Jump to content
Annons

TheYardbird

Medlem
  • Antal inlägg

    24
  • Gick med

  • Senast inloggad

Allt postat av TheYardbird

  1. Zildjian ZBT är väll inga super cymbaler och om du vill ha Paiste så ska iaf höja till PST5 eller mer. dock så låter Sabian B8 väldigt bra för sitt pris men dom är nog mest till för mer rock-aktig musik. vad skulle du/folk säga om zildjian zxt pro eller rock? Dom är väll steget över ZBT, men jag har ingen större kolla på skillnaderna på ZXT/ZHT i Zildjians sortiment då jag mest kör med Paiste och är lite mer erfaren på deras cymbaler^^
  2. hmm..grabbarna på www.slagverkskompaniet.se har väldigt bra koll och är trevliga och har en bra service www.musikborsen.se har väll rätt mkt och och han en snabb och bra service sen finns det ju www.jam.se men jag tycker inte att dom har så mycket trummgrejer + att dom är dryga i vissa fall när man tar kontakt med deras service. ett set jag kan rekommendera är Tama Superstar Hyperdrive, om du inte väll lägga ut alla pengar på ett Starclassic. Superstar Hyperdrive är både snygga och låter SKITBRA! Annars så har slagverkskompaniet ett Tama Starclassic Performer B/B för 16.995kr inne på lager med 24x18, 12x9, 16x16ft och virvel 14x5½ i en lite småröd/svart fade eller hu jag ska beskriva det. Men om nu din son spelar riktig metal = en massa trummor och cymbaler hit och dit så finns det flera stycker Superstar Hyperdrive med 3 hängpukor, 2 baskaggar, virvel och 2 golvpukor i 3-4 olika färger för samma pris som starclassic setet som endast hade 1 av varje puka.
  3. Zildjian ZBT är väll inga super cymbaler och om du vill ha Paiste så ska iaf höja till PST5 eller mer. dock så låter Sabian B8 väldigt bra för sitt pris men dom är nog mest till för mer rock-aktig musik.
  4. alpha-serien är ganska halvkasst imo. iaf deras större cymbaler, de har en tendens att bara skrika och inte crasha så där mjukt som jag gillar. dock är jag förtjust i deras mindre storlekar. har en 12" hihat och en 10" splash i alpha-serien som jag tokdiggar..!!! cymbaler som är bra skit är Ufip, deras fina serie från 90talet låter som en lite tunnare K-kustom! Masterworks, deras jazzserier är fantastiska Tänk också på att de cymbalserier du nämner även av väldigt dyra + att det är nog rätt svårt att få tag i nån som släpper iväg sina 90-tals Ufip.
  5. Allt beror väll på vart ifrån man mäter och vad för trummor och trumskinn man har? men virvel, baskagge och cymbaler bör väll vara det som hörs utåt mest? berätta varför du vill veta så kanske vi kan ge mer precisisa svar och även hjälpa till med tips för isolering/dämpning
  6. Vic Firth Dave Weckl signatur stockar är jättesköna att spela med! lagom tjocka, extremt lätta och håller till vilken sorts musik som helst, har spelat med samma par av dessa i ett år nu och självklart så har den röda färgen gått bort längst upp på stockarna men dom håller och jag är säker på att jag kommer att ha dem ett bra tag till! Visserligen är dom lite dyra, mellan 100-200kr men det är det värt!
  7. Bra trumset: Pearl, Tama, Sonor, Mapex (kanske inte de absoluta nybörjar-serierna), Premier Bra cymbalmärken: Zildjian, Paiste, Meinl, Istanbul..ja i princip alla förutom de cymbaler som brukar komma med seten när man köper dya, cymbaler som har nåt heltkonstigt ching-ching namn de kan låta bra men kvalitén brukar inte vara något vidare, samt cymbaler från alla märkens botten serier brukar heller aldrig vara sådär jättebra. vanligtvis så kör man med: baskagge, virvel, 2 hängpukor, 1 golvpuka, 1 hi-hat, 1-2 crash(ar), 1 ride. om men nu inte känner sig mogen för ännu mer pukor/cymbaler men oftast så brukar man använda det som jag nämnde som nybörjarset. Läs på lite mer om olika trumset, kolla också upp vad andra säger om de olika märkena, ta reda på vad för musik du ska spela och därefter välj trumskinn, stockar och cymbaler.
