Jump to content
Annons

MacTS

Medlem
  • Antal inlägg

    54
  • Gick med

  • Senast inloggad

Rykte i communityn

0 Neutralt
  1. Hej! Jag har några projekt som är inspelade i Cubase SX3. dessa ska nu mixa av en person som kör Sonar. Är det nån som ha tips på hur man får över projekten på smidigaste sättet från Cubase till Sonar? Jag vet att man kan exportera varje enskilt spår till wav och sedan importera dom i Sonar, men finns det nåt enklare/smartare sätt...???...
  2. Kul! Jag hör av mig till dig med låt och text!
  3. Hej! Jag håller på med en låt men jag känner att mina röstresurser inte riktigt räcker till. Jag når inte de höga toner som jag skulle vilja ha på låten. På följande länk finns en bit av låten upplagd med slasksång (obs...lite målbrottsvarning på refrängen..jag sa ju att jag inte riktigt klarade tonerna..). Skulle va kanonskoj om nån vill testa att sjunga in den. Kan skicka text och låten utan sång till dom som är sugna att sjunga. http://profile.ultimate-guitar.com/Macke/ . Låten heter reach_test med slasksång. Ljudkvalitén på denna site är väl sådär, men det hörs i alla fall.
  4. ION ägs av samma företag som Alesis så helt uselt lär inte setet vara. Alessis är det väl inget fel på, kanske men kitet är inget att ha. , men i en studio fungerar de inte. 😱 Klart att de kan funka OK i en studio speciellt om man inser att man INTE spelar vanliga trummor... Det var ju värst vad du tjaffsade emot 😳 Mitt problem var dels stabiliteten. Slår man normalhårt så fungerar de inte. Triggningen var inte heller tillförlitlig, (ett problem som jag delar med många andra som testat setet) Speciellt inte i pedalerna. Det var svårspelat så till vida att triggningen på cymbaler inte går att nyansera något vidare. Plus att hela setet känns plastigt. Som sagt man får inse att man INTE spelar på vanliga trummor, då funkar setet hyfsat och kan säkert komma till nytta i en studio, angående triggningen och plastigheten så är det dels en inställningssak och dels en vanesak roligare än att sitta och tråkrytmprogrammera blir det garanterat iaf. Okej jag förstår din poäng. Men då är det väl ett bättre anlternativ att skaffa sig ett enklare triggalternativ typ fingertrigger eller liknande. Ion seten säljs ju ändå som e-trummor. Hållbarheten, och triggmöjligheterna blir förmodligen bättre. 😉 Hej, Jag är delägare i ett litet företag som framförallt sysslar med PA ljud & ljus, men även lite studio. För några år sedan fick jag nys om detta trumset (inte från Ion, dom hade inte dessa då) och tog hem ett för att testa då jag tyckte att idén var alldeles strålande med riktigt billiga digitaltrummor. Modellen jag testade hade även en ljudmodul (Ion-setet måste kopplas till dator för att få ljud!). Här är min sammanfattning som "icke trummis": + setet tar liten plats + triggningen var helt OK -väldigt plastigt -plattorna är väldigt hårda -hihat-pedal och bastrumma har ej anslags känslighet. det är av eller på som gäller. Jag tog med setet till en repning med coverbandet jag spelade med för att trummisen skulle få testa och hans kommentar var ungefär: vilket dj.vla skit-set...så är man trummis ska man nog inte ha ett sådant. Är man inte trummis, men vill hamra lite i hemstudion så kan det kanske funka. Vi bestämde oss för att inte börja sälja dessa set..
  5. Tycker att det är en mycket bra låt och kanonbra framförande. Låten är dock värd en riktig bas. Tycker att sången ligger bra...kanske skulle kunna höjas liiiite..
  6. Tack H-Mike och Wernborg! Tar till mig kommentarerna och ska fixa lite i mixen. Angående tjejkören så var meningen att den ska ligga högt, då raden så att säga sjungs av tjejen som lämnat killen. Håller dock med om att resultatet inte blev riktigt som jag tänkt mig, så den ska sänkas.
  7. Nu har jag slängt upp den på studioservern (finns i första inlägget). Ska leta reda på din låt och lyssna imorgon.
  8. Håller med föregående talare. Skön låt med bra ljud! Du kunde variera mer på stämsången (som är bra, men kanske inte ska vara med hela tiden). Och upp med basen.
  9. tycker att både låt, framförande och ljud är kanon!! Tror nog att en liten hammond skulle kunna passa superbra i denna låt.
  10. Tack för kommentarerna! Ska se över virveln och ev också lägga om sången. Sången är tyvärr den del som jag brukar lägga snabbast (dvs, en del slarv kan förkomma...)
  11. LÅTNAMN: Farväl ARTIST/GRUPP: Marcus Backlund GENRE: pop LÅTLÄNGD: 2,40 KOMPOSITÖR: Marcus Backlund PRODUCENT: Marcus Backlund EV. MEDVERKANDE: Bara jag INSPELNINGSÅR: 2006 FORMAT: mp3 STORLEK: ca 3mb STATUS: En första mix LÅTLÄNK: Låten Hej, Har börjat ett litet projekt som förhoppningsvis ska resultera i en fullängdsskiva när det blir klart. Jag brukar vara lite slarvig när jag spelar in (är lite otålig...) och är ingen hejjare på att mixa, men tanken är att jag ska försöka vara mer noggrann och verkligen försöka få inspelningarna och mixarna bra på detta projekt. Totalt rör det sig om ett tiotal låtar i nån form av pop-stuk som ska spelas in och mixas. Skulle vilja ha kommentarer på denna första tidiga mix, vad ska upp eller ner, ska sången tas om osv Har även nya monitorer som jag inte har lyssnat in mig ordentligt på ännu. Tack på förhand, såväl ris som ros välkomnas. Allt för att kunna utvecklas. farvalv3.mp3
  12. Har bara hört versionen som ligger ute nu så jag kan inte jämföra med tidigare versioner. Vill bara säga att jag tycker att det låter kanon! Bra arr och spel/sång. Vad är det för bas?
  13. Hej Mådte hoppa in i hyllningskören här. Tycker att det är kanonbra!!!
  14. Yeaahhh! Detta rockar! Helt i min smak. Kommer att bli suveränt när det är klart. Har inget att klaga på. //MacTS
×
×
  • Skapa ny...