Jump to content
Annons

mq4

Medlem
  • Antal inlägg

    40
  • Gick med

  • Senast inloggad

Allt postat av mq4

  1. Jag använder alltid Sony SoundForge till mastering av den exporterade mixen. Jag har ett par mastering-mallar till Waves-pluggarna, som gör att de flesta låtar jag mastrar låter likadant.
  2. Tack, SilvR - men jag just den sidan upptäckte jag länge sedan 😉
  3. Jag ägde en DX-7 länge sedan, och jag minns att jag lärde mig att programmera den, men jag tror inte att jag skulle klara det i dag. Det jag är ute efter är helt enkelt klassiska presets från 80-talssyntar, som kan skapa det klassiska 80-talssoundet. Till exempel hittade jag en refill med Roland D-50-presets. Vad är det om DX-7 som behandlas i senaste Studio?
  4. Hallå! Jag letar efter gratis Reason-refills, som är exakta kopior av patchar från klassiska 80-talssyntar, till exempel Korg M1, Yamaha DX7, Roland D-50, osv.
  5. Hallå! När man editerar noter i sequencern, brukar det finnas ett rutnät, så att man vet var noterna ska platsa. Nu har det dock försvunnit, och det enda som finns kvar är horisontella linjer. Vad kan man göra åt detta?
  6. Hallå! Jag har problem med att förstå mig på Thor. Just nu vill jag göra detta: jag har en preset, som heter "Female Choir". I den preseten är MOD-hjulet programmerat till att göra någonting med filtret, eller ingenting alls (jag minns inte riktigt). Jag vill dock att MOD-hjulet ska ge den klassiska vibrato-effekten. Hur programmerar jag detta? Hjälp uppskattas!
  7. mq4

    80-tals toms

    Hej, jag letar efter 80-tals toms, alltså synth-trummor som används i fills, osv. Ni vet säkert vad det handlar om. Tack på förhand!
  8. Är det inte dags att uppdatera listan litegrann? Nästan ingen av länkarna fungerar längre.
  9. mq4

    Reason-tutorials

    Tack för svaren. Jag har inte köpt programmet än, jag vill först titta i en guide och se efter om det verkligen är vad jag är ute efter.
  10. mq4

    Reason-tutorials

    Jag söker efter någon bra, utförlig tutorial/guide till Reason 3.0. Jag har aldrig tidigare använt Reason.
  11. Detta är jag också intresserad av. Det borde väl bara vara att välja den kanal synten (med en tele in i ljudkortet) ligger på, för att höra den. Får du alls någon signal? Edit: Ah, nu förstår jag, du vill ha ljudinput, men också MIDI... Det jag kommer på är bara att spela in ljudet.
  12. mq4

    Studiotricks!

    Åh, coolt! Det måste jag testa snarast. Vet du varför det blir så? Man sänder ju ingenting...
  13. Då är någonting fel på keyboarden.
  14. Nu har jag tittat runt lite på nätet, och pillrat lite med min Casio. Jag har hittat en del fina bends, och det blir till att installera knappar och reglage för dessa denna vecka. Så länge - ett smakprov på vad det kan låta som.
  15. Åh, så vacker! Av ren nyfikenhet - vad skulle krävas för att lägga vantarna på en sådan?
  16. God dag! Jag äger en Casio SA-2 (en enkel leksaks-keyboard), och vill ha lite roligt med den. Jag har tittat lite på circuit-bending - att leda om kretsarna - men inte hittat mycket i ämnet, och undrar om någon information står att finna på detta forum. Har någon gjort detta? Jag är inte säker på avdelningen, men svar uppskattas.
  17. Jag körde helt datoriserat förut, men jag ville kombinera det med hårdvara nu, så tack för tipsen, det blir datorbaserat 😕
  18. Tack för svaren! Nja, min SQR hade jag tänkt att spela in snalogt, för skojs skull (jag tycker bättre om hårdvarusyntar), men visst kommer jag även att använda olika VSTs, det är klart. Det blir nog en datorbaserad studio, ska nog äntligen investera in en bärbar PC och externt ljudkort. Tack!
  19. Goddag. Jag har länge hållt på med ljudteknik och musikkomposition, och vill nu satsa på att bygga ut min hemmastudio. Den ska främst vara synt/MIDI-baserad, för att sedan möjligen byggas ut till att även hantera gitarrinspelning. Framför allt är jag ute efter billig utrustning, och tips. Kombinationen jag innehar, eller så länge har planerat på att ha: Edirol PCR-500 MIDI-klaviatur, som sköter en gammal Ensoniq SQR, som i sin tur går genom en hårdvaru-EQ/Delay, och vidare ut i ett par studiomonitorer. Som ni ser är det hela hårdvaru-baserat, och inte riktigt inspelningsbart. Bör jag satsa på en digitalporta, eller på datorbaserad inspelning? Hur ser det ut med inspelning av gitarr på en digitalporta? Den jag hittills tittat på är en Boss BR-600. Någon som har erfarenhet av denna lilla maskin? Anledningen till att jag tänkte på en portabel studio var inte på grund av brist på datorvana, vilket jag inte lider av, utan på grund av att jag av egen erfarenhet vet att en duglig ljudediteringsdator kan kosta otroligt mycket, vilket jag helt enkelt inte har råd med. Min tanke var att en portabel studio skulle kunna ge mig ett minimum till ett relativt lågt pris. Sedan tillkommer pris för ljudkort för analog inspelning av hårdvarusynt, vilket i sig kostar otroliga mängder. Jag ska titta lite på olika datorer och kanske bygga ihop någonting som passar mig. Har ni några tips på utrustning som ger bra analoga inspelningsmöjligheter (internt eller externt ljudkort), och bra digitala editeringsmöjligheter (sequencer-program), så vore det trevligt om ni kunde dela med er. Tack på förhand!
  20. Hej! Jag är en ung kille som går medieutbildning med inriktning i ljudteknik, på gymnasiet. Jag har varit intresserad av ljudteknik och musikkomposition så länge jag kan minnas, och sköter ett enormt antal band- och artistprojekt, som aldrig leder någonvart. Jag har alltid profilerat mig inom elektronisk musik, och min huvudinriktning är klaverinstrument, även om jag tycker om att plinka gitarr ibland. Tack för mig!
×
×
  • Skapa ny...