Jump to content
Annons

kentos

Medlem
  • Antal inlägg

    55
  • Gick med

  • Senast inloggad

Allt postat av kentos

  1. kentos

    Markers med export

    Hello Jag måste, till i eftermiddag, veta hur man sätter in markers och sedan kunna exportera dessa till en textfil. Finns det möjlighet?
  2. Här är min skitiga studio. Det kanske var efter den kända vinterstädningen. Men skitigt är det hursomhelst. De blev lite stora. Ni får ursäkta..
  3. pluggar heltid systemvetenskapligaprogrammet på örebro universitet. jobbar deltid som webbprogrammerare på axier tech. planer på att starta eget inom en snar framtid. driver även en mindre studio och försöker mellan tid med flickvännen, alla bandprojekt som ska repa, att sitta i studion med en cigarett och skriva musik...
  4. en studio i örebro låter intressant! själv har jag en studio på olaigatan 8, under satin faktiskt! var finns detta skyddsrum, o hur fick ni tag på det? är ganska angelägen att skaffa något liknande jag med!
  5. kolla på hur en DI-box är uppbyggd. den gör ju just det, bland annat,
  6. jag har ett ljudkort som det kommer 2 stereo ut från. Ena är mixen och andra är medhörningen för musiker i studion. sen har jag ett par monitorer. som har var sin ingång. sen vill jag ha så att jag kan kolla in andra lyssningar. dvs ett par stereoutgångar utöver mina monitorer. så ett ljudkort med 2 stereo ut är vad man ska utgå ifrån.
  7. tjena! jag letar efter en lösning för min monitorlyssning, medhörningen i studiorummet och talkbacken. helst skulle jag vilja kunna koppla in 2-3 andra monitorlyssningar av diverse slag. men jag har ingen bra idé på hur jag ska lösa det hela! mackie big knob finns ju, men den är lite dyr tycker jag i dagsläget. någon som har några förslag?
  8. kentos

    slutmix

    tyvärr det finns inte. tror jag
  9. i veckan tänkte jag spela in lite slaskgrejer som ni kan få höra o se om det är nått att ha. episka riff spottar jag ut nuförtiden känner jag. men först så ska man dricka sig full och somna med katten i ett hörn! gott nytt år på er alla!
  10. bra, man vet ju aldrig 😛
  11. låter bra! då är vi ett par stycken? om surkatmamma spelar trummor och har möjlighet att spela in det vore det ju bra!
  12. mellis > ja det låter fint! kanske man kan prova iaf? jag spelar det mesta. är ganska bra på både trummor o gitarr(därmed bas 🙂 )
  13. mellis > njä jag hade inte hört talas om dom. men de ligger på fullsteam records? då kan det mycket väl vara så att jag hört de en aning 😠 men jag skulle nog inte ha nått emot att iaf försöka mig på ett samarbete. har ett liknande projekt på g. men skulle det funka att skicka grunder till varandra o så så kanske?
  14. det låter lite som keane ibland känn det som, och ibland lite som han stora engelskmannen som heter anthony någonting... kan tycka att trummorna känns väldigt skumma. hi-haten låter så jävkla mycket mer än det övriga. kännes lite för mycket "lager". i grunden trummorna/basen - piano - sång. skulle kunna försöka få ihop någonting som låter lite sammansvetsat. tycker inte du ska ta om någonting ljuden och prestationen är brabra! kanske lite mindre kompression på sången skulle göra gott? det tycker jag iaf 🙂
  15. isis och cult of luna är ju helt underbara! om jag bara hade tid skulle det kunna vara nått 😄
  16. * LÅTNAMN: Life (förmodligen) * ARTIST/GRUPP: Cizin * GENRE: Rock, lite emo, ganska hårt * LÅTLÄNGD: 4:19 * KOMPOSITÖR: Cizin * PRODUCENT: Kentos * EV. MEDVERKANDE: Hemligt * INSPELNINGSÅR: 2006 * FORMAT: mp3 * STATUS: Förproduktion * LÅTLÄNK: Nä det vet jag väl inte! Okey, lite bakgrund. Cizin är ett band från Örebro som spelar lite schysst rock, liknar lite ISIS eller Neurosis kan tyckas från tid till tid. Kom gärna på förslag på mixen/inspelningen och låtens uppbyggnad. Det enda som inte är hemligt är väl att jag själv även medverkar på inspelningen. 01_Life.mp3
  17. väldigt catchigt! och strukturen är bra! gillar texten, den kommer naturligt med melodin känns det som. men jag stör mig en del på att det låter som du läspar i leaden? om du låter så så ska jag be om ursäkt för det jag tänker skriva nu; pressa mindre i kompressor/de-esser. ett lite tips bara. sen så kunde leaden vara +1 el +2 db tycker jag gott 🙁
  18. du kan sänka alla andra kanalerna så att du får en go lyssningsmix vid inspelning. sen kan du testa att lägga en kompressor på sången redan vid inspelning. waves rvox är oumbärlig sådana sammanhang. dra bara i threshold och sångaren får en helt annan närhet i lurarna! och det är riktigt. ligg o nosa kring 0 db när du spelar in. ingen har dött av lite dist. särskilt om du har en analog preamp som du kan styra utsignalen från!
  19. kentos

