar dina selfies. Hårdfakta i stil med YouTube-visningar eller Spotify-spelningar och liknande spelar nog större roll. Det är nog förklaringen till att du inte blir överöst med erbjudande från producenter. Men lyckas du få ut låten och det blir en hit så förändras sånt snabbt, branschen är väldigt nyckfull. Jag håller tveklöst mest på med rock/alternative. Men inte bara. Så man kan nog se det som en chansning att anlita mig, kanske blir det en AC/DC-dänga 🙂 Känner du för att gå vidare med någon så brukar (i min värld) arbetsgången vara följande. 1. Skicka över demon 2. Berätta om planen för utgivning och marknadsföring 3. Producenten tar ställning till om hen kan ta på sig uppdraget 4. Förhandling om rättigheter och fördelning 5. Arbetet startar 6. Världsstjärna för resten av livet Ska det vara klart i slutet av maj, så finns det ingen tid att förlora. Så var noga med vilken producent du väljer, du kommer knappast ha tid att byta efter ett par veckor.
  8. Jag fattar att du inte vill skicka runt låten till hela världen. Men det är nog svårt att få någon bra att ta på sig ett jobb utan att veta riktigt vad det är. Jag skulle säkert kunna prioritera att prodda låten och ha den färdig i slutet av maj. Men som alltid så kan du bara välja två av följande tre element: Snabbt - Bra - Billigt. Så ska allt göras på en månad (snabbt), och det ska vara världskvalité (bra) , så får du stryka billigt. Det betyder inte alltid cash, det kan lika gärna vara %. Vem du än väljer som producent så tror jag att du får ställa in dig på att spela upp låten innan någon tackar definitivt ja.
  9. Jag förstår. Du får gärna skicka över demon om du vill. Så kan jag ta ställning till om jag har något att tillföra.
  10. Vad är det för status på låten i nuläget? Finns det någon demo eller nått? Skall allt spelas in igen "på riktigt"? Eller är det redan gjort? Jag kan vara intresserad av att titta på det.
  11. När en inte är bäst på att spela blir en bäst på att klippa ... Du har PM,
  12. För mastring använder vi ofta Cuttingroom. Det känns som ett säkert kort, ingen risk att det blir dåligt.
  13. Som alltid är måste väl det viktiga vara att lära sig hur monitorerna låter. Har du ett par billiga monitorer, i stil med de du är inne på nu, är det klurigare att veta att det kommer att låta bra än om du har ett par dyrare (bättre). Är budgeten under 2000 spänn så skulle jag nog också rekommendera ett par bra hörlurar istället. Men är det högtalare du är ute efter skulle min rekommendation vara att vänta tills du har råd att köpa ett par lite bättre. Samtidigt ... Tycke och smak om vad som låter bra. Har du bra öron kan du absolut lära dig mixa i billiga monitorer.
  14. Du har fått PM från mig.
  15. Ja det löste sig. Avid vägrade hjälpa till med då klev Behringer oväntat in i matchen och löste problemet på 2 minuter. Det saknades mycket riktigt en drivrutin. ASIO-drivrutinen finns här om någon annan skulle stöta på samma bekymmer. http://www.behringer.com/EN/Support/U-Control-Downloads.aspx Så nu rullar ProTools med Behringermixer som ljudkort. Inte världens bästa ljudkvalla men funkar bra till slaskinspelningar.
  16. Jag sitter med samma problem. Har testat alla varianter på lösningar jag hittar, på alla forum jag hittar, men inget hjälper. Allt funkade bra, sedan formaterade jag om datorn och nu går det inte. Jag har i och för sig inte en Mbox utan ett Behringerbord med USB-anslutning som, som sagt, funkade bra tills nyss. Har jag glömt någon drivrutin när jag formaterade om kanske? Ska man inte kunna köra PT9 utan hårdvara, eller med det inbyggda ljudkortet? Fattar inte vad som händer. Grymt frustrerande. Dödar lite av kreativiteten.
×
×
  • Skapa ny...