Jump to content
Annons

andka771

Medlem
  • Antal inlägg

    21
  • Gick med

  • Senast inloggad

Rykte i communityn

0 Neutralt
  1. Jag kan varmt rekommendera Edirol PCR-800. Skön känsla i tangenter och reglage. Jag använder den både vid live-spel för att styra mjukvaruinstrument i Mainstage och vid studio arbete i Logic och kan inte tänka mig att vara utan den.
  2. Ja, det funkar med sammanslagen enhet. MEN! Jag har haft lite problem med det. Jag har skrivit nån tråd om det ... vänta lite! Här är den, jag har ännu inte fått bukt med problemet dock. https://www.studio.se/index.php?showtopic...;hl=apogee+duet Lycka till! Synd, tveksamt om jag vågar chansa på att köpa den då, även om jag enbart är intresserad av att "aggregera" utgångarna. Kanske tryggare att gå för Motu Ultralight mkIII istället.
  3. Går det att använda Macbook Pro's inbyggda ljudkort samtidigt som Duetten? jag använder Mainstage för livebruk och kör i dagsläget bara med det inbyggda ljudkortet. En tanke jag har är att använda duetten för PA-ljudet och skicka en annan buss till det inbyggda ljudkortet för att använda som medhörning. Någon som vet om det fungerar?
  4. Japp, kanske inte den högsta ljudkvaliten, men duger i en PA-anläggning.
  5. Jag skulle rekommendera att ta en titt på Mainstage. Jag använder alltid det vid livespelningarna (har dock aldrig använt backtrack) och är helnöjd. Jag skulle lätt betala 4700 Kr enbart för Mainstage, så jag ser det som att jag fick resten av Logic studio på köpet! Hittills har jag använt en MAcBook med 2GB ram och det inbyggda ljudkortet och aldrig haft ett enda problem, trots att jag lastat hårt med pluggar och effekter. Är dock inne på att köpa Apogee Duet när ekonomin tillåter. Jag lägger upp alla ljud jag tänker använda under en spelning och byter sedan mellan dem med en enkel knapptryckning på MidiKeyboarden.
  6. Jag skrev tidigare att jag fundera på att köpa CME VX6 samt Logic Studio. Nu har jag testat dessa med blandat resultat. Först det dåliga: Konceptet på CME VX är lyckat men tyvärr är inte mjukvaran färdigutvecklad. Det ex. jag hade mjukvaruversion 1.02 och var hur buggig som helst. Problemet var att det inte ens gicka tt ladda in den senaste mjukvarufixen (1.09), det gick inte att få kontakt med datorn i uppdateringsmode, och jag testade både OS X, XP och Vista (3 olika datorer), så jag vet inte om den löst problemen. Jag tröttnade i alla fall på den, CME kan inte testat den alls innan den släpptes, för det gick inte att spara inställningar, det gick inte att röra de motoriserade reglarna alls när jag testade med Logic, massor med funktionalitet som stod beskrivning i handboken fanns inte implementerat, så det slutade med att jag lämnade tillbaka skiten. Uruselt att släppa hårdvara med så undermålig kvalite. Synd för tangentbordet var skönt att spela på och konceptet var lovande. Sen till det skojiga, Logic Studio: Mainstage är precis vad jag drömt om i livesammanhang och fungerar klockrent. Jättesmidigt att lägga upp ett helt gig och sedan sköta alla ljudbyten, parameterändringar osv från midikeyborden. Att dessutom få hela Logic Pro 8 "på köpet" är ju heller inte fel! Jag kommer köpa en Roland PCR-800 som efter några timmars testning i musikaffären funkar fint med logic, dessutom under halva priset jämfört med CME VX6.
  7. Efter att ha fått en demo av ProTools hos en kompis samt testat Logic Studio på Dlx Music i Stockholm var valet enkelt, Logic Studio springer åttor runt PT! Bara Mainstage skulle vara värt 4700 Kr! Precis vad jag letat efter länge! Nu återstår bara att köpa ett lämpligt ljudkort. Macbookens inbyggda verkar fungera hyggligt för uppspelning, men knappast för inspelning.
  8. Tyvärr är mina erfarenheter av kunnandet hos Östergötlands musikaffärer inte bästa. Personal som står och läser innantill och i bästa fall lyckas säga saker som stämmer. Har man läst på själv på produktens hemsida händer det tyvärr alltför ofta att man själv får rätta säljaren. 32 spår är med marginal tillräckligt för mig. Eftersom jag jobbar mycket med midi och mjukvarusyntar gissar jag Logic borde vara förstavalet, men efter att ha snabbtestat Logic Express 7.2 och inte alls gillat upplägget skulle jag gärna vilja se någon som kan programmet dema lite. Det är möjligt att jag bara missförstått arbetssättet. Så finns det någon i området Jönköping - Stockholm - Örebro som kan tänka sig lägga någon timme på att visa hur du jobbar i Logic eller Pro Tools, hör av dig!
