Jump to content
Annons

jontor

Medlem
  • Antal inlägg

    11
  • Gick med

  • Senast inloggad

Rykte i communityn

0 Neutralt
  1. Hej Tack för svaren! Det verkar finnas lite olika sätt att ordna det på..är lite svårt när allt är helt nytt men det underlättar verkligen att få hjälp via detta forum! Tack igen!
  2. Vad sägs om att läsa den förbannade manualen innan man frågar här? 😉 Haha Humor...
  3. Oki,så man måste göra en mixdown för varje spår man vill köra ner? Det går inte att få en separarad mixdown med dom spår man vill direkt?
  4. Hej Jag är rätt ny på detta och kör Cubase SX3. Jag undrar hur man mixar ner så man får kick,snare,toms m.m till separata wav filer? jag använder Superior 2 som ljud och från den mixern så skickar jag multitrack så jag får allt separerat i cubase mixern men sen hittar jag barea audio mixdown och då mixas ju allt ihop till 1st fil T
  5. Hej Nån vänlig själ som kan förklara lättfattat för mej hur man monterar och ställer in denna hihat på bästa sätt? Jag har problem med stängd,öppen m.m nu och får inte det att kännas naturligt alls. Jag kör med TD20 modul och ska trigga ljuden från Superior 2 och kanske BFD2 Tack på förhand!
  6. Om du har BFD2 så har jag gjort en. Hej Emil! Jag provar 1.5 nu..funkar det i så fall? I Så fall är jag dej evigt tacksam!! =) Mvh Tobbe
  7. Hej Är det nån som har gjort en drummap som funkar bra för Fxpansions BFD och som funkar bra med Roland TD-3?
  8. Bästa sättet att koppla detta är att ta ut ljudet från ljudkortet in tilll "2T in" på din mixer. Och från mixerns "mix out" till ljudkortets ingångar. Gitarren kopplar du in i "line in", rekommenderar att använda en DI-box dock, annars får du för låg signal från gitarren. Sen har du en liten ratt som heter "2T in to mix" den ska vara helt nervriden, annars skickar du datorn signal till mix out" Sen ratten som heter C/ROOM/PHONES styr själva ljudet som du hör, och har du högtalare inkopplade någongång så ska dessa sitta i "C/ROOM out" Ok,finns det nån typ av adapter jag kan använda då? Från RCA till Tele? Det är Tele ut från ljudkortet nu och 2T ingången är RCA har jag för mej..är på jobbet nu. kanske är bättre att koppla guran direkt till ljudkortets ingångar med tele sladd? Du kommer behöva någon form av DI-box eller instrument-preamp för elgitarren, men ja, sätt den då direkt in i ljudkortet. Mer info om DI-box och Preamps hittar du på forumet. /L Ok. Tack så mycket för hjälpen så länge!!
  9. Bästa sättet att koppla detta är att ta ut ljudet från ljudkortet in tilll "2T in" på din mixer. Och från mixerns "mix out" till ljudkortets ingångar. Gitarren kopplar du in i "line in", rekommenderar att använda en DI-box dock, annars får du för låg signal från gitarren. Sen har du en liten ratt som heter "2T in to mix" den ska vara helt nervriden, annars skickar du datorn signal till mix out" Sen ratten som heter C/ROOM/PHONES styr själva ljudet som du hör, och har du högtalare inkopplade någongång så ska dessa sitta i "C/ROOM out" Ok,finns det nån typ av adapter jag kan använda då? Från RCA till Tele? Det är Tele ut från ljudkortet nu och 2T ingången är RCA har jag för mej..är på jobbet nu. kanske är bättre att koppla guran direkt till ljudkortets ingångar med tele sladd?
  10. Hej Jag har kopplat från mixern (Samson MDR6 http://www.samsontech.com/products/product....cfm?prodID=60) output till ESI Juli@ ljud kortets Line-in. Sen kopplar jag bara in tele sladden från gitarren till en mixer kanal. Jag har även kopplat från Juli@ kortets out till Mixer in för att få med-hörning då jag tar ut ljud från hörlurs uttag på mixern. Jag misstänker att jag har kopplat galet då?
  11. jontor

    Spela in el-gitarr

    Hej Nybörjare här ska jag inleda med. Jag ska testa att koppla in en gitarr och spela in Audio spår. Har endast spelat in midi trummor förut. Jag kopplar in gitarren till en mixer som sedan kopplas på line-in på mit ESI Juli@ ljudkort. Problemet är att det känns som det blir för svag signal in i Cubase och höjjer jag reglar för mycket på mixer så blir det rundgång. Har testat en VST plug som heter Amplitube2 men kör jag igång nån Preamp modell så blir det rundgång direkt. Hur ställer man nivåer överhuvudtaget. Är som sagt totalt grön och tackasam för svar. Jag har sökt info men inte hittat
×
×
  • Skapa ny...