    Biamp 2442

    Har hittat ett kul mixerbord på vendolin. Det är ett "Biamp 2442". Någon som har någon erfarenhet av ett sånt??
  20. det enda jag egentligen har att klaga på är trummorna, det känns som om det sitter en gubbe o spelar golvpuka och en hängpuka, och en virvel. finns endel att jobba med där. var är baskaggen? kan tycka att du kanske ska tänka lite mer musikaliskt vad gäller trummorna; Hur låter det egentligen när man står framför ett trumset? Det rumsljudet som finns i början av låten försvinner helt när allt annat kommer in. Annars tycker jag allt annat är grymt! Visst en lyftning kring 10 k i mastern, sen är man hemma!
  21. tack tack! jag ogillar det slicka soundet alla är ute efter. låter rööv i min öron. tack för de vänliga orden allihop!
  22. LÅTNAMN: Hot n Juicy ARTIST/GRUPP: Cucumber Garden GENRE: Sexy rock LÅTLÄNGD: 3:25 KOMPOSITÖR: Kent Cederström/Elin Ersson PRODUCENT: Kent Cederström EV. MEDVERKANDE: Kent Cederström (trummor,gitarr,bas), Elin Ersson (sång) INSPELNINGSÅR: 2006 FORMAT: mp3 STORLEK: 4.96 Mb STATUS: Färdig demo KONTAKT: kent@cederstrm.net Lyssna gärna på låten. Skulle vara kul att höra vad ni tycker det är för genre på låten och vilka spontana tankar ni får. Kan hålla med om att baskaggen låter dassig. Fast nivån på den är ganska ok. 01_hot_n_juicy.mp3
  23. kentos

    Hot/Cold

    Jag har köpt en multikabel och som är Tele-Tele Ska göra om den till väggmonterade XLR. Så det således blir XLR-Tele. Det är balanserat, så klart. Och jag undrar om det kan vara så enkelt att Hot är den röda kabeln och Cold är den vita? Ganska lågbudget Telekontakter så jag kommer inte riktigt in i själva kontakten. Men vad tror ni? Hot=röd, Cold=vit?
  24. Du ligger helt rätt med nivåerna, utom baskaggen. Den är borta. Skulle göra sig bra med fet kompression på gitarrerna. De är inte riktigt så pressade som fet stoner bör vara! Testa gärna att dista baskaggen och virveln. Så får du ett fruktansvärt schvung i dom. Och sen dista gärna hela mixen lite lite. Det är mina tips. www.myspace.com/calimochoswe Där kan du lyssna på min röst om det vore nått kanske jag kunde testa?
  25. kentos

    Drumagog

    kryckan > nu är jag med! men det vore ju bra om du skrev så typ första gången. men det skulle man ju kunna tänka sig! tack för tipset
×
×
  • Skapa ny...