Jump to content
Annons

jmys

Medlem
  • Antal inlägg

    19
  • Gick med

  • Senast inloggad

Allt postat av jmys

  1. jmys

    Pluggar i PT 9

    Tjena har installerat Pro Tools 9, dock så dyker inte mina pluggar upp i PT. Det ska väl finnas någon plug-in-manager eller liknande i PT där kan kan lägga in dom manuellt, och isf vart är den? Jag pluggarna i rätt format och rätt map på datorn. Jag har testat ominstallera PT. SItter förövrigt på mac. Senaste OSX. Tacksam för snabba svar annars spelar jag in i Logic som vanligt! 🙂
  2. Hm skumt. Funkar det inte att dra ner make-up gain på kompressorn? Annars som du säger; skit i lamporna och använda öronen 🙂 Beroende på DAW kan man ta dem på olika allvar. ProTools kanaler lyser rött en bra bit innan det skapas en dist (vet dock inte hur det är med pluggarna) så länge inte masterbussen lyser rött där och man inte hört disten bör det vara lugnt. Logic lyser rött när det distar - dessa lampor bör man se allvarligt på 🙂 Men som sagt öronen!
  3. +4dBv / -10dBu (utan att gå in djupare 😛 ) Den externa kompressorn är 'kalibrerad' till +4dBv eller -10dBu, ljudkortet bör vara inställt på samma. Det brukar stå +4dBv eller -10dBu på extern utrustning. Annars är det nog inga problem att googla prylen och få snabbt svar.
  4. Jag tror det är pausen på sista slaget och stereo-mixningen som bidrar till effekten. I versen(?) ligger båda gitarrerna lägre i volym och panorerade åt varsitt håll. Efter pausen ligger dom mer mot mitten och ihop tillsammans med ett super-komprimerat trumkomp och "hockey-körig" sång. klart det blir fett 😄 Så det blir inte mer dynamik, snarare bredare stereobild.
  5. Hallå Peter! Jag är intresserad av Driving. Det fanns oxå en till men jag kommer inte ihåg vilken det var, och nu är mitt internet lite dåligt så jag kan inte ladda låtarna för tillfället. Skicka mig all info jag kan tänkas behövas och sen undrar jag om du har några speciella 'krav'. Hur stor frihet har min lixom? Ha d. /Jimmy
  6. Tackar Linus för du tog dig tiden! Jag tänkte inte ens utan dementerade bara ditt första inlägg för jag antog att du menade vert. *skäms* 🙁
  7. Tackar. Det är det närmsta vi kommit det jag söker. Den funktionen kan funka mycket väl 🙂 Linus: Där finns vertikal zoom. Inte det jag söker. Jag vill kunna zooma i regionerna utan att zooma själva regionen/kanalen dvs. göra vågformen tydligare.
  8. Tackar för svar, men det där är zoom för hela arr-fönstret. Det jag söker är en 'zoom' som 'zoomar' vågformen i regionerna på spåret utan att zooma i arr-fönstret.
  9. hehe tackar. Dock inte för Logic. 🙂
  10. Hej, har fått ett par audiospår och impoterat till logic. Vågformen på dessa spår syns knappt och inte alls på vissa. Trotts detta så distar ett flertal om alla kanaler står på unity gain, så det är inte svag signal. Finns det något sätt att höja 'upplösningen' på vågformen i Logic Pro? Det är oxå väldigt jobbigt att inte se transienter osv, så jag får spola fram och tillbaka för att hitta vart det finns signal på spåret/regionen och använda markers! Finns det något sätt att höja upplösningen UTAN att zooma? Som i ProTools t.ex, har man alla kanaler/spår 'fit to window' så ser man alla transienter och utslag på spåren oavsett signalstyrkan vid inspelning. Finns det oxå möjlighet i Logic Pro att ändra audiospår/kanalers utseende, alltså att växla mellan vågform, automation, panorering osv, utan att som behöva expandera kanalerna som man måste (vad jag vet) för att se automation. Tack /J
  11. 4:an lät bäst. Sen kom 1:an. Vad e 4an för EQ? Lät mjukt o fint på något sätt 😛
  12. Jag skulle nog helst först testa att placera en mick inuti cajonen för basegenskaper och kanske en närmick utanför för all precussion. SM57 på SAX SM58 på sång om det finns annars får väl den gå på guran alt. pg57. Testa pg57 på saxen och gitarren och kolla vilket intsrument den tar upp bäst. Sen tror jag att det kan funka om fiolen enbart plockas upp av ena steromicken. Höj upp storeomickarna för att oxå fånga rummet bättre och placera fiolen snett nedanför. Nackdelen med det är ju då att fiolen kommer bli "fast" i ljudbilden vid mix. Fast det kommer ju iof allt vara om steroepar/Rumsmickar används. Lycka till!
  13. Ja, vad ska du ha dem till, den kassettebandspelaren verkar ju helt värdelös. Den andra rullbandspelaren kan väl vara rolig om man ska spela in och vill ha den sköna bandkompressionen men jag tvekar på att den skulle komprimera snyggt! 😛 Är det rullbandsspelare du är ute efter kan du skaffa pluggar som stimulerar soundet. Vem orkar sitta och redigera rullband med rakblad? Kan man ens köpa rulllband i Sverige fortfarande? 😄
  14. SE Electronics nya mick X1 funkar jävligt bra på både sång och akustisk gitarr, dock är den sämre att använda som tex sångmick samtidigt som du har en annan mick på guran, då det inte går att ändra riktningskaraktär på den och den kommer plocka upp mkt av guran. Men den har en lowcut funktion runt 75Hz och en pad vilket kan va nice. Men för priset ca 1100kr ruggit prisvärd och perfekt om man inte vill betala mkt pengar. Så för att spela in 'bra' utan massa läckage behöver du mickar som är riktade, dvs deras upptagningsförmåga är ungeför precis framför membranet (super/hyper njure som det heter). För akustisk gitarr och elgitarrens förstärkare kan jag rekommendera Shure SM57. En dynamsik mick som är riktad, tar inte upp mycket från sidorna så det blir lätt att gate:a bort läckage från sången osv. Kostar underför 1200kr och är i princip standard på elgitarr förstärkare oxå. Men sE Electronics X1 och Shure SM57 kommer du långt med 🙂 din budget 2-2500kr räcker gått och väl. EDIT; X1 är en stormembrans kondensator mick och kräver fantommatning som alla kondensator mickar!
  15. Du undrar hur hög basen skall vara i förhållande till baskaggen. Det beror på vad det är för låt och vad DU tycker ska vara framträdande i mixen. Baskaggens nivå kan vara en bra utgångspunkt. Ställ baskaggens nivå på 0 (Unity Gain) och bygg resterande trummor och bas runt den. Får du till schyssta nivåer där så kan du gruppera alla trumspår eller skicka alla trumspår till en masterfader. Så du styr trumsetets volym med enbart en fader. Lägg till resterande element. Låt nu elementen du vill ska vara ledande i mixen ställa referensnivån (för bla trumsetet), tex sång eller en synth.
  16. Tja, skall inspelningen av det nya arret vara färdig för bruk eller i ett demostadie? Skall du framföra låtarna eller gå till ett musikförlag osv? Jag är helt klar intresserad. Hitta ett flertal låtar jag direkt fick en känsla för.
×
×
  • Skapa ny...