Jump to content
Annons

Pickadoll

Medlem
  • Antal inlägg

    49
  • Gick med

  • Senast inloggad

Allt postat av Pickadoll

  1. Jag är eventuellt intresserad. Jag arrar i Logic och gör allt från pop, rock, metal till symfoniska grejer men kan absolut inte skriva text 🙂. Jag skulle vilja höra något som du gjort så man får någon känsla över vad du har för stil på melodier osv.
  2. Tror James använder Diezel VH4, Mesa boogie Mark IIC++ (Modifierad), Krank krakenstein
  3. Metallica brukar ju spela in sina skivor med en mesa boogie mark iic++
  4. Jag älskar That was just your life, broken beat and scared, All nightmare long, Cyanide och Unforgiven III från Death magnetic. Dom är lika bra som 80-tals Metallica tycker jag. Läste någonstans att James fick sin Flying V från kill em all tiden tillfixad och så använde han den och sin ESP Iron cross när han spelade in Death magnetic. Rick ville ju få Metallica att tänka likadant som dom gjorde på 80-talet. Jag tycker gitarrerna har fett ljud på skivan men att dom peakar över (eller hur man säger). Man får fan ont i öronen då man lyssnat genom ett par låtar i rad. Så kanske inte en megamix på skivan! Metallica har dock alltid haft väldigt analogt ljud i jämförelse mot det mesta av dagens metal som låter som typ midi, för perfekt så det blir tråkigt. Och tycker att dom gjorde bra när dom höjde tonarterna på låtarna i jämförelse med allt som dom släppt och spelat live efter Loadskivan så James fick skrika hårt och rakt och låta ungefär som han gjorde på Master/Justice/Black
  5. Fender Telecaster mexico Roadworn 50 Gibson stålsträngad akustisk Eagle Lucifer 7strängad moddad med emg-mickar Eagle bas 5strängad Samick Elgitarr En vanlig typ skol-nylonsträngad akustisk Sen har jag beställt en Custom Fender Telecaster 🙂
  6. Jag tycker inte att första ackordet i refrängen passar in på melodin och i sammanhanget. Samma på båda vänderna på reffen. Sen tycker jag att ni skulle ha editerat trummorna innan ni spelade in resten pga att trummorna är rätt så otajta på vissa ställen. Tycker ni kan göra lite mer jobb på hi haten, tycker det låter konstigt på huvudriffet just efter refrängen, alltså hur hi-haten spelar. Det är vad jag tycker, och jag är inget proffs 🙂! Men annars, härligt med lite metal 🙂! Bra jobbat!
  7. Många verkar köra på nedladdningsgrejen nu för tiden. Alla pluggar och instrumentbibliotek jag köpt sista året har man måsta ladda ner. Hur smidigt som helst och man slipper vänta på posten i flera dagar, bara att ladda ner direkt man har betalat. Jag tycker att CLA pluggarna låter bra. Perfekt om man vill jobba fort och kanske inte är så duktig på att skruva själv. Köp 🙂
  8. Tvåtakt, ingen av dom andra har gjort något solo än så du kan göra ett mega solo som u brukar göra 🙂!
  9. Kul att ni vill prova göra ett solo 🙂! Solot ska vara från 0:51 till 1:12. Kanske blir svårt att arrangera på mitt (försök av) solo. Loopa bara sista vändan på kompet 🙂!
  10. Nu har jag skickat låten som behöver solot 🙂!
  11. Lägg upp någon låt som du gjort tidigare 🙂!
  12. I Logic måste man öppna i 32-bitarsläge för att Logic ska hitta åt den nya pluggen. Sen borde det ju finnas tutorials på hur man installerar antingen som film eller typ PDF fil. På deras hemsida eller Youtube.
  13. Steven slate är ju ganska billigt. Största versionen kostar 199 dollar.
  14. Men spela gärna in ett solo åt mig 🙂! Ska jag maila låten som mp3 UTAN mitt skitsolo?
  15. Ska kolla upp Rock solid, har aldrig hört talas om den! Jag planerar i nuläget att skaffa Steven Slate drummer 4, + CLA expansionen. Över 100 kit som låter bra 🙂!
  16. Du får gärna prova igen. Men jag frågade också runt pga att jag inte fick någon DI-signal (eller vad det nu kallas) av dig på det förra solot 🙂!
  17. Ja, 2takt hette han. Han har spelat in ett solo åt mig förut men jag ville testa någon annan.
  18. Hej! Jag håller på att spela in en låt som jag inte lyckas komma på något bra gitarrsolo till. Låten är inte till något projekt eller band utan är mer bara en låt som jag arrangerar och spelar in för skoj skull 🙂! Låten är inte så kommersiell och är ganska kaosartad, med massa olika riff hit och dit. Jag kunde bara mixa ut halva låten pga att man bara fick ladda upp 1,95Mb stor fil här. Så hela introt och slutet är borta. Jag vill alltså ha ett klassiskt metalsolo 🙂! Så om någon är intresserad så får ni höra av er!Kaoslåten utmix halva låten 2.mp3
  19. Hittade ingen tråd på detta forum om detta. Jag har en Macbook pro 13" från tidiga 2011 och jag har börjat fundera över att köpa en extern skärm till den så det blir lättare att jobba i Logic. Apple verkar ju bara ha en skärm som dom säljer, en 27" för 9-10 000:- och det kändes som lite väl mycket pengar. Obs, jag är väldigt grön på skärmar 🙂. Vad finns det för andra alternativ? Vad ska man kolla efter då man köper/letar en skärm? Vet att om man sitter en hel dag och kollar på nätet så hittar man infon man söker men chansar och hoppas att någon här på forumet kan svara 😛! Tack!
  20. Jag har en metallåt som behöver ett bra solo. Typ Metallica/Megadeth stil på låten 🙂!
  21. Min macbook pro i7, 2,7ghz blev då inte mycket bättre när jag satte i 16gb ram. Det är processorn som inte pallar till slut, har flera gig ram över hela tiden när datorn börjar hacka 🙂! Sen har jag originalhårddisken och ingen ssd disk och jag kör mycket från olika bibliotek, kanske också har med det att göra vet inte 🙂
  22. Jag vet en som har en ESP explorer som är i ett stycke. Den har sjukt bra sustain. Du verkar kunnig om 7-strängat. Jag har själv en 7strängad men har spelat så lite på den pga att den sjunde (😎 strängen lätt blir ostämd eller låter falskt. Har intonerat den och fixat den så hals är rak osv. Vad rekommenderar du för strängdimensioner? Tror det har med det att göra.
×
×
  • Skapa ny...