Jump to content

MusicManiac2015

Medlem
 • Content Count

  19
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0 Neutralt

About MusicManiac2015

 • Rank
  Nykomling
 1. :-D. Jag är lat så därav frågan. Jodå, det är så jag gör nu. Tack för svar ändå ?
 2. Hej Jag har både monitorer & hörlurar. Hittar ingen Toogle on/off knapp i Cubase 5, så jag kan välja att ex. bara höra från hörlurarna. Finns det någon sådan öht i Cubase 5? Som det är nu får jag skruva ner volymen på förstärkaren när jag ska spela in ?
 3. De 12 tummarna låter magnifikt. Dessutom är det tryck i dem. Så, ja, jag köper hellre dem än 15 tummars JBL ex. När det gäller digitalt så kör jag hellre på analogt. Det digitala kan strula när som hellst. Uppdateringar etc, etc i all oändlighet. Att behöva va orolig för buggar i prg varan. Nej. Analogt is tha shit. Iaf för mig. Men som sagt. Supertacksam för alla input i tråden.
 4. Hade ett par Yamaha 12:or aktiva till låns på ett gig. Aldrig mer . Tack för input iaf
 5. Allergin mot Behringer sitter i sen många år tyvärr . Men jag har absolut fått mig en tankeställare ang dina förslag. Kommer läsa igenom tråden igen innan jag bestämmer mig. Ang air12:an läste jag i en recension på Thomann att wifi inte var klockrent samt att smukvaran strular. Iaf för killen som skrev.
 6. Dynacordlådorna började tillverkas för många år sen. Har lirat med exakt likadana på fler gig. (Då hyrde jag). Låter underbara. PA't jag nu sålt innehöll JBL aktiva 15" toppar + en A&H "passiv" mixer + en The box aktiv 12". A&H märket släpper jag inte. Tryggt. Jag vill det ska va så lite som möjligt att koppla. Med en powermixer med två passiva toppar slipper jag 3 kablar. Har kört med powermixer tidigare utan problem. Visserligen en sketen Behringer men den funkade som den skulle. Still: Tror du mitt "paket" lirar bra ihop?
 7. Jo det stämmer det där med extrakablar till strömmen. Jag vill ju att det ska va så smidigt som möjligt. Spelar oftast på små ställen som sagt. Till större ställen tänkte jag köra med endast en sub. Har fakiskt inte tänkt på det du skriver ang att ex. ett pkt med endast en aktiv sub som kan driva topparna. Tanken med A&H powermixern var det bästa jag hittat hitills med tanke på kvalite' och så att den kan driva Dynacordtopparna så att jag får ut allt som går i ljud & volym. Supertacksam för dina tips. Uppskattas verkligen
 8. Tackar för tips. Men jag trött på aktiva lådor. Vad tror du om det ja presenterar? Matchar allt okey ihop?
 9. Jo, den såg ju fråck ut. Men det blir nog i svagaste laget. Med tanke på bakgrundsmusik, leadsång och distad gitarr som ska till
 10. Hej Är trubadur och kör med bakgrunder. Oftast lirar jag i lokaler för 50 - 150 pers. Ibland ute i det fria på en liten scen.
 11. Hejsan Är rätt kass på det här med Watt och SPL etc. Tänker köpa en powermixer och 2 st passiva högtalare. Då vill jag gärna att jag ska få ut så mkt som möjligt i volym. Har kollat ett "paket" vilket jag presenterar här under: Allen & Heath ZED POWER 1000 https://www.bax-shop.se/mixerbord-med-forstarkare/allen-heath-zed-power-1000-mixer-med-forstarkare Dynacord D12 D Lite https://www.bax-shop.se/passiv-fullrange/dynacord-d12-d-lite-serien-passiv-hogtalare-1x-12-tum#information Min fråga är: Är detta tillräckligt? Är det ett bra köp? Tackar på förhand
 12. PRIS: 2500 kr -6 Monospår -4 Stereospår -Sonar LE ingår. -Insert -Högpass filter -Stereo return -2-track return -¼ och 3.5mm hörlurarutgångar -Stereo record out -Alternativ stereo out -Monosum av LR-ut -12-bar LR mätare -Master för aux1&2 -19 rack monteringskit finns att köpa till ZED1402 är en mixer med avancerade funktioner med tanke på prislappen. Den mixar 13 oberoende källor, har 10 individuella utgångar, 4 aux sends, USB send och return för PC eller MAC samt inbyggda effekter. ZED1402 är lämplig för många sorters användning oavsett om det är live, jobba med plugin-effekter via USB, liveinspelning via USB, studioinspelning eller nermixning på stereospår.
 13. 1 st JBL EONG2 15" aktiv högtalare: 2500 kr. The Box MA120MK2 högtalare: 950 kr Allen & Heath ZED14 mixer: 3000 kr. Digitech RP90 Gitarreffekt: 450 kr. Skickas ej/Hämtas i Norrköping
 14. Tackar för svar. Det va ja som va lat och inte scrollade ner :-).
×
×
 • Create New...