Jump to content
Annons

PMFD

Medlem
  • Antal inlägg

    74
  • Gick med

  • Senast inloggad

Allt postat av PMFD

  1. Jag har testat lite nu och fick ett "bra" pris av Claes. Line Audio Design CM3 - Mikrofonen ger ett kanska klart ljud för ak gitarr, beror mycket på omgivning. Helnöjd. Den är som jag förväntat mig. Joemeek ThreeQ - Svårt att jämföra här men tycker den är helt funktionell för mikrofon/line in i denna prisnivå. Mycket bättre ljud än billig mixer enl mig. Låg förstärkning på signalen. Trotts detta tror jag inte att det är värt att använda sig av högre signalstyrka än Joemeek ThreeQ´s max-nivå, för vanligt bruk. Ultrasone Proline 750 - En aning plastiga men det skiter man i när man lyssnar genom dom. Har alldrig ägt ett par klarare lurar. Helt fantastiskt ljud. STUDIO PROJECTS B1 - Inte fått varan än. Väntar.
  2. Köpte en Joemeek ThreeQ av Cleas här på forumet och tycker att den var värd sitt pris helt klart. Claes svarar nog på denna fråga.
  3. Jag hade samma problem. Dock löste det sig med bättre dator. Har du dom rätta drivrutinerna? Kan vara bra att gå tillbaks och testa äldre drivrutiner också. Kanske har du kortet för nära typ, grafikkort. (Aldrig varit med om men folk tipsar det) Sen om inte datorn fungerar så bra ihop kan också bero på komponenterna.
  4. Det är en djungel där ute. Köpte en P4 3.4 nyss med 3Gig ddr2. Den flyter mycket bra och är framförallt stabil. Sen tror jag att ett av de viktigaste valen är moderkortskretsarna i samband med AMD. Men efter mycket diskussioner om detta kan du nästa bara blunda och välja. Känns som vågen slutar med jämnvikt. Jag skulle trotts detta ta AMD-system i dagsläget.
  5. Hej! Jag har beställt, hum, följande: Line Audio Design CM3 Joemeek ThreeQ Ultrasone Proline 750 STUDIO PROJECTS B1 Så nu kan ni kalla mig för marionetten hedan efter. Tycker att bedömma mickars kvalitet och vilken som ger det bäst anpassade ljudet för min smak är lite som att fönsterhandla. Man får inte hela intrycket på att jämföra liknande mickar i en butik. Så istället bestämmde jag mig att lyssna på råd som gavs här till största del och förlita mig på andra. Kan tillläggas att B1án vill jag ha för att jag är mer nyfiken på den, än att jag tror att jag kommer att ha stor användning för den. Sitter på ett par Ultrasone HiFi 550 redan och ville gärna uppgradera mig lite. Word till Claes för god support och bra paketpris! Köpet är dock inte genomfört än. Skall försöka komma ihåg att skriva vad jag tycker om mickarna och de andra prylarna när jag testat dom. Det kanske blir mer handel på detta vis, beroende på omdöme. Ha det!
  6. Ser ut som det jag börjar med är Sontronics STC-1, Studio Projects B1 och Joemeek ThreeQ beroende på säljarens pris. Jag kommer troligen vilja ha bättre så fort jag fått varorna, tyvärr. Jag önskar att man skulle köpa top of the line produkter med en gång. Så man slipper ta dessa småsteg. Tack råd och rön! Tack Cleas för bra och snabba svar!
  7. Hur är studioprojects micpreamp jämfört med andra? Är fortfarande kluven. Har testat en del mickar nu. Det enda som slår mig är att ljudet följer priser oftast.
  8. Småmembransmikronfon är prio 1 (Funderar på en av varje dock). Skall spela in främst nylonsträngade gitarrer och piano. Känns som oktava som du säger är ett säkert kort. Vill testa den först dock. Det fanns något signalement som visade på att det skulle vara en äkta oktava. Någon som mins? B1án kan inte heller vara piss i sin prisklass med tanke på micen´s popularitet. Verkar gå som smör. Skall höra med freddans vad dom ger mig för priser först innan jag ger mig i kast med mer.
  9. Okej tack för att du visade mig till din sida. Blev inte så kycket klokare dock. Vill ha mer personliga åsikter här. Har inte varit här på väldigt länge. Och senast jag krev något här har jag för mig att jag blev hänvisad till din sida. 😄😆 MER!!!!
  10. Jag är ute efter kondensator-mikrofoner till akustiska intrument mellan 500kr-3.000kr. Det beror lite vad man kan få för pengarna. Har kollar lite runt lite på nätet och även sökt äldre trådar. Är inne på ADK SC1, ADK Vienna edition, AKG C 1000 S, Sennheiser e 614, Sontronics STC-1, Studio Projects C4 Någon som har tips och råd kring kondensatormicar som är lämpade till akustiskt? Vill gärna ha valuta för pengarna om ni förstår. Skriv det ni vet!
