Jump to content
Annons

jeppeo

Medlem
  • Antal inlägg

    23
  • Gick med

  • Senast inloggad

Rykte i communityn

0 Neutralt
  1. Tack så mycket! Nu kan han sova gott.
  2. Precis som topicen antyder. Min pappa har i ett par dagar gått runt och tjatat om ett, vad han tror var ett holländskt, band som på 70-talet gjorde elektro/synth-versioner av klassiska verk men han kommer inte ihåg vad de heter. Jag tänkte försöka, med hjälp av den samlade kunskapsmassan som finns här på forumet, tysta honom. Så hjälp mig snälla! Och god fortsättning!
  3. Nu har jag testat köra med en tele till xlr-kabel och mycket riktigt så blir jag kvitt problemet med läckage då. Däremot gav det lägre signal och lite, i mitt tycke, sämre ljud (om man bortser att hela mixen läcker igenom när jag kör med telesladden förstås). Kan signalen ha nåt att göra med balanserade/obalanserade kablar att göra? Sånt har jag nämligen inte så bra koll. Precis som mycket annat 😄 Åter till ljudkortet, det verkar val onekligen vara så att det är nåt tjall på line-ingången? Jag har ingen aning om hur såna där ser ut inuti, men är det möjligt att det är ett fel som kan ha uppstått av oförsiktigt hanterande? Isf får det åka handbagage nästa flygresa... Nästa fråga blir ju givetvis vad man gör åt det? Kan man lämna in det nånstans? Är det dyrt att fixa såna här grejer? Eller snarare, är det värt att fixa såna här grejer? Och återigen, tack för hjälpen!
  4. Tack för bra tips! Sitter jsut nu fast i tentaångest och saknar därför tid att fortsätta mitt felsökande men så fort det blir sommarlov lär jag höra av mig igen.
  5. Tack för att ni tar er tid allihopa! Ja, jag har testat båda ingångarna på framsidan. Jag kanske ska ta och testa de på baksidan och se vad som händer då.
  6. Vi har testat sladdbyte också, men tack ändå.
  7. Ja, det känns väldigt märkligt allting. Vi har testat utan sladd inkopplad och då var det inget läckage. Det innebär ju också att det inte kan vara som RobinJacobsson föreslår eftersom vi inte har nåt instrument inkopplat. Vi har heller inga effekter eller liknade.
  8. Vi har också tänkt på basen så vi testade att spela in utan basen inkopplad, fast telesladden kvar i ljudkortet och då med samma resultat. Så det borde väl inte vara nån skillnad med en gitarr? Kan det vara nån inställning i logic? Eller kan det vara nåt med ljudkortet? Vi har varit ute och flugit med det så det kan ju ha råkat ut för stryk. Satt säga. Kan det påverka. Vi hade inga sådana här problem innan.
  9. Vi har kört både med och utan monitorer med utan någon skillnad.
  10. Hallå! Vi har problem med ett märkligt ljudläckage som vi inte får ordning på. Jag har följande utrustning: Macbook PreSonus Firebox Logic studio 8 Vi håller på att spela in bas och har då lajnat den direkt in i ljudkortet. Om vi spelar in på baskanalen utan att spela på basen (fast den är inkopplad) så ljuder resten av arret igenom på den kanalen när vi lyssnar solo, dock lågt och kraftigt distat. Vi har bland annat testat följande utan nån förändring: Spelat in utan basen inkopplad (men telesladden kvar i ljudkortet) Spela in i ett nytt projekt Spela in i ett gammalt projekt Bytt sladdar Bytt ingång på ljudkortet Vi har även spelat in sång med en kondensatormick, då utan några problem. Är det nån som har en aning om vad som skulle kunna vara problemet?
  11. Va kul med så mycket bra respons, tack för det! Jo, jag kör alltså (jag har visserligen bara spelat live ett par gånger, men ska iväg till kina och spela ett par stora spelningar så därför vill jag göra det ordentligt nu) backingtracks i ett track i logic (ja, stora paketet) för att kunna använda alla olika ljuden. Men jag skulle gärna ta mig bort från logic och använda nåt enklare. Jag behöver inte så avancerat uppsättning som hefu skriver om. Hoppas ni förstod vad jag menade nu, det blev lite rörigt. Jag har varit sugen på mainstage tidigare men har inte fått nån klarhet i om man kan sköta backingtracks därifrån, men det kan man tydligen. Linus, eller nån annan, har du lust att utveckla hur man lägger in sina backingtracks på varsin knapp? Det verkar ju riktigt smidigt.
  12. Att jag måste trycka igång varje låt igen är inget större problem. Det är just att komma ihåg att trycka på stop när man öser för fullt på scen som kan vara det svåra. Det där med ett arranger track i cubase lät ju som det jag vill göra, nån som vet om man kan göra liknande i logic? Fotswitch låter iofs intressant men jag har tyvärr inte råd att köpa nya prylar innan nästa vända med livespelningar. Men jag ska helt klart komma ihåg tipset!
  13. Jag spelar live med logic 8 där jag kör mina backingtracks. Jag har ett track som jag radar upp alla de låtar jag kör en spelning efter varandra. Därför undrar jag om det finns någon möjlighet att markera flera ställen i projektet (läs: precis där varje låt tar slut) och göra så att logic automatiskt slutar att spela där? Trycker på stopp liksom. Så att man slipper riskera att nästa låt drar igång för tidigt. Eller finns det någon annan smart lösning på problemet?
  14. Är helt med på att det är stjärtigt att komma som nykomling och be om en invite, men som så många innan mig har sagt så kan man ju alltid försöka. jesper_olson@hotmail.com
×
×
  • Skapa ny...