Jump to content

Lärlingen

Medlem
 • Content Count

  19
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

1 Neutralt

1 Follower

About Lärlingen

 • Rank
  På gång
 • Birthday 11/08/1993

About me

 • Kön
  Man
 • Stad/plats
  Höganäs
 • Intressen
  Göra grym musik såväl i- som utanför studion!

My music online

Social

 1. Hejsan alla FANTASTISKA musiknördar! Hur är läget? Skönt att höra! Nu kommer lilla jag med mitt projekt och vänder mig till alla er proffs som kan hjälpa mig! Jag har idag flyttat in i en liten låtskrivarhytt i Malmö. Jag vill redan nu så tidigt som möjligt börja behandla rummet och göra iordning studion så fort som möjligt så att jag inom en snar framtid kan börja ta dit kunder. Jag har lite frågetecken till smarta lösningar kring placering av akustikbehandling och vilken typ av material jag borde använda. Min budget är något stram och jag är inte heller särskiljt händig. DIY lösningar är definitivt ett alternativ men det är inte det jag tänker i första hand. Jag vill att det skall vara attraktivt och inte se ut som ett hemma projekt. Mitt knux med studion är att jag har ett fönster in till sångbåset på min vänstra vägg från där jag sitter, och jag har ett fönster in till ett stort inspelningsrum precis på väggen framför mig. Var bör jag placera ut min akustikbehandling i rummet? Vad finns det för smarta lösningar för att behandla fönstren? Är det en tjock gardin som gäller eller finns det andra alternativ? Mer än fönstren som sitter där, var tycker ni jag ska prioritera mina få kronor på för plats i rummet? Är det att lägga hela slanten på att behandla basen i hörnen precis bakom monitorerna, eller ska jag instället fokusera på diskant och mellanregister plattor att kunna trycka upp på väggarna i hörnet jag sitter? Fönstren som är på min ritning är inte riktigt sanningsenliga. Mina fönster är snarare fyrkantiga och något mindre så det finns utrymme att slå upp exempelvis auralex plattor i överkant och om sidorna på fönstren. Jag vill försöka hålla studion så clean som möjligt, jag vill hålla nere priset och jag vill att studion ska vara attraktiv att titta på. Tacksam för alla svar jag kan få och har ni tips på bra prylar att titta in som skulle kunna passa min studio är det hemskt välkommet! Med vänliga hälsningar, Lärlingen
 2. Tack så mycket Hellfog! Jo det kan man tycka men det är väl lite det som har blivit grejen med oss i bandet! Vi ville kunna göra allt som heter scream och tunga riff när vi började lira men när man väl fått någorlunda pli på de bitarna så har det vänt mer tillbaka till där vi började! Men kul att du gillar det, uppskattas väldigt mycket att höra!!
 3. Hejsan allesammans! Tänkte bara berätta att mitt band Outtrigger har gjort en metalversion på det vinnande bidraget "You" av Robin Stjernberg som nu finns uppe på Youtube med en trevlig liten video! Inte meningen att ta uppmärksamheten från tråden men det hade varit kul att höra vad ni tyckte om den! Ha det bäst, för det är ni!
 4. Förstår inte riktigt vad det är som låter utstickande i min mening men vad jag hör är ett break där virveln slår an 2 gånger och sen en bas ton som sedan tar vidare låten som startar innan musiken drar igång men det är nog inte det du söker som svar kanske. Breaket är ju egentligen själva effekten som kommer av uppbyggnaden innan som får det att låta gött! Luddigt svar men hoppas det gav någon insyn!
 5. Mitt tips är att faktiskt spela de fungerande skalor över partiet du vill sätta melodi på och sedan försöka leka runt så mycket som möjligt, lite tvärt emot d-b kanske men för min del brukar jag då ibland hitta vissa grejer som fungerar skitbra med vad riffet nu kan vara. Nynna som redan nämnts är ju också grymt bra, just för att ofta kommer det lite vad som helst och då brukar man komma in i det och hitta känslan och harmonierna som passar till låten. Applicera licks från gitarren till stämbanden och lek med det, Slicklicks funkar alltid oavsett genre!
 6. Det var datorn som var problemet så tack
 7. Datorn höll på att spela ett litet spratt så jag har startat om den nu, skall äta och se om det blir bättre men tack!
 8. Kan även tillägga att jag kör denna genom en Golden Age Pre-73 men ja, tror inte det är den!
 9. Hejsan! Skulle plugga in en kondensator mick jag fått låna av en vän (SE Electronics T1 om jag inte läser helt fel, den har separat strömlåda). Fungerade hur bra som helst igår men nu när jag slår på den så låter den extremt distad och ger efter ett delay som inte verkar vara i från datorn. Jag är lite orolig då detta inte är min mick men är detta något problem som någon känner igen från logics sida eller likande? Tacksam för snabba svar då en mindre panikattack gradvis stiger sig skrämmande snabbt mot mig!
 10. Det har du med all säkerhet bättre koll än mig på, förlåt om jag gjorde lite snabba slutsatser!
 11. Kan man inte då bara konstatera att tidningen tänkt ur båda aspekter? Dels att det inte får göra hur som helst enligt upphovsrättigheter men ändå vill de fånga ett ljud som många känner till så gott det går utan att klampa sig in på någon annans territorium och riskera att hamna i tvist, dessutom vill de känna pengar för att det fortfarande är en tidning som kräver inkomster för att gå runt och därav rubriken?
 12. Ja men det gör jag! Ja precis, jag kom in efter honom! Grym kille han också på tal om sångare! Tyvärr har bandet lagt ner nu tyvärr men så blir det ibland!
 13. Tackar tackar! Kul att du gillar det Mitt förre detta band spelade in sina grejer hos dig (Worth A King's Ransom) så jag vet vem du är sedan tidigare, verkligen hört en del grymma grejer från din studio så stor eloge till ditt arbete! Kanske att vi kan styra upp något i framtiden, just nu känner jag att vi hittat en grym snubbe till just Outtriggers mixar men dörrarna är absolut inte stängda, alltid roligt att få jobba med nytt folk!
 14. Har du fler frågor angående ljudexemplet eller fick du svar på allt av alla schysta medlemmar här på forumet? Tycker att tråden annars glider åt fel håll för vad som är relevant i frågan, men bra att du är uppmärksam och ifrågasätter!
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.