Jump to content
Annons

erskeloo

Medlem
  • Antal inlägg

    4
  • Gick med

  • Senast inloggad

Rykte i communityn

0 Neutralt

Om mig

  • Kön
    Man
  • Stad/plats
    Ljusdal
  1. Tack det ska jag göra, men jag skulle gärna vilja ha lite synpunkter på vad exakt jag ska leta efter. Vad har folk normalt för setup i sina replokaler?
  2. Har du själv testat dom där eller menar du att det generellt är bättre att bygga ihop själv än att köpa paketdealar?
  3. Hej Jag har börjat kolla i denna djungel och det grämer mig att jag har så dålig koll.. Så jag vänder mig till er. Jag behöver hjälp med att välja utrustning till replokalen och sitter och försöker lista ut vilket PA som passar mig bäst. Replokalen kommer inte att vara sjukt stor och inte heller jätte liten. "Standard-replokal" antar jag. Vår setup är trummor, bas, akustisk gitarr och keyboard. Om det har någon betydelse så kommer vi köra country-rock... 🙂 Basisten kommer att ha en egen stärkare, trummor förblir såklart omickade. Det som behöver gå igenom ett ev PA är sång, akustisk gitarr och om möjligt även keyboard. Är det ett PA jag behöver eller finns det andra alternativ som skulle funka bra? Till en början tänkte jag att det även skulle gå att använda utrustningen för mindre spelningar men vad förstår bör man gå upp en hel del i pris för det. Har kollat på t.ex PA-paket JJlabs + SSDN 12" på Jam THE T.MIX PM600 PA-SET 2 MKII Och det är den prisklassen jag vill hålla mig i, ca 3000-5000. Går det ens? eller är det bara korkat att köpa PA prylar för den här summan? Helst ska det vara iaf 4 kanaler så vi kan slänga på en backup sång senare också. Har även suttit och kollat på s.k trubadurförstärkare för bara gitarr/sång ex MARSHALL AS50D. eller är det bara att utesluta när man kör med fler bandmedlemmar? En liten parentes är att jag har en Studio Projects B1. Är det någon idé att använda den utanför studion eller blir den alldeles för känslig för att använda som sång mic i ett band? Om det går att köra den så vore det även kanon om det finns phantommatning på mixerbordet/stärkaren eller vad det nu blir. Är väldigt tacksam för synpunkter och tips! MVH Erik
  4. Fick du något svar på detta? Jag har samma problem idag. När jag öppnar projekt skapade innan uppdateringen så spelas ljudet för t.ex. en inspelad elgura upp mycket långsamare (och med lägre pitch) än inspelat. MIDI-spåret är dock oförändrat och i sync med metronomen. En sak jag märkte efter uppdateringen är att inställningen för Clock Sync i Cubase (LE) som tidigare varit ställd på Internal nu är ställd till "MSU synch output". Det är också det enda alternativet i menyn. Men i kontrollpanelen för Firepod'n så har jag Internal som Clock Sync precis som innan. Det verkar som att den enda samplingsrate jag kan ha i Cubase är 44.1kHz för när jag ställer kontrollpanelen för ljudkortet till 96kHz och sedan startar ett nytt projekt i Cubase så får jag detta elände till svar: Samplerate could not be set. This may be due to the sampleclock being set to external sync. Går jag sedan in på projectsetup i Cubase och försöker ändra samplerate så blir det samma felmeddelande oavsett vad jag väljer; 44.1, 48 osv Någon som vet? Att gå tillbaka till gamla drivarna skulle kännas lite trist.
×
×
  • Skapa ny...