Jump to content
Annons

Reachground

Medlem
  • Antal inlägg

    58
  • Gick med

  • Senast inloggad

Rykte i communityn

2 Neutralt

Om Reachground

  • Födelsedag 1976-06-20

Om mig

  1. Så smileys skulle finnas i SAOL för att läsare inte skulle skulle missförstå vad som menas? Ordet smiley finns redan. Så många gånger det blivit missförstånd i sms/på forum osv för att jag inte använt smileys. Vet inte om din avatar kommer göra skillnad då du förmodligen i första hand blir tolkad i förhållande till hur du uttrycker dig på forumet. Vilken är din rättvisa belöning förresten?
  2. Har några trådar under bevakning med alternativet att jag vill ha ett mail så fort det görs ett inlägg. Dock verkar det som om jag inte får mail ändå. Den enda anledningen till att jag fick veta att det kommit svar till mitt senaste inlägg var att någon citerade mig. Då funkade aviseringen. Någon som vet vad som kan vara fel?
  3. Sent svar till dig GitarrNilsson 🙂 Jag valde till slut att gå till Hörseltekniska Laboratoriet i Stockholm. Blev behandlad med oerhörd respekt för mina problem och fick massor av tips. Rekommenderas! Ligger inte långt ifrån Jam. Jag betalade 2.300:- inkl. moms för mina (-250:- då Bellman & Symfon hade en kampanj i somras), då ingick ett par filter. Köpte till ett par extra för 700:- och valde -25dB samt -15dB. Hörseltekniska har även ett par egna filter som är helt täckta med plast. De har inga specifikationer för hur dessa filtreras men de tippade -45dB och mer i basen och diskanten. Som sagt, väldigt höftat. För de betalade jag 100:-. Ungefär så här har jag använt de nu: -25dB på klubb eller konsert. -15dB när jag jobbar. -45 dB på flyg eller andra tillfällen när det är väldigt högt. Allt som allt gick det på 2.845:- inkl. moms. För mig var det ovärderligt. Jag mailade först och fick svaret att rådgivning är gratis 🙂 Den största anledningen till att jag väntade med att svara är för att jag ville fundera lite på hur det känns för mig. Klirrande porslin hugger i öronen kan man säga. Ibland gör det ont även fast det inte är något ljud och då kan det vara som en tryckande huvudvärk fast fokuserat på ett område längre in i örat under kortare perioder (10 sekunder - 1 minut). Värken förändras också. Till en början var det värst i vänster men för tillfället är höger värre. Det verkar flyttas fram och tillbaka. Intressant att du skriver psykologiskt betingat. För mig är det nog inte så. Jag förväntade mig faktiskt inte mycket förändring. När jag efter första passet tog ut propparna tänkte jag, "det kan inte vara sant" och funderade över om det kunde vara temporärt. Nu har det som sagt gått ett tag och jag tyckte det var dags att dela med mig här. Både till de som inte har tinnitus (sänk volymen för fasen 🙂 ) och till de som har (kanske kan funka för er med). Om du testar med två, hör gärna av dig och berätta hur det gick. Mycket nyfiken på hur det fungerar för andra.
  4. Hej på er! Skakar liv i tråden fem månader senare för en uppdatering. Öronen gör fortfarande lika ont och piper ungefär som efter en konsert hela tiden. Nåväl, efter en kortare depression och frågan om vad jag skulle göra i framtiden valde jag ändå att fortsätta. Tyvärr inte så mycket med musik men med ljudeffekter. Försökte verkligen lyssna så lågt det bara gick tills jag var tvungen att höra detaljer, då höjde jag så lite som möjligt. Men det gjorde ont, och gör fortfarande. Härom veckan testade jag något som enligt mickestrang var korkat. Jag hade så ont men hade en viktig deadline att hålla så jag körde på. Tänkte att jag provar väl med mina formgjutna hörselskydd med 15dB dämpning. Till min förvåning gick det otroligt bra. Jag trodde inte det var sant. Det verkar som om de sänker de rätta frekvenserna. Ett par veckor senare och jag har fått tillbaka hoppet. Sänka volymen eller att köra med hörselskydd var absolut inte samma sak, åtminstone inte för mig. Jag kör fortfarande så lågt det bara går. För högt och det gör ont, även med hörselskydd. Jag är även mycket noggrannare med pauser nu. Vilken skillnad det gör, även för kreativiteten. Rensa skallen lite mellan varven. Nåväl, tänkte att jag skulle berätta, det kan vara värt för någon annan att veta som går med samma lidande. För mig gör det även att tinnitusen lättar. Det brukade låta som en visslepipsorkester när jag skulle lägga mig efter en dags arbete tidigare. Nu är det mycket snällare 🙂
  5. EastWest har redan nämnts men +1 på det. Kolla in Sonokinetic. De har en hel del intressant. De släppte precis Tutti som är perfa till filmmusik. Åtminstone skräck 🙂
  6. Är DU korkad? Självklart är det inte det jag menar. Varför svara drygt på en tråd där jag frågar om råd att rädda mina öron om du inte kan vara konstruktiv? Ahhh det måste vara skönt. Ser fram emot att få mina. Det jag ursprungligen ville ha var ju rekommendationer på ställen i Stockholm som gjuter proppar, har nu bokat tid hos Hörseltekniska 🙂 Vad jag undrade var om det fanns proppar som bara sänker de allra högsta och lägsta frekvenserna, vilket man skulle kunna använda under produktion. Inte för att jag vill eller för att det är optimalt men jag tippar att jag förutom tinnitus även drabbats av hyperakusi. Det hugger vid varje frekvens som inte är röst. Fletcher Munson kurvan var ett bra tips. Den är sparad. Som du kanske läste ovan så har jag bokat tid. Ja det är sjukt dyrt men verkar vara värt det. Önskar bara jag hade gjort det tidigare, innan jag fick lära mig den hårda vägen att öronen inte kan ta hur mycket som helst. Tack för svaren!
  7. Reachground

