Jump to content

martinm

Medlem
 • Content Count

  507
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  1

martinm last won the day on June 30

martinm had the most liked content!

Community Reputation

3 Neutralt

About martinm

 • Rank
  Med i gänget
 • Birthday 12/21/1970

About me

 • Kön
  Man
 • Stad/plats
  Kungsbacka

Recent Profile Visitors

5,381 profile views
 1. Tack för den hedrande andraplatsen! 😀 Jag har jobbat direkt i burken och nästan enbart med presets. Alla gitarrljud är från Metal Guitar Gods EZmix Pack Spår 1: Gitarr 1 - IA Core Sound 1 Spår 2: Gitarr 1 dub - Fredrik Koloss Bass Hi (baspreset) Spår 3: Gitarr 2 - Fredrik Rythm Spår 4 Gitarr 2 dub - IA Solo 3 Sedan har jag låtit mellan 1 och 4 spår spela samtidigt enligt bilden. På mastern har jag lagt pluggarna Bassroom och Mixroom från Mastering the mix. På dem valde jag preset för Hard Rock och följde rekommendationerna men lät frekvenserna under 80 Hz vara som de var då bas och trummor ju saknas. Till sist la jag på preseten Metal Master Bus från EZmix2. Nästan fusk att använda så mycket presets, eller inte. Funkar det så funkar det! 🤪😈😀
 2. I små lokaler om inte trummisen bankar allt för hårt kan det gå. Annars behövs nog något mer kraftfullt.
 3. Din Marshall har tillräckligt bra kvalitet för att kunna få ett bra metalljud hemma och på inspelning om du sysslar med det.
 4. Det problemet kan också handla om spelteknik. Kanske behöver micken sänkas men det innebär lägre output. Det går förstås att ta bort den. Richie Blackmore har en dummymick ( atrapp) där mittmicken ska sitta.
 5. Tror egentligen du klarar dig med den stärkaren också men testa lite olika i musikaffären. Det är troligen det som ger mest skillnad tillsammans med spelteknik. Varför inte ta några gitarrlektioner eller kolla på gratis instruktionsfilmer på youtube
 6. Du bör kunna få ett bra metalljud med den gitarr du har. Det handlar om spelteknik, vad du har för förstärkare och hur du ställer in ljudet. Att byta mikrofoner tror jag är att börja i fel ände. Det spelar mindre roll i sammanhanget.
 7. Det finns också passiva EMG utan batteri. Beror förstås på vilket ljud man är ute efter. Gitarrer med aktiva mickar brukar ha ett separat hålrum med lucka för batteriet. Du kan förstås kontakta en musikaffär för råd. Ett alternativ kan ju vara att byta din gitarr mot en annan med aktiva mikrofoner.
 8. Det är ju så att olika lyssning framhäver frekvenser på olika sätt. I dina hörlurar kanske de frekvenserna som du tycker låter illa inte hörs så bra medan de hörs bättre i högtalare. Genom att ställa in EQ så kan du få ett ljud som du tycker låter bra även i högtalarna och om du är skicklig så kan du kanske få ett ljud som låter bra oavsett vilken lyssning du använder.
 9. Sannolikt en japansk 60-70-talsgitarr. Gissar att värdet inte överstiger 1000 kr http://www.diskantforum.se/viewtopic.php?f=9&t=35290
 10. Har haft uppehåll i inspelandet några år men 2019 började jag spela in lite låtar igen. Denna gång lyckades jag hålla mig inom en genre istället för att som tidigare byta genre vilt mellan låtarna. Det blev någon typ av hårdrock/metal eller som jag kallar det Radhus Metal eftersom det är inspelat i musikrummet i radhuset där jag bor. Det hela resulterade i ett album som nu är släppt på alla stora digitala plattformar via Amuse. 😀Lyssna gärna!
 11. Brusar det mindre om du kopplar in förstärkaren i ett jordat uttag? Annars kan det vara något fel med jordningen i din gitarr, en jordkabel i elektroniken som har lossnat eller så. Ett visst brus brukar gitarrmikrofoner ha. Singelcoil brusar mer än humbuckers. Testa om möjligt med en annan gitarr.
 12. Sannolikt behöver du bara en vanlig gitarr med en monokabel. Jag gissar att din förstärkare har inbyggda effekter som gör sig bra i stereo och därmed utnyttjar stereomöjligheten i din förstärkare.
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.