  8. haha, när du köper från USA så hamnar det i princip på samma pris som i Sverige då du måste betal frakt, tull och en massa skit som drar up kostnade rejält. men här har du: http://www.musiciansfriend.com/product/Rol...-Set?sku=491359 det var väll det setet du letade efter?
  9. Ddet jobbiga med en tight budget är att man oftast köper t.ex ett pearl/tama/sonor kit som redan kommer med cymbaler, det man får tänka på då är att dessa cymbaler oftast är gjorda utav själva trummakarna (pearl, tama, osv..) och brukar därför aldrig låta speciellt bra så om du hade tänkt o spela in med ett band så föreslår jag att du köper antingen ett bra set på blocket i din budget där några cymbaler som du vet är bra ingår eller så köper du ett från thomann t.ex och spelar på de cymbalerna att tag och sen köper du nya när du fått upp din budget igen och då kan du börja spela in.
  10. HHX är sköna men jag har kört rätt mkt med Paiste Alpha och diggar dess sound jäbla mkt^^ kanske inte är nåt för just dig men kolla upp dem iaf, men vet ju aldrig^^
  11. Jag sätter mig helt enkelt vid setet och jammar vad som nu kommer upp i huvudet på mig och så sitter jag och tvingar mig själv att komma på och öva på nya saker så att det inte blir tråkigt, brukar sitta minst 1 timme åt gången då jag både jammar med mig själv eller spela med i låtar på min modul eller mp3.
  12. Tänkte köra ett inlägg och förklara lite: Black Mamba DD506: Finns på JAM för strax under 5000kr och låter bra för den låga summa du lägger ut, kvalitén verkade väldigt robust när jag provspelade ett av dessa set igår och är förmodligen ett bra alternativ till nybörjare, de som ska spela in simpla trumgrejer eller folk som helt enkelt behöver nåt att öva på hemma. (Jag tror att detta är ett set släptt av Medeli och finns med en massa olika namn såsom Legacy, Black Mamba, Medeli och Simmons, serien har även annat namna för alla märkena men för Medeli är det också DD506) Roland TD3-KW: Rolands billigaste VDrum men bara för det så är den inte dålig, tvärt om, TD-3an har en grym kvalitét på både ljud och hårdvara, nätvirvel följer med när du köper ett set och gör det hela lite mer verklighetstroget, det följer även med cymbaler med choke-funktion som gör att man kan tysta cymbalerna direkt efter att du har slagigt på dom. Roland TD-3KW passar både nybörjare och de som spelat lite längre och funkar även bra på scen om så önskas. Roland TD-3KW finns nytt för ca 10.000kr på de flesta musikaffärer.
  13. Finns det ingen manual eller något som förklarar hur du ska göra? sen efter det nå får du väll känna dig fram.
  14. Finns väll redan en tråd om förstärkeri till Roland TD-3? Men The Box ska tydligen vara väldigt bra för den lilla pengen det kostar..
  15. På Rolands dyrare trumset så får du bättre kvalitét på utrustningen och ljudet, Roland har även choke-funktion på sina cymbaler som gör att du kan genom att greppa cymbalen efter att du har slagigt på den få den att bli tyst igen, modulen har även en massa features som de billigare seten inte har.
  16. Roland TD-3KW har skön spelkänsla, grym kvalitét på både utrustningen och ljuden, kostar väll runt 10.000kr nytt.
  17. Thomann har ju en billigt som kallas för ''The Box'' som ska vara väldigt bra för det låga priset (runt 1000kr tror jag) men iaf så ska du använda den förstärkartypen som kallas 'medhörning' för bäst sound om du ska ha förstärkeri till digitaltrummor...om du nu inte bestämmer dig för att köpa nån av Roland's egna förstärkare som uppenbarligen är gjorde för digitalset men också är lite dyrare.
  18. Hmm..om jag vore du så skulle jag köra på ett Black Mamba DD506 för ca 5000kr på www.musikborsen.se eller ett Roland TD-3KW som lugger runt 10.000kr nytt men är så mkt bättre i både kvalitét, ljudkvalitét, känsla och allt annat som man kan tänkas komma på..
  19. TheYardbird

