Jump to content

AHofflander

Medlem
 • Content Count

  6
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0 Neutralt

About AHofflander

 • Rank
  Nykomling
 1. Hej! Jag har äntligen tagit tag i att förverkliga min musik som funnits som mängder av skelett till låtar sedan över 10 år. Jag har gått ner i arbetstid och ägnar så mycket tid jag kan åt att spela in och arrangera. Jag spelar själv piano och har tillgång till en flygel och professionell inspelningsutrustning, så hade det bara varit piano hade det varit enkelt att få ihop någonting som låter hyfsat. Nu är det tyvärr inte så utan det är tänkt att vara med en hel massa andra instrument, framför allt stråk, träblås och sång. Min plan har varit att arrangera allt i midi och sjunga in sång med logics autotunefunktion för att sedan med slaskversioner vid hand försöka engagera musikervänner att spela och sjunga in det hela. Nu är jag där med nästan alla låtar arrade och klara. Vad som nu har slagit mig är frågan om min plan verkligen är den mest effektiva. Jag har inte släppt någon musik tidigare men hoppas ju förstås få min musik utgiven. Borde jag gå direkt till ett förlag och visa upp slaskversionerna? Det jag är bra på är att spela piano, komponera och arrangera, men helt novis vad gäller produktionsbiten, vilket förvisso är kul att ha en förståelse kring men som jag aldrig kommer att nå en professionell nivå inom. Hur hade ni gjort?
 2. Har ni problem med forumet i mobilen? Jag har en iPhone 6. När man bläddrar dyker det plötsligt upp en reklamfilm som öppnas i helskärm. Har jag på spotify stängs det av. Man måste klicka på skärmen och sedan "Klar" uppe i vänsterhörnet för att bli av med den. Skulle man bläddra förbi samma ställe kommer filmen upp igen. Det är helt horribelt och så dåligt att jag inte använder forumet på mobilen. Som någon var inne på här ovan, det måste ju vara för mycket intrång för att det ska vara lönsamt.
 3. Hehe, kan ju vara bra att nämna. Jag tänker mig faktiskt framför allt inspelning i utomhusmiljö av natur- och stadsljud att användas i musik och ljudkonst.
 4. Jag undrar också över detta. Har scannat igenom forumet och hittar endast denna tråd i ämnet, som ju är så att säga lite sparsmakad på tips och råd. Jag lägger mig något högre i prisklass (ingen direkt övre gräns (nåja), så länge kvaliteten ökar med priset) och är framför allt ute efter bra ljud, snarare än portabilitet (korrekt ord?). Jag har två Röde NT55 och tänker mig att en digitalporta framför en handhållen är att föredra utifrån mina behov? Tack!
 5. Tack så hemskt mycket för fina svar! Spännande tips! Har tänkt tanken men avfärdat den som hedersbrott. Men helt klart värt att testa och se hur det låter. Skulle du i så fall föreslå omni eller cardioid? Hm, låter ju besvärligt. Det är iofs en relativt nybyggd kyrka (Eksjö kyrka), med myckel träinredning. Hade du gjort annorlunda vid inspelningen om du hade gjort den idag? Menar du att du använder dig av tre mickar då?
 6. Jag ska spela in en låt på en Yamahaflygel som står i en kyrka. Låten ska vara med i en dokumentärfilm som utspelar sig i skogen. Det är enkla durackord, snabba sextondelar i högerhanden och en rytmisk oktavbas i vänstern. Jag har tillgång till flygeln endast under några timmar (möjligen under två sessioner om jag sköter mina kort rätt). Som utrustning har jag två Röde NT55, ett Apogee ensemble och Macdator med Logic. Har läst runt en del på nätet och Sound on sound har ju en fin artikel om detta, med inspelningar. Ljudet jag tänker mig ska vara poppigt snarare än klassiskt, jag vill få fram briljansen men även tyngden eftersom låten är rytmisk på sina håll. Tänker mig att jag ska spela in med mickarna under locket, möjligen med ena micken över mitt över strängarna vid mellanregistret/diskanten, och den andra närmare tangentbrädet. Är det någon som har erfarenhet av att spela in flygel och som har några tips, som gör att jag kan bypassa nybörjar-trial-and-error-misstagen? Tas tacksam emot! Andreas
 7. Hej! Jag är en pianist som la tangenterna på hyllan under några år när jag pluggade. Planen är nu att gå ned något i tjänst för att få tid med musiken, som jag länge längtat efter. Jag har skrivit musik inom olika genrer, som väl landat i något som kan ses som en blandning av klassiskt och pop - kanske skulle det funka som filmmusik. Grunden är piano och mycket är instrumentalt, men även med en del sång och stråk. Min dröm är att dels färdigställa de mängder av skelett till låtar jag påbörjat genom åren och att dessutom kunna spela in och till någon del producera musiken själv. Det senare kommer jag fråga om hjälp och tips med! Utifrån var det här projektet tar mig kommer jag säkert även vara intresserad av samarbeten framöver. Hejdå!
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.