Jump to content
Annons

depulse

Medlem
  • Antal inlägg

    8
  • Gick med

  • Senast inloggad

Allt postat av depulse

  1. va bra, jag blev riktigt orolig.....
  2. vem är denna kleerupp? ser ut som en finnig tonåring med moppemusche och flottigt hår, spelar han gitarr? ursäkta frågan man jag bor utomlands sedan en tid och följer inte alla dessa realityshows längre och har ej tillgång till hänt i veckan odyl för att hålla mej ajour om det senaste i kändisvärlden.
  3. depulse

    Synthval

    Jag skulle aldrig lägga uppemot 14000 kr på en ny synth. Köp beprövade märken begagnat. En möjlig mix: 1 Triton eller en Motif ca 5000 kr - för bröd och smör ljud, pads, lead, trum plus sampling ljud 1 Nord Lead 2 ca 4500 eller rack 2500 kr - för polysynth ljud och aktivt skruvande av nya ljud 1 begagnad Pulse 2500 kr eller en ny MoPho för 4000 kr - för analoga lead och bas ljud för 10-14000 kr får du tre bra synthar som täcker många typer av ljud, du kan dessutom sälja de du inte gillar för samma pris som du köpt dem för. Köpt till en liten mixer (finns för under tusenlappen nya från tex Tapco, Alto, Behringer) och du hamnar runt din budget men med en ganska så komplett synthrigg.
  4. Du har antagligen rätt, jag såg att Sten-bron (Stonebridge) också använde Vengeance samplingskivor och han rekommenderade dem oxå. Han är en av dem som de "snott" från, kanske detta incestuösa samplande av varann är OK inom denna genre. "Du lånar av mej och jag lånar av dej" mentalitet, sundare än att sitta som en ilsken rottweiler och bevaka varje microsekund av ens insplade alster.
  5. Ännu ett gäng stulna loppar antal jag, see http://www.tranceaddict.com/forums/showthr...mp;pagenumber=4 Verkar solklart när man jämför orginalen med deras loopar för Vengeance house 1 och 2 Hur lyckas Vengence med detta?
  6. Hmmm, ett beggat 02R kan du få för runt 5000 kr. Knappast möjligt att hitta ett bättre bord i denna prisklass. Men vill du ha det nya 02R96 kostar det en del mer.
  7. Visst, ungefär som om jag skulle säga till Martin tabell att sluta måla om friggeboden och istället sätta sig i hammocken och njuta av solen ☺️ Hur som helst, visst, lite fix med enkla medel kan förbättra ljudet, men jag har svårt att tro att AndreasA kan fixa till det bra nog utan att reta gallfeber på sin mamma. Skall ordentliga basfällor och akustik skärmar upp så tar det plats och ser inte så vardagsrumsaktigt ut. Jag skulle stoppa in något i hörnet plus sätta upp några akustik plattor på tunna trä-plattor som kan hängas upp som tavlor vid behov.
  8. Lite av "devils advocate" men jag tror inte du behöver trixa med en massa akustik förbättringar. Eftersom du sitter i vardagsrummet lär det knappast bli aktuellt med några inspelningar av trummor odyl och några större förändringar antar jag inte uppskattas av din kära mor. Det enda jag skulle göra är att fixa lite dämpning om du skall spela in sång eller akustisk gitarr, men det kan du lätt fixa temporärt med en sovsäck och en enkel klädställning. Använd hemmets lugna vrå till att komponera och spela in sång och akustisk gura samt "slaskmixning". Hitta sedan en lämplig billig studio nära dig för mer anvancerade inspelningar (trmmor odyl) och för att slutmixa. Vill du inte lämna hemmet, skaffa ett par bra hörlurar, det hjälper och checka dina mixar på så många olika anläggningar du kan (dvs stereon, bilen, i ipoden, osv). Har du lust att fixa bättre akustik får du leta vidare, finns det lediga lokaler i närheten, har du tomt och kan fixa en billig friggebod (upp till 15m2 nu för tiden) eller har du ett garage du kan bygga om?
×
×
  • Skapa ny...