Jump to content
Annons

Ezekiel

Medlem
  • Antal inlägg

    19
  • Gick med

  • Senast inloggad

Allt postat av Ezekiel

  1. Det känns som att det börjar vid datorn, eftersom att det inte finns någon balanserad utgång... Men lowpass 125 på en eon låter väldigt konstigt, du menar väll highpass.. (Eftersom att low/high är omvända emot teoretiska tänket)
  2. Ezekiel

    Dj fest i skogen

    Måste säga att jag både tyckte att det var roligt men ändå jävligt tråkigt med vissa kommentarer hära.. Att generalisera ett stamp/rave/skogsfest med knark är rätt vågat dock, tycker jag.. Varför inte säga som det är och att klubbarna inne i städerna har mera dope än alla våra fester tillsammans.. Ja, detta är mina tankar om det. Och jag kan säga som jag säger eftersom att jag har arrangerat och hållt på med stamp i flera år..
  3. Jantzen Audio, Axiella och Rifa har prima kondingar.. Tänker du på filter i stort nu?
  4. Allt beror ju på mjukvaran och på ditt ljudsystems förmåga till att kunna återge ljudet.. Hur långt är ett snöre?
  5. För att kunna göra ett skadeståndskrav så måste det finnas inntyg från en läkare. Ett sådant intyg är klart bäst om man tar i samband med skadan, men det går faktiskt att komma och göra ett sådant flera tusen år efter att det har hänt.. Mest för att det skall finnas på papper att det har hänt, men det kan ju så klart ifrågasättas om det nu kommer flera år efter det hände... Sen om det är skolan som får betala eller din kompis vet man ju inte, skolan kan ju stämma honom i andra hand eftersom att det kan bli en fråga om misshandel dock.. Detta är dock draget till det yttersta, och det hela borde bli rubriserat som olycka eller en jävla otur =)
  6. Ezekiel

    Dålig publik!

    Ja visst är det jobbigt med folk som kommer för att byta hela tiden.. Men du säger ju inte till en målare att dra på en annan färg på väggen mitt i? Kör ditt race men lyssna på inputs och få till ett annat sound, då ger att inplementera mycket olika musikstilar med varandra.. Ställ sen frågan till dig själv.. Är du en Dj eller en Jukebox? (alltså spelar du eller är du bara en maskin som tar order efter att ha fått en 5krona i inkastet)
  7. Därav målning/lackning, äldre skivor var även rundade, men det skiter man i idag då det kostar mer.. Trist egentligen..
  8. Ezekiel

    PA och rave

    Okey, ännu en "ny" kille då.. Jag håller på mycket med PA och klubb. Privata arrangemang och uthyrningar. Rave är en vanligt förekommande del i mitt ljudliv. Kan en hel del om PA, delningar, processorer och annat av den karraktären.. Vart med och byggt ljud på tex Rose i Stockholm, gammla Berzelii-bar samt spelat på en del klubbar.. Snurrar även vinyl och cd, men vill testa traktor och få lite mera hull på mig dära. Håller på en del i Stockholmsklubbvärld också!
  9. DBX pro har riktigt bra processorer, 260i, kostar dock.. Alto´s L.E.M. kopia är också bra! För övrigt så är det inte direkt något större behov av kompressor och limiter om man inte ska fläska mycket.. Rattar man eq och xovers bra så löser det mesta sig.. En felinställd limiter eller kompresor kan förstöra mera än vad den hjälper.. Både element och ljud..
  10. Och dom låter efter priset också.. Om du vill ha FR toppar så har RCF ett bra utbud av grejjer, även Alto!
  11. Det beror ju på hur lång låten är? Hur lång är ett snöre? Hur snabbt kör en bil? Allt beror på vad det är för längd på låten, bit rate kan även ha en del inverkan!
  12. Jag kan tillägga att ljudet blir aningens bättre om ni fasar och målar skivkanterna.. Detta är dock mest för hifi-freaks.. Traxdata kan jag rekommendera, annars är Verbatim och fujifilm rekommenderade.. Låg hastighet, men viktigast är ju så klart att skydda skivorna! Ett bra case är a och o!
  13. Vad betyder "feta högtalare" för dig? Väldigt spridda tankar om just det du säger dära.. En dj håller sällan med eget ljud, nästan aldrig.. Dock så gör jag det själv, för då vet man att allt funkar! Angående betalning så betalar dom för en upplevelse och din tid, hur mycket tid jobbar du dära och hur mycket är det i förberedelser? Du måste kunna ta betalt själv, antingen per timme eller per spelning.. Vad är din fritid värd för dig, men tänk även på hur mycket showar du.. Kör du bara crossfade eller kör du minutlånga mixar med loops och riktigta övergångar? Allt får man så klart sätta i förhållande till vad dom man spelar för är villiga att betala..! Ett gigg på typ 4-5 timmar kan ge allt mellan 500:- och 5000:-, jag har dock aldrig fått mindre än 2000:- för en spelning! (Dock så var det på klubb med över 600 betalande besöker per kväll)
  14. Helt klart 1200 eller 1210..! Annars så har faktiskt numark släppt en del helt "ok" spelare!
  15. Behringer har gjort en mycket flashigt mixer, men det kommer inte i närheten utav vad Djm800 har att erbjuda, deras DSP är i världsklass! Varken ljud eller känslan är i närheten av den... Behringer försöker sälja den med en massa funktioner som man faktiskt inte har så mycket nytta utav, less is more som jag ofta säger..!
  16. Kolla på blocket, där finns det mycket bra saker.. Försök att hålla dig till Pioneer, dom borgar för kvalitet och funktionallitet.. Jag fick ett prodjuser case med 2st cdj 800mk2 och en dbx700 (tyvär) för 11000, helt klart en bra rigg! Om det inte är så mycket mixning och beatsync utan mest spelning och crossfade så funkar ananrs rackmonterbara saker i pult bra, tex Denon!
  17. Vad jag kan ge dig för tips är att lyssna, skumma, igenom all musik som du har för just den gången och markera låtar som, pil upp, ner eller åt höger. Alltså vilken karraktär låtarna har, är dom up, down eller maintain.. Försök även att leta upp musik som har samma tempo och stil, som går att mixa lätt! Jag gjorde så att jag mastrade allt mitt så kunde det inte skita sig.. Mycket enkelt..! Om det skiljer allt för mycket i bpm så kan man alltid räkna ut vilken procentökning som låtar ska ha om det finns bra counters på spelarna! Men glömm för fan inte att ha kul, le och ha kontakt med dom som dansar.. Ser man att folk gillar det man gör så tycker man att det är roligare, och det betyder fan mer än pengar i vissa fall, tro mig! Pm'a om du vill ha mera tips..
  18. Visst är det häftigt med all info, men har du hört talas om "less is more"? Jag har använt cdj1000 i flera år och något jag saknar är faktiskt en bättre, som du har, display på hela låten i finare upplösning! Mycket användbart om man nu inte kan sina låtar =)
  19. Det stämmer som ovan säger! Kontrollera dina levels, och kom ihåg att du inte ska ha volym på max någon gång, det låter inte bra då..!
  20. Att reloooop är stort är bara för att det säljs mycket utav det i Tyskland, billigt dära.. Klart att det får många bra rescensioner om det är 70 mille som rescenserar sakerna, lätt att ta bort alla dåliga.. Reloop är inte skräp, men det finns ju en annledning till att ´alla` använder Pioneer och inte Reloop.. Jag skulle kunna ha Reloop hemma, men jag håller mig till Pioneer´s Djm800 och Cdj1000 mk3 i mitt sovrum =)
×
×
  • Skapa ny...