    ljudkort

    😠 F**K no Snälla?
  8. Reachground

    ljudkort

    Inga problem. Nu har du kommit till den svåraste frågan. Jag rekommenderar dig att gå och lyssna i en butik. Det är mycket individuellt. Tyvärr kommer man inte undan så billigt när det gäller bra lyssning, och det har också med utformningen av rummet att göra. Det enda jag kan säga är att du inte borde köpa ett par usb-högtalare. Köp ett par aktiva monitorer och koppla in direkt i ljudkortet.
  9. Reachground

    ljudkort

    Reflektionsfiltret är helt okej. Titta på den här tråden där Gilbert gett ett bra svar: https://www.studio.se/index.php/topic/78603-skillnaden-mellan-tvaa-reflektionsfilter/ Det andra filtret som är länkat är förmodligen det här: http://www.thomann.de/se/se_electronics_reflexion_filter.htm När det kommer till mikrofonen så är den helt okej. Jag har den, men på den här prisnivån tycker jag Studio Projects B1 låter bättre för röst : http://www.thomann.de/se/studio_projects_b1.htm Installera drivrutiner och programvaror, koppla in kortet och kör, om du har tur. Trots att det blivit mycket lättare under åren att få saker och ting att fungera så är det fortfarande lite meck ibland. Välkommen till en värld av många tekniska begrepp. Jag tror du förväxlar preamp med ljudkort. När jag säger preamp menar jag mikrofonförstärkning. Preampen sitter i ljudkortet. Om du nu är i början av din musikkarriär kan det vara en idé att köpa dina första grejer i butik. Thomann är bra och billig men om du stöter på problem så kan det vara lättare att få support på plats. I värsta fall kan man ju ta med sig datorn in så ser dom vad det är för problem. Inte sagt att du garanterat stöter på problem men jag minns hur det var i början, det är mycket som kan gå fel.
  10. Nu fick du mig att fundera Rödeorm. Ärligt talat så hade jag tänkt fråga företaget jag kom till om olika alternativ men tar tacksamt emot tips om det. Alltså, jag repar aldrig (med band) och spelar inte live. Producerar ljudeffekter och musik till spel, så det blir hemma i studion eller i hörlurar hos kund. Finns det skydd att ha som är snälla mot örat medan man producerar? Att bara sänka alla frekvenser är ju jättebra, men det skulle jag mest ha nytta av på konserter och andra ställen där det är högt. Är helt ny på området och har aldrig funderat över det här tidigare så ni får ursäkta att det blir lite taffligt. Tänker att det antingen får bli något som är bra allround eller så blir det väl två par för olika ändamål.
  11. Reachground

    ljudkort

    Jag gissar att du har beats som du helt enkelt vill rappa till. Om det är så, lägg inte ut pengar på en mixer. Mixa kan du göra i datorn. Här är ett kort som en vän använder och som fungerat bra i många år: http://www.thomann.de/se/line6_pod_studio_ux2.htm Den har två preamps så du kan bjuda in en vän som lägger dub live om du vill.
  12. I en annan tråd skrev jag om mina problem med öronen. Så jäkla klantig jag var som inte var försiktig med hörseln. Trodde verkligen jag var odödlig och inte kunde skadas. Nåväl, nu är jag här och ska ta hand om det på bästa vis. Tänkte höra om någon gjort gjutna proppar i Stockholm. Fick tips om Hörbart på Söder av en kompis. Någon som har andra tips?
  13. Hej Johan! Det där kan vara meckigt. Vilket operativsystem kör du? Funderar på om du kan ha ställt in för hög upplösning för att tv:n ska kunna ta emot det. Försök utesluta vad som inte fungerar. Anslut en annan dator till tv:n, om du inte har någon så kanske någon du känner har en bärbar du kan låna en halvtimme. Testa också att ansluta datorn till en annan tv och se om det fungerar. Lycka till
  14. Du menar eftersom han var tveksam? Skulle inte sätta min studioutrustning på att han var läkare. Kanske var sjuksyrra. Balansorganet var en riktigt intressant teori. Det är inte omöjligt. Var hos läkaren idag (det sätter jag på min studioutrustning på att hon var ). Remiss till Jiri Pokorny på MediService i Skanstull En äldre herre som rekommenderades varmt. Någon som har erfarenhet av honom? Fick tid på tisdag. Vaxpropp är för övrigt uteslutet. Skönt, men det är uppenbarligen någonting som inte står rätt till fortfarande. När jag skulle gå och lägga mig igår hade jag svårt att sova på grund av en ton i vänster öra. Frågan är om det var för att jag tänkte så mycket på det eller om jag nu ska säga...välkommen tinnitus.
×
×
  • Skapa ny...