  11. Jag har kollat lite på forumet och tycker det behövs en sammanställning på datorer som fungerar utan problem i samband med studio-applikationer. Då talar jag inte om datorer från Apple och Frost med mera. Jag talar om datorer som ni plockat ihop, funkerar felfritt i era studio-applikationer och är nya (2005 och senare). Syftet med tråden är att folk skall få råd och tips på säkra kort vad det gäller nyinköp av datorer som fungerar för musikbruk. 1. Vilka program, operativsystem och versioner använder ni er av? 2. Vilka komponenter består datorn av (Moderkort, Chipset mm)? 3. Priset ni gav för datorn? 4. Håll er till ämnet.
  12. Hej! Kollar här på forumet angående musikdatorer och har lagt upp en auktion på tradera. Processorn är tyvärr på 3000+ 400fsb men billigare. http://www.tradera.com/auction/Processorer/aid_25169589
  13. Gillas! Melodin är mycket bra (Kärnan enligt mig). Får lite Disney-feeling eller annan tecknad långfilmskänsla över låten. Jag gillar inte alls arrangemanget. Känns tamt på något vis. Låg gitarr med piezo-ljud.
  14. Helt fel. Kör från stereo(L/R) till stereo Har läst manualen och uppdaterat drivrutinerna. En sak är säker. Det har inget att göra med hur jag kopplat mitt ljud. DVS från utgång på ljudkortet till mina öron. Tack i alla fall.
  15. Ja vem har ett jordat hem? Har alldrig varit men om det heller 😄 . Vart får du det ifrån? Datorn går från ett jordat uttag i alla fall.
  16. T j a ! B e h ö v e r l i t e h j ä l p m e d e n s a k . K o l l a p å ä m n e t l j u d k o r t o c h h j ä l p m i g m e d d e t s a t a n s b r u s e t ! T a c k p å f ö r h a n d . B e h ö v e r v e r k l i g e n h j ä l p m e d d e t . D e t ä r e t t J u l i @ k o r t s o m j a g t r o r ä r g a n s k a v a n l i g t .
  17. Japp jordat var det här. Skall göra ett test på en annan data för att se om det är burken som krånglar. Undrar om man kan lämna tillbaks kortet för reklamering?
  18. Hej! Köpte ett internt ljudkort förra veckan med 2 in och 2 ut-gångar. Jag installerade utan problem. Dessa in/ut-gångar är tele honor och ljudkortet är ett Juli@ till PC. När jag har på datorn och med hörlurar i avges ett konstant brus som skiftar i dB i samband med datorns arbete. Alltså bruset hörs även vid lågt datorarbete. Har satt kortet så långt i från grafikkortet som möjligt dvs 6pci-platser ifrån. I från en av teleutgångarna sitter en omvandlare till liten tele som min hörlur är kopplad till. Vad kan felet vara?
  19. Bra! Under vissa partier får jag Lennon-vibbar. Skulle sitta fint om du formar den till något Stevie Wonder-aktigt, kanske. Men generellt känner jag mig obekväm av låten.
  20. Inte alls dumt. När sången kommer in blir allt mer levande. För tankarna till Blind Melon.
  21. Mycket bra komposition. För lång tyvärr för min smak. Jag tycker gitarren låter alderles för bra. Be någon att spela in gitarren vet ja. Annars tycker ja att du har bra smak.
  22. Ganska ljus låt. Nice´igt! TV-spels(fantasy)-känslan är trevlig. Miljö-ljuden stärker stämmningen. Fortsätt i den riktningen!
  23. Oj, du är inte musiker själv va? 😉 EDIT: Dock va det väldigt mysig stämning på låten 😛 bra gjort! Spelat sen jag var 8 år. De senaste 8 åren har det dock varit mest klassisk gitarr. Men jag låter frågan vara obesvarad pga av defintionsbrist. Kan bli en löjlig diskussion av detta. Vad jag jämför med är som sagt "Proffsmusiker" och då en bra inspelning. Dels pga av att dessa samplingar som används i ljudbanker ofta är riktiga samplingar vad det gäller orkester-intrumenten. Och dels pga av att det låter som att det skulle kunna vara proffmusiker som spelar så rent. Vi får inte glömma att det är en bred skillnad på vilka det är som spelar, som är proffs. Det är svårt att motivera att ljud i låten inte skulle "kunna" fömföras med en bra inspelning. En annan sak är redigering av inspelningar kan få det att låta för bra/rent. Men din tolkning tyder på att du tror att jag tycker att "alla intrument" låter som riktiga (akustiska) inspelningar. Men jag förstår att du kanske förhåller dig till folket här på forumet rent generellt och deras förutsättningar för inspelningar. I så fall har du tolkat lite skevt Lavrell.
×
×
  • Skapa ny...