    DW PDP

    PDP har blivit bättre och bättre kvalitét på senaste tiden men om jag vore du så skulle jag nog köra på ett Mapex M Birch, grymt sköna och snygga trummor som passar alla musikstilar.
  20. *PRISERNA ÄR TAGNA FRÅN WWW.SLAGVERKSKOMPANIET.SE* Tama Metalworks 14 x 6'5" - 2295kr Remo Emperor X 14" slagskinn - 220kr Remo Ambassador Hazy 14" resoskinn - 155kr (Emperor sejarskinnet kan du annars ha om du vill ha mörkare sound) Där har du en bra virvel för under 3000kr...
  21. DW 5000 - serien är riktig sköna så kanske en sån kan du slå till på? de kostar inte mkt på www.thomann.de
  22. Millenium är inte att ha alls. Jag var inne på JAM igår och provade ett Black Mamba DD506: Choke funktion på cymbalerna Robust konstruktion på hela setet Sköna ljud, speciellt virveln enligt mig Snabb triggning Plats för dubbelpedal på ''baskaggen'' så du slipper spela med hi-hat kontrollen som pedal. Bra pris (strax under 5000kr) Finns även en tråd om detta set då jag förklarar lite mer, den heter ''Black Mamba, Värt att köpa?'' //TheYardbird.
  23. Jag tvivlar på att du kommer att få samma känsla som i ett par Roland pads om du inte kör på ett par Roland pads. Det blir ju så att du lägger mesh-skinnen ovanpå gummipadsen bara så jag tror inte att det blir någon annan spelkänsla utan kanske lite mer mjukare pads och inte lika mycket ''klonk'' ljud från när trumpinnarna träffar padsen. Och jag har faktiskti nte testat att spela med riktiga trumskinn på Black Mamba setet, bara läst om det men jag tror att hela byta skinn-grejen bara är nån ''cool sak'' som dom har lagt till för att sälja bättre. Men som sagt så har jag ännu inte provat det så jag kan inte svara helt säkert. //TheYardbird
  24. Nu kanske du redan köpt ett set men jag tänker svara ändå. =) Jag var inne på JAM idag och provspelade ett Black Mamba DD506 set och enligt mig så lät det helt ok, verkade robust, bra ljud, sköna pads, snabb respons från padsen till hörlurarna. Och en rolig grej med detta kit är att du kan tack vara rimsen som sitter på att pukpadsen sätta dit det favorit 8"(eller är det 10"?) skinn, Remo, Evans eller whatever och spela med det, vilket ocksp betyder att om du tycker att gummipadsen som följer med setet låter för mycket när du slår på dem så kan du då sätta ett par mesh-skinn över som dämpar ljudet lite. Eller köpa helt nya Meshpads i don't care. Du är även en choke-funktion på cymbalerna som gör att du kan tysta cymbalen genom att ta på undersidan utav cymbalkanten precis som du gör med en riktig cymbal så blir det tyst. Cymbalerna har även 2st zoner, edge och bow, alltså kanten(crashljud) och ovanpå cymbalen(mer ride-aktiga ljud) Tror det var 30st förinställda trumset och sen 20 tomma ''trumsets platser'' där du kan sätta ihop egna set med de ljud som finns i modulen. Ska du köpa ny modul senare så måste du se till så att den modulen är kompitabel med Black Mamba padsen, annars måste du köpa nya pads också och då kan du istället köpa ett helt nytt set. Men för det låga priset (strax under 5000kr) så är Black Mamba ett väldigt bra alternativ för nybörjare eller sånna som precis börjat med digitaltrummor.
×
×
  • Skapa ny...