Jump to content
Annons

CharlesNonsens

Medlem
  • Antal inlägg

    41
  • Gick med

  • Senast inloggad

Rykte i communityn

0 Neutralt

Om mig

  • Kön
    Man
  1. Stockholm, July 18th 2013 As of today, I have decided to for the first time in more than 12 years, halt all production of Frost Audio computers. There is of course a lot of mixed emotions in this decision, but what is important is that all current users will still have full warranty and support, so no one is left out in the cold. I wish to thank all the thousands of people who have given us their love and support during all these years. All the best,     Peter Benisch, Founder.         http://www.frostacm....?products_id=18
  2. Fy fan vilken bra festival det kan bli!
  3. Om man ska tjäna pengar så borde man ju även titta på hur stor konkurrensen är. Dansbandsgenren kanske är lönsam men konkurrensen kanske är stor också? Jag har inte så stor koll. Men om man nischar sig och skriver en dunderbra jullåt så kanske man kan tjäna pengar. Alla affärer spelar ju julmusik 24 timmar om dygnet hela december.
  4. Kanske, det kan vi ju reda ut i den här tråden.
  5. Vet inte riktigt om det har med din frågeställning att göra men spånar lite ändå. Discjockey är ju ett relativt nytt yrke. Innan 70/80-talet så var det ju livemusik som gällde på uteställena. Det stod 5 halvkassa dansbandsmusiker och spelade. De skulle ju ha lön och kostade alltså massa pengar för arrangören. När det blev möjligt att spela skivor så kunde man ju ta in en mycket billigare kille som stod och vände plattor istället (discjokey). Det kan man ju bli ganska skicklig på och göra snygga övergångar mellan låtarna mm. Detta ledde till "dansbandsdöden" där många som levde på att spela musik fick skaffa sig ett annat arbete. Som jag ser det idag så känns discjockey mer och mer förlegat. Det går idag att skapa playlists och man behöver alltså inte fyskiskt byta några skivor. En bra discjockey hade även oftast tillgång till en mängd skivor som kunde vara rätt unika för just dem. Även detta känns mindre och mindre aktuellt nu med Spotify mm som ger tillgång till ett oerhört stort låtbibliotek på några få sekunder. Vad en bra discjockey gör är ju även att känna av vilka låtar som går hem den kvällen och låter människor få önska låtar. Det kanske inte en dator kan ersätta? För mig personligen så skulle ett uteställe inte behöva någon discjockey som kostar pengar. De skulle istället kunna streama någon förinställd playlist (som någon skicklig discjockey gjort). Då sparar de in några kronor. Jag har varit på uteställen med visst tema (samma varje vecka) där jag lyckats gissa exakt vilken minut vissa låtar kommer. Då känns ju discjockey rätt onödigt eftersom det är i princip samma musik varje vecka.
  6. Jag skulle vilja ha ett helt forum där man endast diskuterar on/off-topic frågor. Dvs det enda som får disskuteras är frågor som rör on/off-topic. Frågor som inte rör on/off-topic hör inte hemma på forumet. Även om själva ämnet inte rör "on-off-topic frågor" kan disskustionen som uppkommer kring om ämnet platasar på forumet vara on-topic eftersom den isig rör "on/off-topic ämnet". Det skulle säkerligen bli mycket stort. 😄
  7. Ja det är sant. Idiot var inte ett bra uttryck. Snarare någon man inte tycker om eller någon som man i sina egna ögon tycker har "bristande kompetens".
  8. Ett näraliggande område är diskriminering där endast följande diskriminering är olaglig: Diskriminering pga könstillhörighet, etniska tillhörighet, religion eller annan trosuppfattning, sexuella läggning eller funktionshinder. Dvs det är helt ok att diskriminera någon för att den är ful, idiot eller Amanda Jensen-fan. 😄
  9. Elektriker är ju ett jobb med mycket kontakter 😛
  10. Aha, men då kan ju inte 0,23öre per låt stämma såvida inte det enbart gäller de låtar som gratisanvändare lyssnar på.
  11. Ja men du har ju rätt 0,23 öre = 0,0023kr 99kr/0,0023kr = 43 043 Men företaget ska ju gå med vinst också och betala personal, servrar, reklam osv.
  12. Lyssnarskaran är olika. Själv är jag nöjd med kvaliteten som den är. Jag är inte intresserad av att betala mer för högre kvalitet. Bättre utbud går före om jag rangordnar mina önskemål.
  13. Jag har nog inte köpt en CD-skiva på 10 år. Om jag gjort det har det varit för att det är någon kompis band. Nu är jag premiumkund hos Spotiy och betalar alltså 100kr per månad. Betydligt mer pengar till "musikindustrin" än jag betalat sedan jag började lyssna enbart på mp3 (ca 1997). Tycker att Spotify är en kanontjänst. Ett lagligt alternativ som dessutom är enklare än de olagliga alternativen (att tanka ner filerna till egna datorn). Väntar bara på att det ska komma ett lika bra alternativ på filmsidan. Jag brukar hyra film på SF-anytime och film2home ibland. Problemet är dock att utbudet är riktigt kasst. Där är fortvarande de olagliga alternativen enklare. De enda lagliga är ju att beställa filmen på DVD eller att gå och hyra i videobutik. När man är sugen att se film vill man ju se den direkt inte vänta på posten, att ta sig till hyrbutiken eller vänta på att ladda ner från PirateBay. Samma gäller musik. Snabbt och enkelt ska det vara.
  14. Jasså ska du köra bruna tonen? 🙂
×
×
  • Skapa ny...