  9. Hej, Efter att ha lämnat PC världen till förmån för Mac och även vill lägga Cubase bakom mig står jag i valet och kvalet mellan ProTools LE eller Logic Studio. Eftersom det är svårt att läsa sig till vilket som passar mig bäst undrar jag om det finns någon Logic Studio- samt ProTools LE användare som skulle kunna ge mig en timmes introduktion till vart och ett av programmen. Så om du använder Logic Studio eller ProTools, bor inom två timmars bilresa från Norrköping och kan tänka dig göra en demo för mig, hör av dig så blir jag överlycklig. Mvh Andreas
  10. 1.) Reason, med refill Reason piano 2.) Arturia Minimoog V 3.) NI B4 II Dessa använder för alla live spelningar.
  11. Fördelen är att om jag ändrar ljud i t.ex. B4:an så ställer reglarna in sig som drawbars:en står i pluggen. (Åtminstone hoppas jag att det fungerar så, håller på att kolla upp det) Sen är ju färgen + inbyggt ljudkort (2 in/2 ut) inte fel heller. De som har testat den säger att tangenterna ska hålla riktigt bra klass också. Ingen av dem, Rax så intressant ut, särskilt med tanke på priset ($50). Jag är i valet och kvalet om jag ska satsa på Logic Studio 8 eller Pro Tools /Andreas
  12. Vanligtvis har jag datorn placerad på ett ställ snett bredvid klaviaturen. Sen har jag tejpat fast en musmatta på klaviaturen att ha musen på, för smidig åtkomst. Är dock inne på att köpa en CME VX6:a för att ha de parametrar jag behöver pilla på direkt åtkomliga från klaviaturen. Dessutom smaskigt med motoriserade reglar.
  13. Jag GISSAR att så är fallet. Jag har inte haft några problem att komma ner på 5ms med Macbooken, lägre har jag inte provat eftersom jag inte sett någon vits med det. I fallet med powerknappen så pratar vi ganska hög klumpfaktor, vilket kan hända hända även med hårdvara. Jag råkade av misstag komma åt demo-knappen på en lånad synt och hittade inte stopp-knappen, när jag skulle byta ljud mellan två låtar, så det var bara att vackert vänta med demon klingandes i PA systemet tills den behagade vara färdig efter ca 1,5 min! Jag öppnar de virtuella instrument jag använder i stand-alone mode och assignar dem till olika midi kanaler. Den vanligaste setupen ser ut så här: Midi kanal: Plugg: 1 Reason/Reason piano 2 Reason/XT sampler med elpiano 3 Reason/Subtractor 4 Reason/Malstrom 5 Arturia Minimoog V 6 NI B4 II, Sen skiftar jag midi kanal med en ratt på midikeyboarden, går blixtsnabbt. Enda anledning till att gå via t.ex. Logic är att man kan till reverb eller compressor, men min erfarenhet är att de flesta ljudtekniker blir gladare om de får fixa den biten. En annan fördel skulle väl vara att man ha flera versioner av samma plugg med olika ljud igång samtidigt.
  14. Vill protestera lite mot detta påstående. Jag har kört en Edirol Midiklaviatur samt en Macbook laddad med Reason/Reason Pianos för piano/elpiano ljud, NI B4 II för orglar samt and Minimoog V för pads and leads och jag har aldrig haft ett enda bekymmer. Enda som behövs är en USB kabel mellan keyboarden och Macbooken samt en ljudkabel ut från Macbookens inbyggda ljudkort. Kör man PC åker man dock på ett externt ljudkort då den inbyggda ljudhanteringen suger rejält, läs extrem latency. Har man bara lite datorvana ska det inte vara några problem att komma igång. Tidigare släpade jag runt på en Yamaha S-80 samt en Nord Electro, men numera får de oftast stå kvar hemma. Någon gång då och då kan de få följa med på större spelningar för att få vägda tangenter (S-80) samt i enstaka fall Electron för att jag gillar orgelljudet i Electron aningen mer än B4:an. Oftast tycker jag det är värt att spara ryggen och bära 6 kilo macbook + midikeyboard istället för 35-40 kg s80 och electro.
  15. Jag släpade länge runt på en Yamaha S80 (Digitalpiano), en Electro 2 samt en gammal D-50 överallt, tills jag kom på att en Macbook och en Edirol midi klaviatur var betydligt trevligare för ryggen och låter nästan lika bra. Vad som är trevligt med Macbooken är att det inbyggda ljudkortet fungerar alldeles utmärkt till skillnad från PC:ns inbyggda ljudkort som ger en extrem latency. Har laddat Macbooken med Reason 3 + Reason piano för piano ljud och syntar, NI B4 II för orgelljud samt en MiniMoog V för lead-ljud och pads. Särskilt för repandet är det en väldigt trevlig rigg. På större konserter åker S80 med för att få viktade tangenter samt även Electron eftersom den har bättre orgelljud än B4:an. Men det är betydligt billigare att skaffa mjukvaru-plugins istället för hårdvara när man tröttnar på ljuden.
×
×
  • Skapa ny...