Jump to content

MusicManiac2015

Medlem
 • Content Count

  27
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0 Neutralt

About MusicManiac2015

 • Rank
  Med i gänget
 1. Appen jag använder (OnSong) synkar låtarna med iTunes musikprg i iPaden. Så de finns lokalt i iPaden. Är inte beroende av internet på scen.
 2. Tack för dina svar. Jag går tillväga såhär när jag gör mina bakgrunder: 1. Laddar in en midifil i Cubase. (Där jag jobbar med olika VST's etc) 2. Exporterar den med 32bit float i 192kbit. 3. Mastrar den i T Racks med preset: "A new touch" plus Master Match modulen. 4. Kollar så att alla är i någorlunda samma volym med prg: mp3 Gain. 5. Importerar till iTunes. 6. Synkar iTunes med min iPad. 7. Lägger in låten/låtarna i OnSongappen. KLART 😎
 3. Får bli att skaffa mig en ipad med mer internminne. Har ju bara en ipad 4 med 16gb. Ska jag använda wavfiler i Onsong måste jag nog ha 32gb. Tack för alla svar 👍
 4. Har förstått det. Surt sa räven, men naturligtvis logiskt.
 5. Misstänkte att man förlorade ganska mkt. Tack för svar 😎
 6. Hej Jag har ju pysslat med trubadurköret i 12 år nu. Har samlat på mig c:a 130 låtar (bara 🙂 ) i bagaget. För ett par dagar sedan började jag mastra alla bakgrunder. Även gamla tjosan från typ 1800 talet :-). Ville att de skulle ha samma volym och någorlunda samma ljudbild etc. (omöjlig uppgift,...ja vet 🙂 Har nu mastrat 60 st och lyssnat på resultat av de 30 1:a. Det låter balaserat och schysst. (så gott det går med så gamla alster). Frågan jag har nu är följande: Jag har mastrat ner filerna i Wav format men vill ha dem i mp3 format. Hur pass mkt förlorar ljudet när man gör såhär? Kör ju med ipad ute på gig. Om det förlorar för mkt, går det att köra Wav filer i OnSongappen och i Musikappen på en iPad 4 ex?
 7. :-D. Jag är lat så därav frågan. Jodå, det är så jag gör nu. Tack för svar ändå ?
 8. Hej Jag har både monitorer & hörlurar. Hittar ingen Toogle on/off knapp i Cubase 5, så jag kan välja att ex. bara höra från hörlurarna. Finns det någon sådan öht i Cubase 5? Som det är nu får jag skruva ner volymen på förstärkaren när jag ska spela in ?
 9. De 12 tummarna låter magnifikt. Dessutom är det tryck i dem. Så, ja, jag köper hellre dem än 15 tummars JBL ex. När det gäller digitalt så kör jag hellre på analogt. Det digitala kan strula när som hellst. Uppdateringar etc, etc i all oändlighet. Att behöva va orolig för buggar i prg varan. Nej. Analogt is tha shit. Iaf för mig. Men som sagt. Supertacksam för alla input i tråden.
 10. Hade ett par Yamaha 12:or aktiva till låns på ett gig. Aldrig mer . Tack för input iaf
 11. Allergin mot Behringer sitter i sen många år tyvärr . Men jag har absolut fått mig en tankeställare ang dina förslag. Kommer läsa igenom tråden igen innan jag bestämmer mig. Ang air12:an läste jag i en recension på Thomann att wifi inte var klockrent samt att smukvaran strular. Iaf för killen som skrev.
 12. Dynacordlådorna började tillverkas för många år sen. Har lirat med exakt likadana på fler gig. (Då hyrde jag). Låter underbara. PA't jag nu sålt innehöll JBL aktiva 15" toppar + en A&H "passiv" mixer + en The box aktiv 12". A&H märket släpper jag inte. Tryggt. Jag vill det ska va så lite som möjligt att koppla. Med en powermixer med två passiva toppar slipper jag 3 kablar. Har kört med powermixer tidigare utan problem. Visserligen en sketen Behringer men den funkade som den skulle. Still: Tror du mitt "paket" lirar bra ihop?
 13. Jo det stämmer det där med extrakablar till strömmen. Jag vill ju att det ska va så smidigt som möjligt. Spelar oftast på små ställen som sagt. Till större ställen tänkte jag köra med endast en sub. Har fakiskt inte tänkt på det du skriver ang att ex. ett pkt med endast en aktiv sub som kan driva topparna. Tanken med A&H powermixern var det bästa jag hittat hitills med tanke på kvalite' och så att den kan driva Dynacordtopparna så att jag får ut allt som går i ljud & volym. Supertacksam för dina tips. Uppskattas verkligen
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.